Ik doe niet meer mee
Actueel,  Tirade

Ik doe niet meer mee

Ik doe niet meer mee, mijn god wat een kleuters. Ik kan die walg-hashtag ook niet lezen zonder het irritant snerpende stemmetje van een vroeger klasgenootje te horen. Een meisje uiteraard, poeslief maar owee als ze het spelletje verloor, dan werd het een krengetje eerste klas. Nu zou je denken -je zal ermee getrouwd zijn-, ik zie haar nog voor me staan met haar armen voor haar lichaam gekruist ‘ik doe niet meer mee’ en dan als ze haar kans schoon zag wel weer mee doen.

Is dat wat we van die influencers kunnen verwachten als ze naar adem happend het ziekenhuis binnen komen rollen of rochelen ze dan nog met hun laatste adem ik-doe-niet-meer-mee. Ik hoop het, meteen weer naar buiten rollen, komen die gekruiste armen alvast van pas.

Al weken, misschien wel maanden, zap ik met grote liefde elk praatprogramma weg. ‘Bek houden’, dat is ook het eerste wijze wat uit dat hoofd van Rutte is gekomen de laatste tijd. Had mij op die plek gezet en het had nog iets minder genuanceerd geweest, beetje die vent lastig vallen op een maandag morgen. Mag hij eerst even koffie drinken, lullo’s? Probeer je met alle macht afstand te houden komen die met microfoon en telefoon behangen persmuskieten recht op je aflopen terwijl je waarschijnlijk als enige van Nederland weet hoe slecht het ervoor staat. Ben zeker niet pro die prutspartij van hem, maar kunnen we misschien even nokken met hem afzeiken omdat hij voor het eerst dit kakjaar zijn geduld verloor? In plaats van met hashtags komen. Ja Famke, hoe erg haten jouw ouders je met die domme naam? Is dat waarom je alweer vergeten bent dat je nog betaald bent door de belastingbetaler voor een coronacampagne? Jij doet ook alles voor geld en aandacht hè.

Uiteraard is het makkelijk om nu al die niet-meer-mee-kleuters af te gaan zeiken, ga ik niet doen, dat zou vals spelen zijn en dat is meer iets voor hun èn kinderen op de basisschool. In ons land hebben we gelukkig vrijheid van meningsuiting daarom ben ik ook zo blij dat er na die vrijheid van meningsuiting ook in ons wetboek staat dat je een ander geen schade toe mag brengen. Daarom is het vooral jammer voor de mensen die wel degelijk te maken hebben met Covid-19, of dat nu zieke mensen of hun verzorgers zijn, helaas kunnen die niet ikdoenietmeermee delen. En ze moeten ook al verplicht een mondkapje op. Hashtag WAT ERG!

39 reacties

 • mie

  I wear a mask
  I brush my teeth
  I slow down when kids are playing
  I pick up the shards when I break a glass
  I wear a seat belt and ask everyone in my car to do the same
  I don’t eat raw pork

  Not because I live in fear but because every day I make choices to protect myself and others

 • Hans

  Maar natuurlijk Nikolaj, jij bent een ‘vrijdenker’, een pionier, iemand die zijn nek uitsteekt. Ik ga ook hier en daar te rade, vind en interpreteer mijn info. Toch hanteer ik kennelijk een andere strategie dan jij, nl. ik schat liever ‘mijn belager’ eerst in voordat ik een stellingname mij eigen maak. Vandaar dat ik in deze mij aansluit bij die angstige zielige wezentjes die zichzelf zouden moeten opknopen(??). Ik hoop dat ik je verkeerd begrijp!! M.vr.gr. Hans.

 • Liesbethblogt

  Hallo Nikolaj, dat is best een grove opmerking zeker als je bedenkt dat ik niet grof ben geweest naar de groep mensen die er niet in geloven. Dat mag en ja die cijfers daar heb je een punt, maar waarom geloof je die?

 • Nikolaj

  Voor mij, iemand die daadwerkelijk zelf onderzoekt wat de sterftecijfers zijn, wat de pcr test kan en vooral niet kan, en daaruit zijn conclusies trekt, zijn jullie de domme schaapjes. Doe die mondkappen maar op, sluit jezelf op, weet je wat ikheb wel een touwtje voor je. Angstige zielige wezentjes.

 • Hilly Nicolay

  Meedoen allemaal om het virus er onder te krijgen.
  Mondkapjes zijn inmiddels ook aangeraden (verplicht was beter)

  De gevolgen van dat rot-virus, daar kan je niet omheen…

  Fijne dag liesbeth.

