Waarom ik het bloggen even helemaal beu was

Waarom ik het bloggen even helemaal beu was

Waarom ik het bloggen even helemaal beu was

Zoals elke blogger wel kent, was ik het bloggen even helemaal beu. In deze blogpost vertel ik je over mijn blogdip, over wat het veroorzaakte maar ook wat het oploste. 

Omdat corona dichtbij kwam

Ik schreef er (op 1 maart) een blog over maar de ernst had ik al veel eerder herkend. Het portret hieronder is mijn stiefvader wat kilo’s jaren geleden. Hij vervoerde één van de eerste corona patiënten. Kunnen jullie de paniek, toen hij dat achteraf hoorde, voorstellen? Inmiddels weten we dat hij toen níet besmet is. Toen niet. Maar als jullie dan iemand om voor te applaudisseren willen. Deze man is mijn tweede vader, heeft engelengeduld, werkt 24-uursdiensten om mensenlevens te redden en het enige wat je hoeft doen om hem te helpen is met je eigenwijze kop binnen te blijven en wanneer buiten zoveel mogelijk mensen te vermijden.

Omdat ik over corona blogde
De blog die ik naar aanleiding van hem en (ook zijn) informatie schreef werd door mensen als overtrokken beschouwd. Ik heb de grofste reacties binnen gekregen die ik uiteraard verwijderd heb, helaas was maar een deel mensen die een echt e-mailadres durfde te gebruiken. Ik was onder andere een paniekzaaier en een doemdenker en de rest van de benamingen zal ik even niet herhalen. Ik heb voorlopig mijn contactformulier moeten verwijderen.

Zowel mijn vader, stiefvader als vriend zitten qua leeftijd niet ver van de mensen die overlijden. Dan kan je je gezonde en nuchtere verstand gebruiken (ook naar mijn hoofd gekregen!) maar het beperkt me in mijn inspiratie en vrijheid die griep en dat brengt mijn blog aardig in het geding.

Omdat nieuwe laptop
Ik heb een nieuwe tweedehands laptop, ben ik heel blij mee maar ik moest er wel enorm aan wennen. Windhoos 10 is al vervelend maar mijn totale typegebrek dat nekte de zin om blogs te typen ook aardig. Ik moet veel harder dan ik gewend ben rammelen en mis dus nog regelmatig een letter.

Omdat kloterig weer
Inmiddels is het langverwachte lenteweer er maar door dat wekenlange zeikweer van kort geleden heb ik eigenlijk geen opbouw kunnen maken van foto’s en blogs. En nu het droog is zitten we weer met het corona-verhaal. Ik ga gewoon naar de winkel, ren niet naar buiten wanneer iemand hoest en paniek ook niet over deurklinken, maar het is net als een zonnesteek; Krijg ik het dan krijg ik het, maar ik zal er alles aan doen om het te voorkomen, omdat ik mijn lieve vent nog een hele tijd bij me wil houden en zelf ook niet zo op een gedwongen slaap, longontsteking en een buis in mijn strot zit te wachten. Wat betekent dat ik dus zo min mogelijk ergens heen ga hooguit een ritje rijden of fietsen daar waar het rustig is en uiteraard wanneer het een keer droog is en niet smerig hard waait.

Omdat nergens heen
Het is niet dat ik naar een drukbezochte plek wil of zo maar trippies naar dierentuin, musea, Orientalis, dorp of stad dat is wel waar mijn blog (en ik) een beetje op draait. Het zijn terechte maatregelen en ik ga dus maar even nergens heen. Terwijl ik wel de content mis voor 2 openingen en 3 tijdelijke lichtinstallaties. Vaak hou ik aan dat soort dingen nog wel een andere blogpost over en de totale afwezigheid daaraan maakte dat ik het bloggen even helemaal beu was.

Maar hoe beu ik het bloggen ook was, de lente heeft de zin en inspiratie teruggebracht en daar ga ik van genieten zolang dat door corona nog mag kan.

