De wereld staat op zijn kop

31 thoughts on “De wereld staat op zijn kop

 1. Als je bedenkt dat we 14 dagen geleden nog naar het museum konden, een drankje drinken of een taartje eten. Nu kan niks meer en ligt de wereld op zijn ‘gat’. Vervelend was wel dat veel lieden zeker wisten dat het slechts een zoveelste ‘griepvariant’ was. Blijkt toch wel iets anders nu. En maar zien dat iedereen dit zonder problemen overleeft. Want na de ziekte komt de economische malaise. En die zal niet mals zijn…

 2. Ik woon in een dorp en hoorde een paar dagen geleden een feest inclusief drinkenmans gelal.

 3. Hoe een klein onzichtbaar voor ons oog wezentje zoveel ellende kan aanrichten hé…
  nu ja, we staan ervoor en we moeten erdoor.
  Waar ik me echt aan erger zijn al die mensen die op hun appartement in het geniep feestjes geven waar 20, 30 mensen op afkomen.

 4. inderdaad staat de wereld op zijn kop Liesbeth, en dat alles door een virus,
  ongelooflijk dat zoiets mogelijk is in 2020 met al onze kennis, hopelijk komt er snel een eind aan.

 5. Mooi geschreven, Liesbeth. Ik vind het akelig. Ben een beetje van de leg. Omdat er nog steeds mensen zijn die het niet snappen. Zoals de persoon die ik gisteren sprak. Hij durfde nog te spreken van ‘paniekzaaierij’ en ‘wat dat allemaal niet kost’. Nou, hij was gewoon naar de kroeg geweest dit weekend. Het was hartstikke gezellig. En nog druk ook. Grapjas. Ik was blij dat ik hem slechts telefonisch sprak.

 6. De shop is inmiddels weer open. Er wordt per dag bekeken hoe nu verder, rustig zien dan maar.

 7. De wereld staat zeker op zijn kop.
  Merk duidelijk dat men flink is geschrokken. Hans

 8. Je weet dat ik het virus an sich nooit heb willen bagatelliseren. Maar ik vertrouw nog wel op de professionals. Voor mij geldt: als ik dat niet meer kan, dan valt op de een of andere manier mijn basis weg. Waar ik dus veel moeite mee had (en heb) is alle commentaren die er op social media rondgingen: de betweters, de veroordelingen. Niemand heeft een dergelijke situatie ooit echt meegemaakt, mensen werken kei- en keihard, en dan toch al dat commentaar. Hoe moet dat wel niet voelen? Soms worden er fouten gemaakt, soms tegen heel hoge prijzen, heel, heel triest. En dat zullen deze mensen dan moeten dragen. Ik zou graag zien dat ze dan niet ook nog veroordeeld werden door anderen.

  Wat ik echt verschrikkelijk vind is het ‘ikke ikke ikke’, het hamsteren, de berichten dat jongeren nog in grote groepen bij elkaar komen. Dát snap ik oprecht niet. Mijn oudste is 20, maar ik verbood haar om aanstaande zaterdag met haar vriendinnen te gaan gourmetten en dat gaat dan maar om 8 vriendinnen, geen hele groepen.

  Vandaag deed ik drie condoleancekaarten op de post: van de mensen over wie ik eergisteren schreef zijn er inmiddels drie overleden. Een vriendin van mij verloor haar beide ouders. Bizar en onwerkelijk. Mijn schoonvader is vandaag getest (vrijdag pas de uitslag), hij is erg ziek. Het wordt spannend of hij het gaat redden. Manlief is vaak daar en als hij hier is, dan moet hij op afstand blijven. Hij slaapt beneden. Ik vind het bizar en akelig.

 9. ja ongekende beelden op de stations als Amersfoort en Utrecht pppfffttt
  ook ik zie graag molens en is er 1 open ga ik op onderzoek :)
  Kinderdijk kwam ik door op het grote rivierenpad

 10. Zelfs al zou je ernaast gezeten hebben dan nóg zou men zich aan de normale fatsoensregels moeten houden in een reactie. Je mag best verschillend oven zaken denken maar laat een ander in z’n waarden.

 11. Het begint bij sommigen duidelijk te worden dat dit geen leuke grap is die hen overkomt.
  Hopelijk is het voor hen nog niet te laat.

 12. Pff zo mooi. Ik vind het soms echt pijnlijk hoe iedereen maar verteld dat dit zo ontzettend slecht is voor de economie. Tuurlijk, het is erg. Helemaal voor zzp’ers die hun maandinkomen eruit halen of bedrijven bij wie een faillissement opeens heel dichtbij komt. Maar ik vind het zoveel erger dat we er mensenlevens aan verliezen…

 13. dat heb je kernachtig verwoord Liesbeth….

  men heeft wel lang gewacht met de communicatie…

  hier is het wachten op een lock down , zoals in Frankrijk…

  en veel verschil zal dat niet maken, omdat al heel wat bedrijven gesloten zijn

  groeten

 14. Die taferelen in de horeca waren werkelijk krankzinnig. Maar ik denk dat de gemiddelde mens wel de ernst inzag. Ben wel blij met de duidelijke maatregelen. Want zelf bepalen was best moeilijk, want ga ik wel of niet mijn gebruikelijke kopje koffie drinken? Als ik voorzichtig ben. Enfin, dat kan nu niet meer. Duidelijk. Maar het leven is veranderd en wordt misschien nooit meer hetzelfde.

 15. Ongetwijfeld, dat ze zichzelf door die rotzooi extra kwetsbaar maken, schijnen ze niet te willen weten. Tenzij ze er cake van maken maar dat zal wel niet.

 16. Je merkt nu dat er wel wordt geluisterd naar de mensen die er verstand van hebben.
  Al blijven er nog steeds hele domme mensen bij.
  Wij gaan wel wandelen enik ga er met mijn camera er op uit, blijf gewoon in onze stad hoor en kom niet te dicht bij andere mensen.
  Hier in onze stad is één persoon besmet.
  Groetjes Irma

 17. Sinds donderdag wordt het denk ik wel voor steeds meer mensen duidelijk dat het ernstig is. Voor mij was donderdag tenminste ook wel een kantelpunt.

 18. Ja dat. Hier snappen mensen het nog niet, honden van buurvrouw in mijn tuin en dan gewoon aan komen lopen voor een lraatje. Donder op feestneus hou je honden aan de lijn als ze niet luisteren.

 19. Denk eraan mijn blog blijft open, voor de rest zaten we al min of meer in quarantaine… Alleen eropuit met Moppie moet kunnen.

 20. Ik had gister nog problemen met mensen die de afstandsregel/advies niet wilde naleven. Ik snap het niet, we moeten dit collectief aangaan. Ik ga voorlopig in ieder geval geen contacten aan of het moet op afstand zijn. Dus de buurman die met me wil praten staan maar gewoon 3 meter bij me vandaan.

 21. Ja het is eten drinken wiet in dit lans. Maar goed als je brood af kan halen dan dat ook, wel zo eerlijk.

 22. Mooi verwoord.
  En wat ik dan werkelijk niet begrijp: de coffeeshops zijn inmiddels weer open. Onvoorstelbaar.

 23. Je merkt toch wel dat sinds zondagavond mensen er anders over zijn gaan denken.

  Love as always
  Di mario

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top