Fotoserie: Nog even genieten van de heide

Fotoserie: Nog even genieten van de heide

Fotoserie: Nog even genieten van de heide

De wind en de eerste onverwachte buien zijn inmiddels al gepasseerd en ook de lagere temperaturen zijn een feit. En hoewel dol op de herfst wilde ik nog wel een rondje langs de nog bloeiende heide wandelen. De periode tussen zomer en herfst vind ik heerlijk. Het frisse weer jaagt mensen het bos uit en het gouden uur wat nu al vroeg op de avond te zien is maakt fotograferen een feestje. Fotoserie: Nog even genieten van de heide.

 

43 thoughts on “Fotoserie: Nog even genieten van de heide

 1. Ik vind het altijd wel vervelend om te beseffen dat het de komende zes maanden weer de verkeerde kant op gaat en dat het dan pas weer wat opfleurt. Dat neemt niet weg dat het nu nog allemaal erg fraai is.

 2. Ahhhh, wat prachtig! Ik ben een beetje jaloers! Ik wilde ook zo graag op pad dit weekend. Moet helaas nog even verpleegstertje spelen.

 3. Wat een sfeerbeelden. Gelukkig kan ik er hier nog van genieten want bij ons is de heide al erg uitgebloeid en is de blauwe kleur op heel vel plekken al verdwenen

 4. Wat een prachtige foto’s! Die achtergrond bij de foto van de eikels: is dat allemaal ‘heigloed’? (IK weet zo 123 geen ander woord :-) )

 5. Wauw!!! Wat een prachtige foto’s!! De kleuren, de details en de locatie, héél mooi!

 6. Ze willen ook teveel en kunnen de gevolgen niet overzien. Dus een mobiele telefoon wordt wel deels door ouders betaald maar werken voor een abonnement. Op die telefoon zien ze reclame speciaal op jongeren gericht waardoor ze bepaalde schoenen willen, ouders vinden het niks betalen niet meer of deels en dus weer meer werken. De koopverslaving en de burn out ligt al om de hoek. Commercieel gezien ideaal maar heel smerig. En dan nog de ouders die het voorbeeld ook geven. Bezig zijn met telefoons en schermen en ieder zijn eigen spul want je zal maar op elkaar moet wachten. Ze leren niet meer buiten te spelen, niet meer ravotten of in een boom klimmen. Als ze nou eens een boek zouden lezen, dan zou ik er nog een soort van vrede mee hebben maar we hebben straks te maken met een generatie die slecht kan lezen en schrijven en die ook niet met hun handen kunnen werken.

 7. In de afgelopen weken maakten ook wij de nodige tripjes naar de heidevelden die in feite op een steenworp afstand liggen van Amsterdam. De heide bij Bussum op de grens met Hilversum bijvoorbeeld, en aansluitend het Spanderswoud. Of juist deze week nog even op en neer naar de Oud-Bussummerheid tussen Naarden en Huizen. Stil, vlak, open, en af en toe een wandelaar. Prachtige gebieden en de hei dit jaar aardig in de kleur..

 8. als kinderen en pubers tegenwoordig zo veel moeten , hoe kom hoor je dan zo vaak , dat zij zich vervelen
  dat woord kon ik als kind niet en nu als ouwe man nog niet :)
  ik weet wel het is niet te vergelijken jaren ’50 – ’60 en nu
  jij had ook geen tijd voor verveling lees ik wel
  ja ik heb wat straf gehad , zat eeuwig en altijd in en rond het water , of de landerijen in

  fijn weekend groet

 9. Het is even wennen aan het weer, maar dan toch snel weer naar buiten, voor foto’s is het de komende weken ideaal.

 10. Mooie serie, prachtig licht. Hier vallen herfstbuien en staat er een straffe wind. Niet fijn.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top