45 thoughts on “Waarom ik het bloggen even helemaal beu was

 1. Phoe, dat zal niet fijn geweest zijn toen je hoorde dat je stiefvader de eerste patiënt vervoerd had en dus daadwerkelijk lijfelijk contact gehad had met hem.
  Wat fijn dat hij toen niet besmet geraakt is.
  Maar onzeker blijft het nu. Diverse vrienden, maar ook mijn zus werken in de zorg en ik merk dat ik daar niet te lang bij stil moet staan.
  Maar hun moet steunen.

 2. Als ik dit zo lees kan ik me goed voorstellen dat je het bloggen even niet meer zag zitten!
  Zelf ben ik inmiddels ook met een bewezen besmet persoon in aanraking geweest, maar vooralsnog niet ziek geworden, dus het zal meevallen. De persoon zelf heeft een zware longontsteking gehad, maar kon wel thuisblijven en begint inmiddels op te knappen. Een positieve noot dus tussen alle narigheid die je hoort.
  Geniet lekker van de lente en de zon op een manier die wel verantwoord is!

 3. Vervelend zeg dat je dan ook zulke reacties krijgt in je inbox. Mensen denken vaak niet na en typen maar wat veilig achter hun toetsenbordje… Hulde voor deze 2de vader <3

 4. Wat akelig dat je zulke nare reacties kreeg zeg. Sommige mensen kunnen zo raar reageren op blogposts…

  Fijn dat je nu toch weer je lust in bloggen terug hebt.

 5. O ik snap je zó goed. Lief dat bezoek maar hé is jouw moeder blijf daar weg als je dat zegt. Ze hóeft nog niet dood en als het gebeurd dan aub niet corona. Mensen denken noet na, niet verder. Vreselijk!

 6. Sommige mensen zijn zó dom of zó egoïstisch! Corona is al erg genoeg maar het heeft als neveneffect ook nog eens een hoop onbegrip en ergernis tussen mensen tot gevolg. Broer, dochter en ik waren woedend op familie in Brabant die vrolijk in enorme aantallen bij mijn 88-jarige moeder met COPD binnen bleef vallen. Inclusief kinderen met snotneuzen. Terwijl hun partners ziek thuis zaten. Hoe dom kun je zijn?

  Wij werden afgedaan als aanstellers en paniekzaaiers. Mijn dochter heeft serieus overwogen de sloten van haar oma te vervangen (Echt! Ik heb zo’n leuk kind!). Gelukkig kreeg mijn moeder een brief van de thuiszorg waarin stond dat er maar één persoon per dag langs mag komen. En daar luisteren ze gelukkig wel naar.

  Maar er blijven altijd mensen die vinden dat ‘wij’ ons aanstellen. Ik hoop écht, met mijn hele hart, dat we na de zomer met z’n allen op de koffie zitten bij mijn moeder en dat ‘zij’ zullen zeggen “Zie je nou wel? Het viel best mee” Maar ik weet ook dat dat niet gaat gebeuren. We zijn het stadium ‘het valt wel mee’ allang voorbij, helaas

  Lang verhaal. Sorry. Het zit me hoog. Ik ben blij dat je inspiratie terug is want ik lees je stukjes graag. Durf te wedden dat jij hoe de was aan de lijn droogt nog leuk kan vertellen. En ondertussen maak ik een buiging voor de stiefvader. Wat een held!

 7. ja ik ben al 70 jaar een optimist en zal het blijven ook :)
  en houd dus de moed er in , begin nu toch te denken dat mijn 2 x weekje wandel vakantie op losse schroeven komen te staan :(

 8. Heel herkenbaar en helemaal oke. En we kunnen nog zo hard roepen dat je negatieve reacties moet negeren, maar ze doen toch wat met je. Maar daar zijn we ook mensen voor.
  En ik blijf ontzettend veel respect hebben voor hen die zich nu zo voor ons inzetten. En inderdaad, blijf thuis als je kan. Jij wordt misschien niet ernstig ziek, maar een ander wel. En dan zet je daadwerkelijk levens op het spel.
  En t zou fijn zijn als mensen hun mening iets liever kunnen verpakken of gewoon hun smoel kunnen houden. Feedback mag, kritiek mag je voor je houden. En nietszeggende haat mag je stoppen op een plek waar de zon nooit schijnt.

