Fotoserie: Verdwenen bloesem

Verdwenen bloesem

Fotoserie: Verdwenen bloesem

Het was een zeldzaam droog en zonnig periode in de afgelopen weeklange regenbui. Ergens tijdens zo’n zeldzame opklaring zag ik deze prachtig bloeiende Prunus Cerasifera en besloot zonder een moment van twijfel deze lentebode te fotograferen. Het liefst zie ik er dartellammetjes, blauwe hemel en vers gras bij maar het is maar goed dat ik de combinatie niet afgewacht hebt. De kerspruim, zoals de Nederlandse benaming is, is inmiddels op veel plaatsen alweer uitgebloeid maar fleurt voor de liefhebber nog even op mijn blog. Fotoserie: Verdwenen bloesem.

 

28 thoughts on “Fotoserie: Verdwenen bloesem

 1. Wat mooi zeg! Hier in onze tuin hebben we al wel wat kleine witte bloesem, maar deze roze pracht heb ik nog niet gezien hier in de buurt.

 2. Ik kan de zon bijna voelen. Heerlijk! Ik ga morgen bloesems fotograferen. In het weekend al geweest maar toen was het nog nét te vroeg.

 3. Ja opvallend hè ik geniet er zoveel mogelijk van maar het is inderdaad heel vreemd.

 4. Wat prachtig deze bloesem toch altijd. Hier is de soort zover nog niet, moet morgen eens zien want er staan boompjes om de hoek op de kade.

 5. Na de krokussen en narcissen, volgt altijd de bloesems. Wij hebben hier in onze straat hele rijen met bloesems bomen, die staan momenteel in de bloei. Maar ze zijn dit jaar niet zo mooi als verleden jaar en daarom hebben we deze keer geen foto’s van genomen.

 6. Van dit soort foto’s word ik hartstikke blij. Het is voor mij hét ultieme lentegevoel.
  Een hele straat hier staat vol met kersenbloesems; echt genieten. Dubbel genieten want het duurt maar zo kort…

 7. wat een prachtige foto’s van de bloesem.
  Ik heb er van genoten, alles loopt nu heel snel uit, ook hier een beetje zon en wat hogere temperaturen doen wonderen.
  De natuur loopt ruim een maand op voor, hier heb ik al futen met jongen gefotografeerd, die staan op mijn facebook pagina.
  Groetjes Irma

 8. Ja, ik herinner me dat moment toen opeens de zon scheen en ik verbaasd naar boven keek. Welkom was het zeker en gelukkig schijnt ze weer wat meer. Mooie foto’s! Lichtpuntjes in deze donkere vreemde tijd.

 9. Het gaat langzaam allemaal voorbij, we zijn te druk met andere dingen bezig om te genieten van alles wat nu ontluikt.

 10. Mooi die blommen, je ziet ze langzaam overal tevoorschijn komen.

  Love as Always
  Di Mario

 11. De eerste bloesem verdwijnt weer, maar er komt andere voor terug. Hans

 12. Mooi hoor! Het gekke is dat op de een of andere manier de lente al te lang aan de gang is en niet losbarst zoals in andere jaren. Het sluipt. In mijn tuintje bloeit nu de… struik met gele bloempjes, en anders is dat feestelijk en nu sla ik er nauwelijks acht op. Na deze ‘winter’ is de lente een voortzetting van de herfst maar dan zonder storm en regen.

 13. ze zijn schitterend , zag er ook al wat

  ik heb het allemaal niet zo gevolgd , maar je ontkomt er niet aan :)
  ja ik ga morgen een mooie wandeling maken hoor , zit dan 2 x een minuut of 15 in een trein en voor de rest ben ik in de natuur
  ja die weegschaal die wil wat hihi

 14. Er staan een paar van die bomen aan het einde van onze straat en die zijn inderdaad al uitgebloeid. Véél vroeger dan anders, want normaal gesproken bloeien ze als de RotterdamMarathon er is.. en dat is begin april. Ik heb ze toevallig morgen ook op m’n blog, maar láng zo mooi niet als dit.. al was het alleen al maar omdat ik er niet zulk mooi zonlicht op had..!

Comments are closed.

Back To Top