 • meninggever

  Wat deze situatie zeer duidelijk maakte is dat er gapend gat is ontstaan tussen de mensen van pakweg 30plus en de jeugd. Een belangrijk deel daarvan is bezig met selfies en zo meer maar niet met de wereld om zich heen. Geen idee waar Groningen ligt, maar kan je daar ook leuk uit? Politiek niet hun ding. Het virus eigenlijk ook niet. Gedoe dat hen in het verwende leventje stoort. Bruiloften moeten gevierd, gebedsdiensten, we moeten ons zelf in beeld hebben en ik besta want ik heb zoveel volgers. Overigens staat een ding voorop, wie of wat het ook is, de Vrijheid van Meningsuiting geldt voor iedereen. Ook voor mensen waarmee we het niet eens zijn. Gezien het feit dat oproepen tot haat en geweld (Akwasi en KOZP)niet eens vervolgd worden mogen we dat arme kind niet eens iets kwalijk nemen. Dom is ook het nieuwe gewoon geworden. En sommigen vinden dat prachtig..

 • fotorantje

  en als ze ziek worden door hun eigen schuld willen ze dan ook geen verzorging? dan zou de verpleging eens moeten zeggen ‘ik doe niet meer mee’
  oppassen en doen wat moet want er zijn al veel te veel doden door dit virus

 • Vlinder1960

  Helemaal mee eens. Ook ik had nog nooit van Famke gehoord. Het jammere is dat ze nog een podium kreeg ook. En ik erger me ook kapot aan al die mensen met hun commentaar op Rutte. Of mensen die beweren dat het één groot complot is. Zal wel. Echt hoor. Ik vraag me dan af of ze het zelf beter zouden doen. Wel vind ik het jammer dat ze de bevindingen van Maurice de Hond niet wat meer aandacht geven (over aerosolen). Niet dat ik of hij echt gelijk is, maar beter voorkomen dan genezen toch? Of is het daarvoor al te laat…?

 • Mijnnikonenik

  Om te beginnen zouden ze al geweerd moeten worden op de TV-zenders en al zeker degene die in een programma meedoen en betaald worden zoals die Gers Pardoel en Josje Huisman. Eens zien hoe ze dan piepen.

 • Nicky

  Ik word sowieso doodziek van de jeugd die loopt te janken dat ze hun vrijheid kwijt zijn. ‘Ga jij Het Achterhuis maar even lezen’ denk ik dan’

 • Liesbethblogt

  Ik heb dingen van voor die tijd gekeken en ik snap niet dat er miljoen mensen haar volgen. Zoveel dommigheid dat eruit komt. Maar misschien is dat het juist wel, even iets simpels kijken om niet na te hoeven denken.
  Maar inderdaad het gevaar erachter is dat ze geloofd gaat worden.

 • Nicole Orriëns

  Ja, dat was geen slimme actie van de influencers, maar ook wel een teken des tijds dat het gebeurde… En hoe stom het ook was, ik kreeg op een gegeven moment toch ook wel te doen met die Femke Louise die een soort kop van jut werd, waarachter de andere influencers die ook meededen zich konden verschuilen.

  Ik vind het een signaal dat het hele fenomeen van influencers zorgwekkend is, want ze zijn niet influencer omdat ze zoveel weten. Dat maakt het een gevaarlijk fenomeen.

 • Naomi

  Kleuters? Ik ken zat kleuters die intelligenter zijn dan de hele ik-doe-niet-meer-mee-kliek. En ja, het voelde voor mij ook als pleinwacht lopen en dan de verliezende kinderen horen roepen ‘ABC, ik kap ermee!’

 • carolien

  Ja bek houden is eigenlijk de enige reactie die hier op zijn plaats is. Zo disrespectvol naar het zorgpersoneel toe om zo’n dingen te roepen!

 • logbankje

  Het leren verliezen in een spel is juist een goede basis voor de rest van je leven.
  De corona leeft weer op, dus meer beperkingen.
  Te veel informatie tot je nemen maakt je oververzadigd.
  Hoestende Irma zorgt voor rumoer op sociale media: ‘Ze staat achter Rutte en luistert ook niet’
  Dat is een sprekend voorbeeld. Hans

 • ms

  Ze beroepen zich op hun recht op vrije meningsuiting. Maar ze vergeten liefst wel dat hun recht op vrije meningsuiting stopt waar het mijne (het onze) begint. Ze moeten dus niet gaan sneren over “domme kudde meelopers” terwijl mijn gedacht daar over wel een iets meer doordacht en genuanceerd is.