 9. Ik schrijf en schreef tegenwoordig soms ver vooruit. Dat scheelt voor het moment dat je even geen zin of inspiratie hebt. Op het moment dat die er wel zijn, haal ik er soms wel drie of vier per keer en scheelt dat weer even in de ‘druk’. Het is zeker met dit weer vreselijk dat je niet naar buiten kunt om lekker foto’s te schieten of leuke situaties tot je te nemen. De restricties voor dat verrekte virus zijn echt vervelend. Tuurlijk snappen we waarom we die krijgen opgelegd maar het verstoort wel aardig onze dagelijks gang der dingen. En juist daarin zit vaak de bron voor verhalen. Nou ja, we slaan er ons wel doorheen. Overigens snap ik niet waarom je wordt aangepakt voor iets waarover je vast integer en inhoudelijk schreef. Malloten heb je overal, trek je daar maar niks van aan hoor…

 10. Ja we zijn nog maar 3 weken verder, het lijkt inderdaad veel langer en we zijn er nog lang niet.
  Wat goed dat je mailcontact had met een van je reageerders. De fa. F. behoort ook tot de risicogroep en gedraagt zich als zodanig. Trouwens, als dat niet het geval zou zijn zouden we hetzelfde doen.
  Respect voor je stiefvader en al die andere hulpverleners.

 11. Mede voor al degenen met risicovolle beroepen blijven we zoveel mogelijk thuis. En ooit, ooit, kunnen we terugkijken naar deze periode, en zeggen: weet je nog van toen, in 2020. Sterkte!

 12. Pfff ik weet dat ik corona ook wel zal overleven (maar zit er niet op te wachten) maar mijn 3 mannen waaronder mijn vriend, zitten dichtbij of in de risico hoek. Best heftig, als ze in het ziekenhuis komen, dan kan ik mijn vaders niet bezoeken als het ernstig is.

 13. Eind februari genoot ik nog van een zorgeloos verblijf in Oostenrijk. Dat lijkt al een eeuwigheid geleden. Een beetje lacherig maar ook zenuwachtig volgden we toen daar het nieuws dat in Gangelt, erg dicht bij ons thuis, een Corona uitbraak was. Een collega van mijn man met haar gezin en vele anderen zaten daarna twee weken in quarantaine. Ze hebben het goed doorstaan, zij zijn nu immuun.
  Ik hou me aan de regels, een keer per zoveel dagen haalt iemand boodschappen. Verder blijft iedereen thuis of in tuin. Ik probeer me verder niet al te druk te maken, wat komt dat komt, maar maak we wel zorgen over drie van mijn mannen die als tandarts ook niet al te veilig werk hebben ……

 14. Wat ontzettend, dat je zulke reacties kreeg. Niet te geloven.
  Ik ben er zelf in de loop van de tijd serieuzer mee omgegaan. Ik dacht eerst nog iedere dag even een boodschapje te kunnen doen, zoals ik altijd deed. Maar ik ben nu ook overgestapt op inslaan voor een week. Het wordt steeds stiller in de stad. Gelukkig maar.

