15 redenen waarom ik blij ben dat het eindelijk herfst is

15 redenen waarom ik blij ben dat het eindelijk herfst is

15 redenen waarom ik blij ben dat het eindelijk herfst is

De herfst is zo lang ik me herinner mijn favo seizoen. Als kind al fietste ik het bos in op zoek naar de mooiste blaadjes die ik niet tussen de bijbel mocht drogen hoe flauw. De kleuren die al in augustus te zien waren vielen me toen al op en nog voel ik even zo’n blij gevoeletje als ik een kastanje nog in de bolster zie. De herfst is het seizoen van kleur, van divers weer en prachtig licht. En omdat de herfst vandaag begint deel ik met jullie mijn 15 redenen waarom ik blij ben dat het eindelijk herfst is.

Omdat het licht eindelijk niet meer zo hard, lelijk en scherp is

En met dat harde licht zijn die smerige temperaturen binnenkort ook echt weg.

Eindelijk weer creatief met kleding vestje of vest, sjaal of geen sjaal.

En sokken ik heb stiekem alweer even sokjes in bed aan gehad.

Geen zwartgebakkenvleesgeur meer maar rottende blaadjes mmmm.

Nog steeds ’s avonds buiten zitten maar ook binnen met een dekentje.

En een heel ander soort eikels in het bos.

Voorlopig niet meer mijn nek breken over ventilatoren of katten op koude tegels.

Van die heerlijk frisse lucht buiten.

Zonnestralen door de mist.

En dan het strand, geen gedoe met (ver)zuipende badgasten of volk wat geen afstand wil houden.

Opeens is het soep en zuurkool weer, zoveel beter dan sla, broodjes en pizza.

Mooi weer is binnenkort weer bijzonder, heerlijk een herfst buitje en dan glinsterende druppels in de zon.

Pompoenen en meer van die kleuren.

Het ochtendlicht fotograferen betekent niet meer zo belachelijk vroeg op. Nu nog op tijd wakker worden…

Fijne herfst allemaal!

38 thoughts on “15 redenen waarom ik blij ben dat het eindelijk herfst is

 1. Gelukkig mogen smaken verschillen. Ik zou dezelfde blog kunnen maken, maar dan waarom ik NIET blij ben met de herfst ……………. maar, ik hoop wel dat jij weer optimaal gaat genieten van jouw favoriete seizoen.

 2. Na storm Francis hebben we vandaag een stevigerd die vooral de Belgen tergt maar hier zorgt voor vlagerigheid en net (buitentemperatuurmeter) de 12 graden doet halen. Best een omslag ineens. Maar de dynamiek van de herfst heeft zeker iets. Je weet dat de winter komt, nu eens zien of er ook echt koude bij gaat komen..

 3. Ik heb werkelijk niet zoveel met de herfst al maakt het me niet uit wat voor ’n weer het is. De zomer heeft echt mijn voorkeur en het liefst met veel warme dagen.

 4. Dank je. Maar ik ben er psychisch nog niet aan toe. Voor mijn gevoel hebben we – op twee weken hittegolf na – geen zomer gehad.

 5. prachtige herfstfoto’s Liesbeth…

  een ander soort eikels, lijkt me een terechte opmerking

  en toch is dit niet mijn favoriete seizoen

  groeten

 6. Elk jaargetijde heeft zijn charme. Ik zie alleen tegen de vochtige atmosfeer op, maar dat heeft alles met het fysiek te maken. Ik gedij nou eenmaal beter bij droger weer.

 7. Ieder jaargetijde heeft zijn charmes. Nu geniet ik van de vele kleuren bladeren aan de bomen en op de grond. Of paddenstoelen op verschillende plaatsen. Regen is nooit leuk maar die hebben we soms in de zomer ook.

 8. Ik sluit me hier volledig bij aan. Ik vind de frisse lucht heerlijk en geniet ook volop van de zonnestralen door de mist. En inderdaad, een ander soort eikels in het bos is ook leuk voor de afwisseling ;) vond t alleen minder toen er een vol op mn kop viel, maar dat hoort er bij.

 9. Met zulke mooie foto’s zou ik ook bijna zin in herfst krijgen, maar nee, herfst is niet mijn seizoen. Ondanks dat: fijne herfst voor jou. Ik hoop dat je er heerlijk van kunt genieten én dat je mooie foto’s gaat maken, zodat wij mee kunnen genieten.

