Bohemian Rhapsody + zwijmel

Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody + zwijmel

Al vanaf de allereerste keer dat ik de trailer van Bohemian Rhapsody zag wilde ik er heen. Ik kon niet wachten en des te mooier is het dat ik de film gisteren kon zien, op de openingsdag in een uitverkochte bioscoop.

Bohemian RhapsodyDe film begint met de jonge dan nog Farrokh Bulsara, zijn ouders zijn verhuisd naar Engeland en Freddie kan niet goed omgaan met zijn vader. Hij gaat elke avond uit en volgt al een tijdje de band Smile, die op dat moment net zonder leaadzanger zitten. Freddie stelt een samenwerking voor en Queen wordt gevormd. De film verteld over de opkomst van Queen, over het maken van albums en vooral over alle moeite die ze deden om Bohemian Rhapsody op de radio te krijgen. Hoewel Freddie overtuigd is van zijn liefde voor Mary ontdekt hij ook zijn liefde voor mannen. De eerste albums komen uit, Freddie besluit twee soloalbums te maken en drijft steeds verder af. Tot op het moment dat Mary voor de deur staat en hij realiseert hoever hij van zijn ‘familie’ vandaan is komen te staan. Net op tijd voor Live Aid komt de band weer bij elkaar, vind Freddie zijn grote liefde, ontdekt hij dat hij ziek is en geeft hij het concert van zijn leven.

Bohemian Rhapsody is een film die je gezien moet hebben. De muziek is een mix van acteur Rami Malek, die werkelijk zingt door de hele film maar niet alles en niet helemaal zelf. Een deel van de muziek is dus van Malek, een deel is Freddie Mercury en een deel is ingezongen door Marc Martel een Canadese zanger. De film is langer dan anders, maar verveelt geen moment.
Uiteraad zag ik als Queen fan wel degelijk dingen die niet helemaal klopte maar toch is de film vermakelijk, Freddie wordt heel wat braver afgebeeld dan hij werkelijk was. Op sommige momenten zie je sterk de invloed van de voormalige bandleden, alsof er nog even duidelijk gemaakt moet worden dat zij ook invloed hadden op Queen en dat het niet alleen Freddie was. Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen en Freddie, leverde 15.000 banen op en heeft jaren gekost om te maken maar zoals jullie weten moet….

26 thoughts on “Bohemian Rhapsody + zwijmel

 1. Lijkt me een bijzondere film. Eentje waarvan je in elk geval weet dat de muziek goed is. Ik denk dat ik nog wel ga.

 2. Ik ga met de dames van de filclub aan het eind van de maand naar deze film. Kan niet wachten om hem te zien.

 3. Bij toeval heb ik een tijdje terug een blogverhaal op de rol gezet over Queen. De beste band ever denk ik zo. We hadden toen net gekeken naar twee live-concerten op dvd en waren weer diep onder de indruk van zowel de zanger als de muzikanten. Vrijwel elk nummer moeiteloos mee te zingen. Bohemian Rhapsody het hoogtepunt van de Radio 2 Top2000. Dan begint het nieuwe jaar pas echt. En de BOhemen, prachtige streek, waar mijn favoriete automerk waarover ik nu schrijf, vandaan komt. Kortom Queen is meer dan zo maar een bandje. Over die film ga ik nog even nadenken. Want de echte Freddy Mercury was zo’n fenomeen….

 4. Ik heb de trailer gezien. Mooi gemaakt. De muziek is geweldig, maar ik weet niet of ik de film ga zien.

  Liefs Joanne

 5. Ik wilde al een paar dagen aan mijn zoon vragen of hij zin heeft om mee te gaan.
  Toen hij een jaar of 8 was, begon zijn liefde voor muziek met Queen.

 6. Ik vind Queen heerlijk om naar te luisteren, maar ik hoef de film niet te zien, tenzij die nog eens op TV komt. Het enorme stembereik van Freddie, heel bijzonder voor een man! En muzikaal zat het goed in mekaar allemaal!

 7. Ik hoor Queen liever dan ik ze zie. Weet niet hoe het komt maar de muziek vind ik vaak heerlijk om te horen.

 8. Kijk ‘ns aan, je was weer in de buurt.
  Ik heb helemaal niets met Queen en nog minder met Freddy Mercury. Fijn dat jij je vermaakt hebt.

 9. Mooie recentie geef je hier over die film.
  Hopelijk krijg ik deze ook ooit eens te zien.

 10. Mijn hoop is dan gevestigd op de film ooit op TV. Ik zag al eens een documentaire, ik dacht in “het uur van de wolf” en dat was ook geweldig.

 11. Oh ik heb echt niks met Queen. Mijn ex destijds wel en ik het er teveel naar moeten luisteren.
  Maar ik snap dat er heel veel mensen dol op zijn en zeker met deze film.

 12. Ik ben geen fan van Queen, en ga dus ook niet kijken. Maar voor fans zal dit zeker een film zijn die je gezien moet hebben.

 13. een goed stuk muziek
  maar ik ga de film niet zien :)

  ja mooie foto van de zon vangen hé
  deed ik vandaag ook ff net als jij :)

  fijne avond groet

 14. Ik ben ook een groot fan, man trouwens ook. Ik twijfelde of de film (dan) wel leuk zou zijn? Maar je hebt me overtuigd. We gaan!

 15. Dat zal zeker de moeite geweest zijn.Knap nummer van Queen en een mooie ode aan Freddie Mercury.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top