 15. Dat er dommem mensen zijn wisten we al, maar dat ze zo naar jou reageren vind ik niet normaal.
  Het is een serieuse zaak dit coronavirus.
  Ik weet niet of ik op dat blog hebt gereageerd.
  Ik hoop dat iedereen gezond blijft en zijn verstand gebruikt, hier hebben ze gister een hek geplaatst omdat het zo druk was naar het recreatiegebied, ze probeerden er toch nog langs te gaan met de auto, hoe dom kan je zijn, gelukkig werden ze even verderop terug gestuurd.
  Ik hoop dat we dit snel achter de rug hebben, ik ga zolang het nog mag alleen naar buiten om te wandelen, en loop met een boogje om anderen heen.
  Groetjes Irma

 16. Ik blog er ook over maar heb geloof ik nog geen vervelende reacties gehad. En ik zou me daar dan ook echt niets van aantrekken. Ik trek me wel andere dingen aan.
  Ik val ook qua leeftijd in de risico groep maar vooral ook omdat ik astma heb. Nu sport ik wel en beweeg genoeg en ben echt veel buiten altijd dus mijn weerstand zou goed moeten zijn, maar toch.
  Nee, ik heb totaal andere redenen waarom bloggen me kan tegenstaan.

 17. Ik kom momenteel niet meer buiten.Ik heb het altijd serieus genomen en we werden voldoende ingelicht maar blijkbaar zijn er momenteel nog altijd mensen die zich niet aan de voorschriften houden en zo anderen in gevaar brengen.Dat zal ik nooit begrijpen

 18. Het waren op 1 na geen bloggers, die ene heb ik een mail gestuurd en het antwoord was heel wat minder hatelijk diens reactie op zijn verzoek verwijderd. Ik verwijder alleen grove reacties, zeker als ze geen inhoud hebben anders dan schelden.

 19. De moraalridders van internet.. Als je ze persoonlijk zou aantreffen zijn het niets meer dan zielige mensen. Laat daar je humeur niet door verpesten. Petje af voor de mensen die er elke dag in werken. Ik zou niet willen en kunnen ruilen met ze.

  Love As Always
  Di mario

 20. Mensen als jouw stiefvader zijn toppers en kunnen niet genoeg waardering krijgen.
  Ik gebruik nog steeds m’n gezonde verstand en hoef ook niet heel veel te veranderen omdat onze levenswijze al heel gematigd is wat drukte betreft en er ook al een reden is voor extra handen wassen. Jammer dat je de negatieve reacties hebt verwijderd zoals je zegt. Die hadden er dan nu min of meer als een aanklacht gestaan. Ik verwijder nóóit reacties, ook niet al iemand het niet met me eens is of zich niet vriendelijk uitdrukt, zegt meer over de reageerder dan over mij toch?
  Maar het blijft een bijna onvoorspelbare toestand dus ik snap dan ook wel weer dat niet iedereen direct de ernst inziet. Maar heel fijn dat je blogzin hebt, welkom terug.

 21. We hebben er uitgebreid contact over gehad en daar ben ik nog steeds blij mee.

  Tja, we worden keihard geraakt helaas, maar dat wist je al. En toch, toch, ben ik nog steeds van de rationaliteit en, oh gezagsgetrouw zoals ik ben, van het opvolgen van de adviezen van de experts.
  Natuurlijk ben ik keiverdrietig dat mijn schoonvader overleden is en al die mensen meer die ik ken (en mijn oudste heeft inmiddels nog twee verliezen meer te verhapstukken gehad) en natuurlijk wil ik dat mensen de regels volgen, maar verder: het is een virus en virussen sucken (twee jaar geleden was manlief bijna aan een ander virus gestorven). Het is verschrikkelijk maar dat zou ook het geweest zijn als het ver van mijn bed gebleven was.
  Soms is het leven nu eenmaal keihard en oneerlijk.

 22. Sorry dat is een plugin om te voorkomen dat mijn foros en tekst gejat worden. Je moet de link even typen, sorry.

 23. ja het was weer genieten op die mooie wandeling
  ik ben gestopt met reizen hoor
  een wandeling op de hei hier en op de fiets om eten
  afwachten verder

 24. De verhalen die je hoort over de mensen die alleen moeten sterven, geen naasten die in de buurt mogen zijn…. breekt je hart.
  Stom dat je zulke nare reacties hebt gehad. Sommige mensen zijn nog steeds laconiek, onvoorstelbaar! Wij hebben al 2 1/2 week alle sociale contacten en uitjes op een laag pitje gezet. Hier valt het op dat de meeste mensen op straat wel afstand houden , gelukkig maar…

