Fotoserie: Weersverandering aan het strand

Fotoserie: Weersverandering aan het strand

Fotoserie: Weersverandering aan het strand

Een vaal zonnetje begeleidde ons uit het zuiden naar het strand aan de Hoek. Ik had goede hoop dat het zo zou blijven maar al onderweg zag ik een sluierbewolking hangen en ging er vanuit dat ik het daar vooral mee moest gaan doen.

We parkeerden ter hoogte van Klein Moffrika zo leek het en sjokten het duin over naar de Noorderpier. De zee was lang zo wild niet als ik kan waarderen maar dikke schuimkoppen lieten zien dat er weersverandering op komst was. Toch was er een malloot aan het zwemmen, hij liever dan ik en volgde met mijn camera een cirkelende meeuw.

Eenmaal op de pier voelde ik de wind aantrekken toen iemand me wees op een zeehond verderop. Met mijn ogen op de zee en een rustig wandelgangetje ging ik er al vanuit dat het een eenmalig optreden was geweest van dit waterhondje, tot ik een roteind weg iets rond zwarts boven zag komen. Geen meerkoet want jawel die zwarte vlek daar op die foto is een zeehond en die hield het best een tijdje uit met zijn neus boven water. Onder trouwens ook want pas na een goeie 8 minuten kon ik weer andere mensen erop wijzen dat ‘ie daar zwom.

Inmiddels bedekte de bewolking ook de zon maar liet wat strepen achter. We aanvaardde de terugreis en keken hoe het ene na het ander schip afboog naar de Maasvlakte. De voorspelde regen kwam rap dichterbij maar wij waren de enige die zich van het strand spoedde. De rest zal zo wel komen.

21 thoughts on “Fotoserie: Weersverandering aan het strand

 1. Oh, die meeuw met dat krabbetje is geweldig! En die zeehond natuurlijk ook. Het is mijn grootste wens om ooit een zeehond te fotograferen. Ik heb ze tot nu toe steeds misgelopen.

 2. Mooie eerste foto zeg. Ik ben bijna dagelijks bij het strand. De zee is een van de mooiste plekken in Zeeland.

 3. Het is een paar jaar geleden dat ik nog naar het strand ben geweest.
  Wat mis ik dat toch, spijtig dat het best een eindje rijden is.
  Dit zou ik toch nog even voor dit jaar willen inplannen.
  Je foto’s zijn ‘alweer’ zo prachtig!

 4. Leuke, knappe foto’s en de meeuw met krab is fantastisch. De kans dit te fotograferen krijg je misschien nooit meer

 5. Oh wauw, die zeehond! Wat geweldig dat je die zo mooi op de foto hebt kunnen zetten. Vanochtend vloog door onze tuin een groene specht, en die heb ik ook ademloos staan bekijken.

 6. Altijd lekker om even aan zee uit te waaien. En als het dan ook nog zulke leuke foto’s oplevert, is het helemaal goed. Vooral de je eerste foto vind ik erg mooi.

 7. Wat een geweldige foto’s! Ik wist niet dat daar ook zeehonden zwommen. Dacht dat die toch meer in het noorden zaten meestal. En mensen die nu zwemmen? Niet alleen koud, maar ook een beetje onverstandig lijkt me.

 8. Prachtige foto’s van een voor mij bekende plek, Hoek. En wat een toevalstreffers: die meeuw, en ook de zeehond!

 9. Je had al best wel geluk met die meeuw die z’n krabbetje verorbert, en dan nog een zeehond spotten, het kan niet op! En jij maakt er dan een weer een erg mooie serie van.

 10. prachtige opnamen Liesbeth
  een dagje strand is altijd goed voor mooie foto’s
  en een zeehond met het koppie boven de golven is een bonus

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top