Bohemian Rhapsody
Actueel,  Boeken en films

Bohemian Rhapsody + zwijmel

Al vanaf de allereerste keer dat ik de trailer van Bohemian Rhapsody zag wilde ik er heen. Ik kon niet wachten en des te mooier is het dat ik de film gisteren kon zien, op de openingsdag in een uitverkochte bioscoop.

Bohemian RhapsodyDe film begint met de jonge dan nog Farrokh Bulsara, zijn ouders zijn verhuisd naar Engeland en Freddie kan niet goed omgaan met zijn vader. Hij gaat elke avond uit en volgt al een tijdje de band Smile, die op dat moment net zonder leaadzanger zitten. Freddie stelt een samenwerking voor en Queen wordt gevormd. De film verteld over de opkomst van Queen, over het maken van albums en vooral over alle moeite die ze deden om Bohemian Rhapsody op de radio te krijgen. Hoewel Freddie overtuigd is van zijn liefde voor Mary ontdekt hij ook zijn liefde voor mannen. De eerste albums komen uit, Freddie besluit twee soloalbums te maken en drijft steeds verder af. Tot op het moment dat Mary voor de deur staat en hij realiseert hoever hij van zijn ‘familie’ vandaan is komen te staan. Net op tijd voor Live Aid komt de band weer bij elkaar, vind Freddie zijn grote liefde, ontdekt hij dat hij ziek is en geeft hij het concert van zijn leven.

Bohemian Rhapsody is een film die je gezien moet hebben. De muziek is een mix van acteur Rami Malek, die werkelijk zingt door de hele film maar niet alles en niet helemaal zelf. Een deel van de muziek is dus van Malek, een deel is Freddie Mercury en een deel is ingezongen door Marc Martel een Canadese zanger. De film is langer dan anders, maar verveelt geen moment.
Uiteraad zag ik als Queen fan wel degelijk dingen die niet helemaal klopte maar toch is de film vermakelijk, Freddie wordt heel wat braver afgebeeld dan hij werkelijk was. Op sommige momenten zie je sterk de invloed van de voormalige bandleden, alsof er nog even duidelijk gemaakt moet worden dat zij ook invloed hadden op Queen en dat het niet alleen Freddie was. Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen en Freddie, leverde 15.000 banen op en heeft jaren gekost om te maken maar zoals jullie weten moet….

26 reacties