  Want zie je, stel dat ze gelijk hebben, wie berokken ik dan kwaad met mijn mondmasker? Maar als zij ongelijk hebben, wie berokkenen zij dan kwaad als ze de anderhalve meter niet willen in acht nemen?

  Niks meeloper, goed over nagedacht welke koers wij willen varen.

 • Mrs. T.

  Het is allemaal al erg genoeg zonder dat sommige mensen zich gaan roeren nietwaar. Het is bizar wat er in de wereld gebeurt momenteel en hoe mensen met elkaar omgaan. En toch denk ik nog steeds dat de meeste mensen van goede wil zijn.

 • Judy

  Eens. Ik ken al die zg. influencers niet. Gelukkig zijn ze al weer bijgedraaid.
  Zelf heb ik van het weekend besloten mijn eigen lockdown weer in te stellen, zo ik dat al niet al deed. En wat Rutte straks gaat zeggen, maakt dan niet meer uit.

 • Ferrara

  1 vinger en rats werd de hele hand genomen, met alle gevolgen van dien. Opnieuw strengere maatregelen. Zal je ze straks weer horen dat zij worden gepakt. Zo moe van.

 • John

  Van die praatprogramma’s word je ook niet goed. Ik mijd ze als de pest en covid-19. Wie niet meedoet verdient het bijna ziek te worden.

 • Geri Meftah

  Ik moet hartelijk lachen. Ik dacht hetzelfde mbt Rutte. Jammer dat hij later blijkbaar excuses gaf, Ik volg ook bvk geen enkele talkshow meer. Is beter voor mijn adrenaline gehalte.

 • bvision

  Mensen snappen het gewoon niet, of willen het niet snappen. Mij maakt het bang, het loopt de spuigaten uit,

 • matroos

  Helemaal met je eens,dom volk had ik boven mijn logje staan.Vandaag weer regels erbij er zijn er weinig nieuw voor ons hier.Vanaf het begin ben ik al burgerlijk ongehoorzaam,draag altijd een mondkapje in de publieke ruimte.Naast dat er mensen doodgaan aan corona,gaan er ook dood door corona als de zorg weer afgeschaald wordt.Liever afstand houden,dan afscheid nemen.

 • rietepietz

  Van dit soort BNners (die mij onbekend zijn gelukkig) heb ik niet zo’n hoge pet op.
  En ik begrijp natuurlijk de uitval van Rutte, ben ook niet echt een fan van hem maar je doet het in dit soort zaken nooit helemaal goed wegens veel onbekende factoren. En juist daarom is dat aan de regels houden voor iédereen zo belangrijk, De “eigen verantwoording” is iets dat deze BNners niet kennen en dat is diep treurig.

 • mizzD

  Mijn opa zou gezegd hebben ‘die lui zijn te dom om voor de duvel te dansen’. Geen woorden meer aan vuil maken.. dat hebben ze zelf al genoeg gedaan en zijn ermee op hun bek gegaan.
  En wat is er in vredesnaam mis met ‘bek houwe’.. omdat een vogeltje moet zingen zoals het gebekt is..?? Die voetbalsupporters nemen ook wel erger in de bek.. en daar was het op gericht. ‘Voetbal is emotie’.. met die smoes komen ze.. ja hoor.. en begrafenissen dan? komen daar géén emoties bij kijken? Heb begin mei m’n nichtje naar haar graf mogen brengen (als één van de slechts 30 mensen die erbij mochten zijn) en niet eens haar man, moeder, en broers mogen omhelzen tot steun.. laten die voetbalsupporters alsjeblieft hun bek maar houden ja!

 • Regenboogvlinder

  Domme mensen die hieraan mee hebben gewerkt. Van een aantal was het te verwachten, FL bijvoorbeeld maar sommige mensen valt het me zo tegen. Laten we dit maar snel vergeten!

 • Karel

  daar is geen speld tussen te krijgen Liesbeth
  ik ken al die lui die ” men ” BNers noemt niet , en wil ze ook niet kennen
  ik hoop zelfs dat mochten ze zelf ziek worden van dat virus , dat de zorg hen laat creperen , helaas zo werkt de zorg niet :(

  je kan ze ook los laten tussen die southern rednecks , 1 verkeerd woord en je ziet ze niet weer terug :)
  ik kijk weinig sport , maar als ik thuis ben , en er is koers ,dan kijk ik die