Ik hou van meuk tag + extra vragen

Ik hou van meuk tag

Ik hou van meuk tag + extra vragen

Al heel veel jaren ga ik met plezier naar de kringloop eerst in Vlaardingen en later in elke plaats waar ik gewoond heb. Al jaren kijk ik eerst bij de kringloop alvorens ik het eventueel nieuw koop. Met deze ik hou van meuk tag deel ik mijn leukste tweedehands koopjes en meer.

Hoe vaak ga je naar de kringloop?
Om de week wel. Soms slaan we een week over en rijden we de week erna 5 filialen af.

Wat is je favoriete kringloop?
Het Goed, ik heb het geluk in de buurt van een aantal filialen te wonen. Schijndel en Nuenen zijn leuk. Toen ik nog thuis woonde ging ik regelmatig naar het filiaal in Vlaardingen.

Wat is je grootste tweedehands aankoop?
Mijn bed, ik haalde het op bij een student in Eindhoven die het al uit elkaar gehaald had. Hij was bezig een nieuw bed te installeren dus het kon niet beter uitkomen. Frans heeft het bed aan moeten passen. Het rek aan het voeteneinde is er door hem afgezaagd. In mijn kleine huisje in Eindhoven konden we er niet aan de zijkant uit. Overigens verving dat grote bed een éénpersoonsbed en die kwam van het Goed Vlaardingen.

Op welke tweedehands aankoop ben je het meest trots?
Trots hmm ik denk mijn bureau. Zo goed als nieuw en ik heb er maar 10 euro voor betaald. Diezelfde avond kocht ik trouwens ook mijn stoel, bij een andere verkoper trouwens. Mooie avond.
Show hier je ‘trots’ :

Wat was het beste koopje ooit?
Een fotoboekje van de Efteling uit 1973 en een singel van Michael Jackson. Die waren beide veel en veel meer waard dan wat ik ervoor betaalde. Helaas is die tijd voorbij, ze weten daar ook wat iets waard is.

Wat was je slechtste koop ooit?
Boeken, ik kijk tegenwoordig eerst of het boek in de bibliotheek verkrijgbaar is. Vaak zijn de boeken toch niet echt goedkoop. Ik breng ze niet meer terug naar de kringloop om die reden.  Ik zet ze op Marktplaats, geef ze weg of ruil ze in een minibieb.

Wat zou je nooit nieuw kopen?
Mandjes en bakken denk ik. Ik sla mijn boeken graag op in Curverbakken. Behalve dat de echt goede bakken niet meer nieuw te koop zijn, zie ik ze regelmatig bij de kringloop liggen. Pasgeleden scoorde ik een rood Curvermandje en een witte bak met deksel. Ook zou ik nooit meer een Billy boekenkast nieuw kopen, ze staan voor de helft van het geld bij de kringloop en die hoef je tenminste niet meer in elkaar te mopperen.

Wat zou je graag tweedehands kopen maar kan je niet vinden?
Kleding in mijn maat. Ik heb ooit en dan bedoel ik 10 jaar geleden ooit, een broek gekocht in mijn maat en die heb ik compleet afgedragen. Ik kijk tegenwoordig gewoon niet meer in de rekken, alles hangt op kleur in plaats van op maat. Dat schiet bepaald niet op. Inmiddels weet ik ook waarom, kleding gaat in een grote open container bij het Goed, de regen valt er gewoon in. Als de container vol is mag ik hopen dat het naar grote wasmachines gaat maar ik vermoed dat het poetslappen worden. Ik kwam er achter toen ik een paar weken geleden twee broeken weg wilde brengen. Inmiddels liggen ze in een doos en slaapt er een kat op.

Wat zou je nooit tweedehands kopen?
Ondergoed, er is een grens.

Wat is het gekste wat je ooit van de kringloop meenam?
Een knalrood baby/poppenbedje met rood met witte stippen dekentje en kussentje erin. Het kostte €3,50 en ik heb er misschien 10 seconde over nagedacht. Het staat nu in de huiskamer en de katten slapen erin.

36 thoughts on “Ik hou van meuk tag + extra vragen

 1. Wat een leuke tag zeg.
  Ik kom ook graag in kringloopwinkels, alleen de laatste jaren, sinds ik niet meer kan fietsen zijn ze gewoon te ver weg voor mij en ook niet goed met ov bereikbaar. Geven aan kringlopen doe ik zeker ook, laatst is er nog een flinke partij opgehaald. En dan wens ik alleen maar dat andere er net zoveel plezier van zullen hebben als ik.

 2. Wat leuk is dat.
  Ik zelf heb nog nooit iets gekocht in de kringwinkels. Wel heb ik al super veel grief daarheen gebracht.

 3. Wat een geweldige weblog heb je om te lezen en ik ga je zeker vaker bezoeken.

 4. Wat een leuke. Hou ik bij voor later, ga ik ook eens doen. Ik hou enorm van tweedehands, maar nu is het dus van voor corona geleden dat ik nog eens in een kringwinkel kwam. Maar als ik rond me kijk waar ik nu zit, zie ik heel veel tweedehands kringwinkelspul rond me staan :-)

 5. Och hemel ja, typemachine was iets van €7.95 maar heb ze voor meer dan 20 in dezelfde winkel gezien. Ik doe die winkel niet meer aan omdat ze om meerdere redenen niet leuk zijn.