 25. Je stiefvader verdiend een bloemetje, net als vele andere die zich voor ons inzetten.
  Verstandig dat je eerst nadenkt en dan wat onderneemt. Hans

 26. Dat het intussen een groot probleem is staat buiten kijf. Dat er een groep mensen is die de problemen groter maken ook, heel erg.
  We wachten af maar snappen nu je weerzin. Heel begrijpelijk.

  ps
  waarom kan ik mijn websiteadres niet plakken?’ ‘you cannot copy content of this page’
  Is niet erg maar ik weet de oorzaak niet.

 27. Je blog over corona heb ik gemist.
  Mensen moeten hun gezonde verstand gebruiken, maar dit weekend hebben we gezien dat de meeste mensen geen corona-test nodig hebben maar een IQ-test.
  Soms is alles je teveel. Zeker wanneer je je zorgen maakt om een dierbare die besmet zou kunnen zijn. En helemaal als asocialen hun agressie op je blog kwijt willen…

 28. Ik ben de laatste mooie dagen series aan het sprokkelen, ik al ze nodig hebben samen met mijn archief. Allicht dat je nog wat mooie foto’s niet gedeeld hebt?

 29. Nee hoor, ik rij al jaren met mijn vriend naar Groesbeek. Een boerenweg loopt daar door een mooie gebied. We zien er zelden, hoogst zelden iemand lopen en hinderen dus niemand als we daar rijden en wandelen. Vandaag reden we er weer heen, ik wilde zo graag de ontluikende lente fotograferen. Fris groen blauwe lucht, met alleen mijn vent in de buurt en liefst wat lammetjes en bloemetjes.
  Voor we er waren zag ik binnen 5 minuten een ambulance bij een bejaardentehuis. De persoon in zo’n wit pak deed net de deur dicht. Een stukje verder passeerden we de snelweg, die was volkomen verlaten. Net na de snelweg keek ik naar het ziekenhuis, in de zon zat een zuster te huilen. Pfff. Toen kreeg ik die sms binnen en besloot door te rijden, Vriendjelief en ik ontwijken al weken mensen. Werden er voor uitgekotst ook, mensen deden echt heel lelijk (wij gaan gewoon op vakantie naar Portugal!).
  Eenmaal in Groesbeek reden we het pad in en zagen niets dan mensen. Allemaal naast elkaar met elkaar en als ik beetje had gekeken misschien nog wel op elkaar. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is stonden ze in groepen met elkaar te ouwehoeren. Afstand houden? Daar niet! Ik ben er heel snel vertrokken maar was er ziek van. Stelletje debielen, door jullie gaat het land op slot straks!

 30. Dat je de mensen niet genoeg kan waarschuwen is echt wel een feit !
  Vandaag nog heeft de politie een groep mensen opgepakt die achter in een of ander cafe een feestje aan het vieren waren… Hoe stom kan je zijn hé ?
  Enfin, ik hoop dat die domme mensen heel zwaar worden gestraft.

 31. Zo zorgen meestal dingen van buitenaf dat je een blogdip krijgt.. vervelende reacties op iets (of iemand) dat je aan het hart gaat.. is gewoon niet leuk om te lezen. Maar ik vind altijd dat ik die ‘anderen’ hun zin niet moet geven door me de mond te laten snoeren.. en blijf gewoon doorschrijven over júíst de dingen die me aan het hart gaan. Het is per slot van rekening míjn blog..
  Was vandaag met vriendlief Jax uitlaten en het was gelukkig niet zo druk.. maar bij het ‘andere wandelaars passeren’ zijn wij toch wel érg vaak degenen die het gras in gingen om die veilige afstand te houden.. en ik vind dat dus ook echt niet te geloven.

