Het oude lijstje
Persoonlijk,  Trippie,  Tweede Wereldoorlog

Schrijfuitdaging: Het oude lijstje

En dan opeens zie je een bordje. -Schat sla hier eens af-. En weet je dat je ergens naar onderweg bent, iets wat je al heel lang wil zien. Jaren geleden ik was net verhuisd, mijn spullen waren uitgepakt, het stof was neergedaald, maar gesetteld als ik was kwamen al snel de muren op me af. Na jaren in een ongezonde relatie vroeg ik me af; wat wil ik nou eigenlijk? En begon te schrijven. Nu zit ik naast m’n vriend in de auto en rij geheel onverwacht, slecht in topografie weet u, de parkeerplaats op en stap uit. Ik loop langs de twee gebouwen en zie in de verte de eerste steen, buig glimlachend mijn hoofd en streep in gedachte weer iets van een heel oud lijstje.

Schaaps schrijfuitdaging – Bucketlist

Op ereveld Loenen liggen bijna 4000 Nederlandse oorlogsslachtoffers. Er liggen niet alleen militairen maar ook verzetsstrijders en slachtoffers van de verplichte tewerkstelling in Duistland. De begraafplaats is bijzonder mooi gelegen in de bossen bij Loenen alle graven liggen langs de wandelpaden waardoor de platliggende stenen een lint lijken te vormen waar je wandelt. Ook liggen hier 4 Geuzen, de eerste verzetsgroep van Nederland, waaronder de oprichter Bernard IJzerdraad. 

16 reacties