Op mijn platenspeler: Past to Present

Past to Present

Op mijn platenspeler: Past to Present

Past to Present is een compilatiealbum en het 8e album van de band Toto. Het album bevat een aantal van de grootste hits van Toto maar ook vier nieuwe nummers. Past to Present kwam in 1990 uit en bevat heerlijke muziek uit de jaren 70 en 80. 

Toto
De band Toto ontstond in 1976 nadat twee leden elkaar al langere tijd kende als sessiemuzikanten. Na enige tijd worden nog 3 leden toegevoegd waaronder zanger Bobby Kimball.  In tegenstelling tot wat veel mensen denken is de benaming Toto niet afkomstig van het hondje uit die vreselijke film The Wizard, maar slaat het op het Latijnse In Toto, Et Toto of Et Totas wat allesomvattend betekend.

Bandleden
Twee jaar later scoren ze hun eerste hit, Hold the Line. Gedurende jaren daarna verliest de band hun zanger aan overmatig drugsgebruik en wordt Jean Michael Byron opgedrongen door de platenmaatschappij. Na 4 nummers ingezongen te hebben voor Past to Present wordt deze zanger geloosd en zingt één van de leden zelf tot bij het 20-jarig jubileum Kimball weer bij de band wordt gevoegd.
Het noodlot slaat de band helaas niet over, medeoprichter en drummer Jeff Porcaro komt om het leven door een hartaanval nadat hij met gif in zijn tuin heeft gewerkt. Later wordt bekend dat hij zonder het zelf te weten een slecht hart had. Nog altijd wordt Jeff Porcaro genoemd in de concerten die Toto speelt.

Past to Present
Zoals iedereen kende ik Toto vooral van hun hits, de bekende nummers als Rosanna, Pamela en Africa waarbij het laatste nummer veel wordt gebruikt om muziekinstallaties in stadions en dergelijke af te stellen, waren mij zeer bekend. Specifiek het album Past to Present leerde ik kennen omdat het één van Frans zijn favorieten is. Hij draaide de cd ervan zo vaak dat de nummers haperde. Ik kocht een nieuwe cd voor hem en sinds een paar dagen heb ik eindelijk ook de LP in huis.

18 thoughts on “Op mijn platenspeler: Past to Present

 1. Goede muzikanten! Een eigen geluid, maar ik heb ineens het gevoel dat op sommige momenten dit lijkt op vroege muziek van de groep Yes die ik deze keer plaatste.

 2. Doet me denken aan, niet aan muziek, maar aan:
  Take a picture of a picture from the past in the present.
  Maar lekkere muziek.

 3. ja hoor , ook hier prut weer
  ik zal mij binnen prima vermaken
  en straks voor de buis met de hakken omhoog :)

Comments are closed.

Back To Top