Fotoserie: Weersverandering aan het strand
Fotoserie

Fotoserie: Weersverandering aan het strand

Een vaal zonnetje begeleidde ons uit het zuiden naar het strand aan de Hoek. Ik had goede hoop dat het zo zou blijven maar al onderweg zag ik een sluierbewolking hangen en ging er vanuit dat ik het daar vooral mee moest gaan doen.

We parkeerden ter hoogte van Klein Moffrika zo leek het en sjokten het duin over naar de Noorderpier. De zee was lang zo wild niet als ik kan waarderen maar dikke schuimkoppen lieten zien dat er weersverandering op komst was. Toch was er een malloot aan het zwemmen, hij liever dan ik en volgde met mijn camera een cirkelende meeuw.

Eenmaal op de pier voelde ik de wind aantrekken toen iemand me wees op een zeehond verderop. Met mijn ogen op de zee en een rustig wandelgangetje ging ik er al vanuit dat het een eenmalig optreden was geweest van dit waterhondje, tot ik een roteind weg iets rond zwarts boven zag komen. Geen meerkoet want jawel die zwarte vlek daar op die foto is een zeehond en die hield het best een tijdje uit met zijn neus boven water. Onder trouwens ook want pas na een goeie 8 minuten kon ik weer andere mensen erop wijzen dat ‘ie daar zwom.

Inmiddels bedekte de bewolking ook de zon maar liet wat strepen achter. We aanvaardde de terugreis en keken hoe het ene na het ander schip afboog naar de Maasvlakte. De voorspelde regen kwam rap dichterbij maar wij waren de enige die zich van het strand spoedde. De rest zal zo wel komen.

21 reacties