 32. indertijd vond ik dat men in de media overdreef…Liesbeth

  nu bekijk ik het wel anders…

  het mindere weer van de laatste weken en het feit dat we slechts een wandeling rond het huis kunnen maken, heeft voor gevolg dat ik bijna geen foto’s gemaakt heb

  maar dat is slechts een detail
  groeten

 33. Blij dat je wel blijft bloggen. En ik was één van die mensen die het niet heel serieus nam. Dat kwam ook omdat ik daarin de overheid volgde. En dat doe ik nu ook. Ik blijf binnen. Punt. Vind ’t eigenlijk al erg genoeg dat ik morgen naar de supermarkt moet, maar ja, je moet toch eten hè?

 34. heel begrijpelijk dat je een dip had
  ik gebruik m’n gezonde verstand en heb het wandelen in den vreemde op de lange baan geschoven
  wel ga ik hier achter op de hei ff de benen strekken , of een eindje fietsen in de Eempolder
  suc6 met de laptop

 35. Kan me voorstellen dat je het even beu was.
  Terecht beu ook!
  Ja, het is van de zotte hoeveel mensen er gewoon niet luisteren!!
  Het is wel “mijn” leven waar mee gespeeld wordt!

 36. Het is een vies virus waar gelukkig niet iedereen die het krijgt aan overlijdt maar ik vind wel dat voorzichtigheid geboden is. Dus zit ik grotendeels in zelf isolatie, want al twee weken aan het snotteren. Nu snotter ik nog steeds, dus niet naar buiten, maar ik voel me wel weer goed genoeg om het leven te kunnen leven. Vanuit mijn huis en balkon dus.

  Ik sla regelmatig een blogdagje over, en soms wat langer. Zoals in oktober/november, toen ik de wereld even niet leuk vond. Wachten op een reactie, een uitnodiging die niet kwam. De onzekerheid.
  Dus ik herken de achterliggende motivatie.

  En ja, een deel van de mensen tonen op het net de meest lelijke kant van henzelf en zijn daar nog trots op ook.

  Voor ik het vergeet: hulde aan je stiefvader. Ik denk dat tijden als deze laten zien dat de zorg wel degelijk een roeping is. Anders houdt je tijden zoals nu niet vol.

 37. Vele mensen hebben dit zwaar onderschat, zo ook ik aanvankelijk. Het is bittere ernst, dat weet ik nu. En ik doe er alles aan om niemand te besmetten of besmet te raken. Helaas merk ik dat er heel veel mensen lak hebben aan de regels. Triest. Mannen als je tweede vader verdienen alle respect. Ik buig diep voor hem en ben blij met mensen als hem in deze tijd.

 38. Iedere blogger heeft wel eens een dip om verder te bloggen. Dat is mij ook al overkomen.
  We zijn het ondertussen eens dat dat corona virus een gevaar is voor kwetsbare en andere mensen. Als er nog zijn die dat niet geloven dan is dat jammer. Niets aan te doen.

 39. Ik vond het niet vreemd of overtrokken en sta nog steeds op het standpunt dat gezond verstand hier moet zegevieren. En dat is zeker niet met z’n allen naar het strand. Ik probeer ook zoveel mogelijk mensen te mijden, want ik ben zelf een risicopatiënt met met longen en een langdurige ontsteking aan mijn knie.

 40. Ik schreef er 1 maart over, dat lijkt nu een half jaar geleden. Ik denk precies zoals jij, er sterven mensen die niets onderliggends hadden en nog jaren had kunnen leven.

 41. Dat blog heb ik blijkbaar gemist over Corona of ik heb het wel gelezen en was het roerend met je eens. Het is onvoorstelbaar hoe laconiek mensen over dit virus kunnen doen.
  Aangezien ik zelf een klein beetje tot de risico groep behoor maar 4 mensen in mijn directe omgeving tot de risocogroep behoren ben ik uiterst voorzichtig.
  Ik zou het mezelf nooit kunnen vergeven als er ook maar iemand door mij besmet zou raken.

Comments are closed.

Back To Top