Kerstmuziek die niet om te janken is
Actueel,  Muziek

Kerstmuziek die niet om te janken is

Kom bij mij niet aan met kneuterige gemaakte gezelligheid afgetopt met van die dood gedraaide kerstnummers. Vrome vriendelijke liedjes met zo’n pispingelpiano die je al beu bent voor de eerste regel bladmuziek voorbij is en dan moeten er nog gezongen worden hè, schiet me neer. En als je denkt dat je alles al gehad hebt dan komen ze met rejoice en worship en Halleluja het is kerst en hier heb je kerstmuziek die niet om te janken is.


ASHBA – A Christmas Storm
Vraag me niet wanneer maar toen ik dit nummer hoorde was het zeker geen kerst maar kreeg ik er wel zin in. Stevig, een goede jankende gitaar en kerst rockt!


Lindsey Stirling – Joy To The World
Na een hele tijd brengt Lindsey Stirling eindelijk weer een nummer uit waarin ik herken wat haar muziek zo bijzonder maakt. Een nette manier om te zeggen dat ze de laatste tijd moderne baggermuziek maakt en dus hield ik mijn hart vast toen ik dit nummer aanklikte. Ik had maar een paar seconde nodig en toen wist ik het, deze cover van Joy to the World is fantastisch!


The Darkness – Christmas Time (Don’t Let the Bells End)
En we zijn weer terug bij de rockende gitaren, het moet niet te lieflijk worden. Ik kende de hele band niet maar het heeft zo’n geweldige jaren 80 vibe dat ik dit nummer wel moet delen.


IN EXTREMO – Weihnachtskater
Dat ik niet van lieflijke kerstliedjes ben, noch van die walgelijke zoetsappigheid maakt dat ik In Extremo heel erg waardeer zegt trouwens niet dat ik denk dat jullie stomdronken moet worden met kerst.


Sean Quigley – Little Drummer Boy
Geen kerstmuzieklijstje is compleet zonder Little Drummer Boy vind ik persoonlijk maar mijn god wat hebben ze er veel versies van. De meeste zijn afschuwelijk braaf, deze is heerlijk vrolijk en heeft een hoog popmuziek gehalte.

19 reacties