 10. Schitterend, en vooral die met die eikels… Maar, ik haal eerst weer het recept voor erwtensoep naar boven.

 11. Hou ook ontzettend van de herfstschilder in de bomen, van dauw in de natuur en het burlen van de herten.. Ik ben er volledig klaar voor om de herfst te ontvangen

 12. Ik sluit me aan bij de voordelen.
  Het is ook wel mijn jaargetijden, heerlijke geuren en kleuren. Hans

 13. Heerlijk de herfst! Gister al de eerste stamppot( peen en ui) met gehaktballen gemaakt! Laat maar komen die herfst temperatuur.

 14. Hier nog een. Voel me altijd meteen energieker als de temperatuur daalt, het licht zachter wordt, de bomen intens verkleuren, het lekker ruikt naar afgevallen bladeren, het zo heerlijk onstuimig kan waaien, de regendruppels in het spinnenweb tegen mijn raam plotseling in een gouden licht staan, als de thermostaat af en toe alweer aan gaat (ik hou zelfs van de geur van het opgewarmde stof op de verwarming), als ik mijn vetrolletjes weer kan verbergen onder een warm vest, als iedereen het snapt wanneer je een afspraak afzegt (beestenweer!), als ik, dik ingepakt op de fiets ‘The Game’ zing van Echo and the Bunnymen (‘Everybody’s got their own good reason why their favourite season is their favorite season’), en inderdaad, weer lekker stoofpotjes maken zoals Irish Stew, en portjes drinken bij de vuurkorf, met je winterjas aan en sjaal om… En al die dingen die jij noemt. Vooral die andere eikels in het bos :-) :-) ;-)))

  En de lente. Als het herfst is hou ik het meest van de herfst, als het lente is het meest van de lente. Dus de volgende lyrische opsomming volgt eind maart.

 15. Wat een prachtige foto! Ik hou niet zo van de herfst, maar ik ben wel altijd blij dat hij eraan komt na zo van die extreem warme dagen (en na 2 dagen vind ik het sneu dat het zo donker/koud/saai is, dat ook).

 16. Ik verlang ook al naar de herfst, het gouden seizoen. Na het lezen van jouw prachtige logje met dito foto’s verlang ik er nog meer naar…

 17. Voor mij heeft ieder seizoen zijn charme en ze hebben ook allemaal wel iets dat een ander seizoen niét heeft. De herfstkleuren zijn voor het grootste voordeel van dat seizoen, práchtig! En natuurlijk de heerlijk geur van rottend blad in het bos, zalig!

 18. Ik houd eigenlijk van ieder jaargetijde, ik houd vooral niet van regen. Of althans, regen overdag. ’s Nachts mag het zo hard regenen als het wil wat mij betreft.

 19. Neeneeneeneeneeneeneeeeeeeeeeeeee. Dat van die eikels en het licht, OK. Maar voor de rest ben ik de moppersmurf en zeg ik: ik háát de herfst. Nee, beter. Ik heb een hekel aan de herfst omdat de herfst de winter inluidt. En ik háát de winter.

 20. Je foto’s zijn prachtig en ik vind de herfst ook heerlijk hoor! Geniet maar lekker van dit mooie seizoen. Ik kan niet wachten tot de bomen hier en in de bossen gaan verkleuren!

 21. De kleuren, het licht. Heel goede redenen om de herfst te verwelkomen. Toch, na zo’n dag als vandaag, in T-shirt en korte broek de stad even in, de terrassen nog vol (de bestudeerd man/vrouw-van-de-wereld-gezichtjes van de jaarlading verse studenten, waar toch de kinderlijke opgetogenheid nog doorheen schijnt), visje op de markt, de laatste huurbootjes door de grachten – neem ik met weemoed afscheid van de zomer.

 22. Ja, heerlijk seizoen.. hoewel ik sla en pizza ook wel erg lekker vind hoor.. maar dat kun je toch het hele jaar wel eten hehe.. lekker sla bij bruine bonen met een bal gehakt! ;-)

 23. Ik heb geen echte favoriet. Elk seizoen heeft zijn charme. Voordelen kunnen nadelen zijn zoals ’s ochtends geen sokken aantrekken en ’s middags koude voeten hebben.

  Anderzijds ga ik liefst in de herfst op vakantie rn neem dus dubbele bagage mee.

 24. andere eikels in het bos hahaha
  waar ik gister wandelde was er maar 1 , en dat was ik:)
  maar ja ik ga er in mee dat het een prachtig jaargetijde is , zelfs zonder sokken aan in bed
  en dat zelfs bij normale temperaturen , wat doe je dan als het winter is , geintje
  heb je de kans , geniet van alle pracht in de natuur

 25. Mee eens. Zie alleen tegen de regen op. In zoverre, thuis moeten blijven omdat het regent. Misschien laveren we er nu wel makkelijk tussendoor.

Comments are closed.

Back To Top