Fotoserie: Schaapjes op het droge
Dieren,  Fotoserie

Fotoserie: Schaapjes op het droge

De schaapjes op het droge hebben is een spreekwoord afkomstig uit de 16e eeuw het bestond waarschijnlijk al eerder maar in die tijd is het vastgelegd. Toen werd ermee bedoeld dat de schapen die buitendijks stonden te grazen op tijd veilig waren gesteld voor opkomend hoog water. Ze werden naar hoger gelegen land gebracht en zorgden ervoor dat de herder onbezorgd kon gaan slapen.

Uiteraard heeft het spreekwoord tegenwoordig een andere betekenis en hoewel ik graag anders zou vertellen kan ik u zeggen dat ik nog lang niet zover ben. Overigens net als deze schapen. Ze grazen wel lekker onder die bakken waar aardbeien in gezeten hebben maar als jullie goed kijken zien jullie het water opkomen. En terwijl ik de onbezorgde schapen fotografeerde leken zij niet te merken welk onheil hen te wachten stond. Ik heb het ook niet afgewacht, hoewel goed bereidbaar stond ik op een wel heel dichtbij het veld gelegen boerenpaadje en wist ik dat als ik mijn schaapjes op het droge wilde krijgen, ik beter niet onder die sproeier kon gaan staan met mijn camerarugzak. Fotoserie: Schaapjes op het droge.

 

19 reacties