Schrijfuitdaging: Het oude lijstje

Het oude lijstje

Schrijfuitdaging: Het oude lijstje

En dan opeens zie je een bordje. -Schat sla hier eens af-. En weet je dat je ergens naar onderweg bent, iets wat je al heel lang wil zien. Jaren geleden ik was net verhuisd, mijn spullen waren uitgepakt, het stof was neergedaald, maar gesetteld als ik was kwamen al snel de muren op me af. Na jaren in een ongezonde relatie vroeg ik me af; wat wil ik nou eigenlijk? En begon te schrijven. Nu zit ik naast m’n vriend in de auto en rij geheel onverwacht, slecht in topografie weet u, de parkeerplaats op en stap uit. Ik loop langs de twee gebouwen en zie in de verte de eerste steen, buig glimlachend mijn hoofd en streep in gedachte weer iets van een heel oud lijstje.

Schaaps schrijfuitdaging – Bucketlist

Op ereveld Loenen liggen bijna 4000 Nederlandse oorlogsslachtoffers. Er liggen niet alleen militairen maar ook verzetsstrijders en slachtoffers van de verplichte tewerkstelling in Duistland. De begraafplaats is bijzonder mooi gelegen in de bossen bij Loenen alle graven liggen langs de wandelpaden waardoor de platliggende stenen een lint lijken te vormen waar je wandelt. Ook liggen hier 4 Geuzen, de eerste verzetsgroep van Nederland, waaronder de oprichter Bernard IJzerdraad. 

16 thoughts on “Schrijfuitdaging: Het oude lijstje

  1. Mooie lijn in je foto, het kruis op de achtergrond trekt je de diepte in….oeps…

  2. en dat levert een prachtige foto op
    van ik vermoed een plek waar in WO 11 mensen van het verzet zijn gefusilleerd

  3. Mooi geschreven! Soms kun je spontaan iets van je lijstje afstrepen. Soms doe je iets wat je niet op het lijstje had staan, maar wat er zeker een plaatsje zou mogen krijgen! Geweldig dat je dit persoonlijke stukje hebt gedeeld. Ik ga je linken!

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top