Actueel Tirade

Ik doe niet meer mee

Ik doe niet meer mee, mijn god wat een kleuters. Ik kan die walg-hashtag ook niet lezen zonder het irritant snerpende stemmetje van een vroeger klasgenootje te horen. Een meisje uiteraard, poeslief maar owee als ze het spelletje verloor, dan werd het een krengetje eerste klas. Nu zou je denken -je zal ermee getrouwd zijn-, ik zie haar nog voor me staan met haar armen voor haar lichaam gekruist ‘ik doe niet meer mee’ en dan als ze haar kans schoon zag wel weer mee doen.

Is dat wat we van die influencers kunnen verwachten als ze naar adem happend het ziekenhuis binnen komen rollen of rochelen ze dan nog met hun laatste adem ik-doe-niet-meer-mee. Ik hoop het, meteen weer naar buiten rollen, komen die gekruiste armen alvast van pas.

Al weken, misschien wel maanden, zap ik met grote liefde elk praatprogramma weg. ‘Bek houden’, dat is ook het eerste wijze wat uit dat hoofd van Rutte is gekomen de laatste tijd. Had mij op die plek gezet en het had nog iets minder genuanceerd geweest, beetje die vent lastig vallen op een maandag morgen. Mag hij eerst even koffie drinken, lullo’s? Probeer je met alle macht afstand te houden komen die met microfoon en telefoon behangen persmuskieten recht op je aflopen terwijl je waarschijnlijk als enige van Nederland weet hoe slecht het ervoor staat. Ben zeker niet pro die prutspartij van hem, maar kunnen we misschien even nokken met hem afzeiken omdat hij voor het eerst dit kakjaar zijn geduld verloor? In plaats van met hashtags komen. Ja Famke, hoe erg haten jouw ouders je met die domme naam? Is dat waarom je alweer vergeten bent dat je nog betaald bent door de belastingbetaler voor een coronacampagne? Jij doet ook alles voor geld en aandacht hè.

Uiteraard is het makkelijk om nu al die niet-meer-mee-kleuters af te gaan zeiken, ga ik niet doen, dat zou vals spelen zijn en dat is meer iets voor hun èn kinderen op de basisschool. In ons land hebben we gelukkig vrijheid van meningsuiting daarom ben ik ook zo blij dat er na die vrijheid van meningsuiting ook in ons wetboek staat dat je een ander geen schade toe mag brengen. Daarom is het vooral jammer voor de mensen die wel degelijk te maken hebben met Covid-19, of dat nu zieke mensen of hun verzorgers zijn, helaas kunnen die niet ikdoenietmeermee delen. En ze moeten ook al verplicht een mondkapje op. Hashtag WAT ERG!