 6. Als verzamelaar en hobbyist kom ik er al heel wat jaartjes regelmatig en kan zeggen dat ik door het hele land winkels heb opgezocht en bezocht. Vorige week nog alles tussen Staphorst en Zeewolde aangedaan. Enorme verschillen in karakter en aanbod. De een meer een ouderwetse lompenwinkel met veel te hoge prijzen, andere winkels net een warenhuis met lekkere prijsjes. We hebben in de loop van de jaren heel wat aardige zaken kunnen scoren. Brengen ook weer dingen naar die winkels in onze eigen regio. Zo blijft het systeem intact. Prijsverschillen zijn soms enorm. Boeken bij de ene winkel 50 cent tot een euro, bij anderen soms duurder dan in een reguliere winkel. Kortom, er is veel te halen, maar ook goed uit de doppen kijken…..

 7. Heerlijk, even snuffelen in de kringloop. Ik heb er o.a. mijn servies aangevuld, een top spijkerjasje gekocht met gaaf borduursel voor 2,00 euro, Delfts blauwe borden en speelgoed voor de kleinkids.

 8. Nog steeds niet geweest. Ik schaam me diep. Verzachtende omstandigheid: de kringloop hier vlak bij is inmiddels gesloten. Dat kattenbedje is superleuk!

 9. Dat poppenbedje is echt zó leuk. Terecht dat je die zonder aarzelen mee hebt genomen. En dat van die kleding in een grote container vind ik schandalig. Volgens mij schreef je er al eerder over. Voor mij een reden om kleding niet naar de Kringloop te brengen, maar er een ander goed doel voor te vinden.

 10. Heerlijk om af en toe een rond te kijken, we waren een paar jaar geleden wel steeds bij een andere kringloop aan het kijken, maar dat is allang over. Noppes is een grote, maar niet goedkoop. De kringloop hier in Zeist vind ik ook heel duur. Ik heb ooit op een rommelmarkt heel gericht gezocht naar een pillendoosje, dat moest toch nog € 2 kosten. Het is zilverkleurig met zwart leer. En het zit altijd in mijn tas met mijn dagelijkse medicijnendosis voor het geval ik die vergeet en niet thuis ben.

 11. Leuke tag! Dat bedje vind ik echt schattig. Ik vind het wel balen dat de boeken bij Het Goed nu best duur zijn. Ik vind mede daarom andere kringloopwinkels leuker voor het scoren van koopjes.

 12. Alleen al van de foto’s krijg ik helemaal zin om naar een kringloop te gaan. Mijn beste aankoop is een heus bibliotheektrapje! Ik kon mijn geluk niet op!

 13. Geboren, getogen en vertrokken. Maar kom er nog, tenminste dat hoop ik dit jaar nog.

 14. Dat kattenbedje vind ik echt de max :-) Zelf kom ik ook geregeld bij de kringloopwinkel, zowel om er dingen achter te laten als om zaken te kopen. Kringloopwinkels zijn er met de jaren heel sterk op vooruit gegaan, de tijd dat men er met minachting naar keek, ligt ver achter ons.

 15. Ik heb geen kringloop meer dichtbij helaas. En vervoer is altijd een probleem voor mij zonder auto. Maar wat ik heb is bijna allemaal tweedehands.
  Wat leuk om te lezen dat je ook een Vlaardinger bent. Ben er opgegroeid, niet geboren.

 16. Ondergoed en sokken, dat koop ik echt niet tweedehands, oh ja, en schoenen. Voor de rest ben ik niet kieskeurig. Liever tweedehands dan nieuw.

 17. Het is zeker opletten, boeken koop ik er niet meer. Ik kijk vooral naar dingen die niet meer nieuw te koop zijn.

 18. Voor een kattenwieg zo weinig betalen? Het is een geweldig ding! Zaag hoofd- en voeteneind rond en je hebt een schommelwieg.

 19. Dat wiegje was echt geen geld.. en zo mooi voor jou!
  Ik heb al alleen maar ouwe meuk in huis staan.. er hoeft niks meer bij. Er is hier ooit ingebroken en zelfs de dieven hadden niks meegenomen.. zúlke ouwe meuk is het allemaal hahahaa!

 20. is al ff terug dat ik er hier bij 1 binnen liep
  maar jij slaagt er nog al eens , mooi toch

  jij wacht nog ff met naar de zoo gaan , nu ik ook pas volgende week hoor , en ik pas op
  morgen eindelijk weer eens een test

 21. Heb eigenlijk zo weinig nodig behalve eten en drinken dat ik bijna nooit meer shop.

 22. Ik kom er eigenlijk nooit meer, voor de prijzen die ze vragen kan ik beter nieuw kopen.

 23. Ik loop er soms ook wel eens aan. Kocht er 2 jaar geleden een zo goed als nieuw houten computermeubel spotgoedkoop en zo kon die metalentafel op wieltjes eindelijk weg

 24. kringloopwinkels zijn niet meer zoals ze bedoeld waren. Het waren leer/werkplekken waar mensen zonder werk leerde meubels opknappen en kleding repareren enz. Ik kom er niet zo vaak, en dan meestal om er spullen te brengen.Leuk je oude huisje nog even te zien, was daar wél gewoekerd met de ruimte.

 25. Je kattenmand is geweldig. Daar hou ik wel van. Ik vind het bij het Goed meestal wel duur. Tenminste hier in de buurt.

  Love As always
  Di mario

 26. Haha, die foto van je katten in het rode ledikantje (-:
  Ondergoed zal ik ook nooit tweedehands kopen. De rest maakt me niet uit.
  De prijs van boeken valt mij ook tegen bij de kringloop. Het zou me niet verbazen als ze de duurdere exemplaren bij die bolle blauwe verkopen.

 27. Altijd leuk om even rond te neuzen in kringwinkels. Meestal koop ikzelf niets. Mijn dochter wel nl. kleding voor enkele euro’s.

Comments are closed.

Back To Top