Kattencafé Mispoes!
Brabant,  Katten

Kattencafé Mispoes!

In januari verwees ik al naar 2 dingen die ik van mijn wensenlijstje had gestreept. Ik wilde al jaren naar de kerststal in de Sint Jan waar ik het uiteraard niet meer over ga hebben. Want nog veel hoger op dat lijstje stond het bezoek aan een kattencafé. Kattencafé Mispoes! is eveneens te vinden in Den Bosch en is het eerste kattencafé in Brabant.

Kattencafé Mispoes!Geschiedenis
Het eerste kattencafé opende in ’98 in Taiwan en werd zo bekend dat het idee inmiddels over de hele wereld is overgenomen. Het idee sloeg aan toen een televisieploeg kwam filmen en vanaf die tijd kwamen er wereldwijd steeds meer kattencafé’s bij. Zo ook Mispoes, na een succesvolle crowdfunding opende niet ver van het station een klein pand met 8 katten zorgvuldig bij elkaar gezocht en allemaal afkomstig uit het asiel.

Huisregels
Bij binnenkomst zijn de huisregels zeer belangrijk. De gezondheid van de katten staan voorop, je mag de dieren niet wekken, optillen of voeren en je betaald 3 euro per persoon voor de verzorging. Als je het als entreegeld ziet en weet dat je er 2 uur binnen mag blijven dan valt dat uiteraard mee. Eenmaal binnen was het best druk, veel van de katten lagen te slapen of keken van een hoog plekje toe. We bestelden wat lekkers voor onszelf en ondanks het beperkte licht maakte ik foto’s van de dieren.

Inrichting
Behalve voor de mens zijn er in Mispoes! prachtig plekken voor de katten gemaakt. Een deel van wat er te zien is, is ook te koop. Terwijl ik genoot van mijn chocolademelk en een schooier van mij af moest houden, bleef ik maar naar een poesje kijken. Knap diertje met karakter wat wel naar me lonkte maar geen zin had in aandacht. Er is een nieuw huisje voor haar gevonden en dat maakt het mooi. Alle dieren kunnen zich verstoppen en als ze niet gelukkig zijn wordt er naar een oplossing gezocht.

Ervaringen
Het was een donkere gure dag in de vakantie en dat is misschien niet de handigste dag om Mispoes! te bezoeken. Toch heb ik enorm genoten, er wordt echt moeite gedaan om het je naar je zin te maken. Het eten en drinken is heel normaal qua prijs en het is dan wel wat klein, donker en warm binnen maar het achttal gastheren en vrouwen eisen een bijzonder plekje op in je hart en doen me alweer weken terugverlangen naar dit kattenparadijs.

23 reacties