Fotoserie: Nieuwe vrije uitloop varkens

Fotoserie: Nieuwe vrije uitloop varkens

Alweer weken gingen we met regelmaat gingen we kijken of er al nieuwe vrije uitloop varkens waren maar die waren er steeds maar niet. Begrijpelijk, restaurants waren lang dicht geweest en ondertussen werden die vriezers eerst nog aangevuld. We hadden geduld en ondertussen spaarde Frans en ik onze appelklokhuisjes, boterhamkorstjes en nog veel meer op en begonnen de grote zakken aardig wat ruimte in te nemen in onze vriezer.

Op goed geluk gingen we weer eens kijken en tot mijn (best wel enorme) grote vreugde stonden er nieuwe varkens op de modderwei. En het was ook nog een ander ras, vraag me niet welke trouwens. Ik kan er niets met zekerheid over zeggen. Behalve dat dit stelletje ontzettend slim is. We stortten de zakken met ontdooit groenvoer voor ze neer en kwamen een dag later terug met de rest. Nog voor de auto stilstond keken de lieverds op en kwamen aanrennen. Fotoserie: Nieuwe vrije uitloop varkens.

33 reacties

 1. Wat een leuke beestjes. Ik vind het ook altijd weer zo leuk als we biggetjes hebben op de boerderij.
  Maar je weet van tevoren dat je ze niet allemaal kunt houden, als ze groot worden. En dan gaan ze naar handelaren, en bestaat de kans dat die leuke beestjes op je bord terecht komen. Het blijft dubbel, maar beter vrije uitloopvarkens op je bord dan van varken die opgehokt en slecht behandeld zijn. Vind ik tenminste.

 2. Wat een cuties :-)
  (mijn ouders en grootouders komen uit Oosteeklo, dat is de gemeente van de varkens) (zoals wij in Gent de Stroppen zijn, en die Aalstenaars de Ajuinen)

 3. Van dat filmpje word ik blij, superblij!
  Varkens zijn intelligente dieren. Wij doen ze tekort…

 4. Hoe leuk is dat! Dat krijg ik hier niet te zien, misschien mogelijk in de Ardennen maar geen idee. Hoe heerlijk om die varkens te mogen voederen en de zien modderpoelen :-). Knappe foto’s!

 5. Van vrije uitloop kippen had ik al gehoord, (nog) niet van vrije uitloop varkens. Heb weer wat bijgeleerd :-). Mooie soorten varkens ook met die veelheid aan kleur. Heb in elk geval mee genoten.

 6. Prachtige reportage .In de Ardennen weet ik ook een plek waar de varkens buiten op de wei lopen en ieder varken zijn eigen verblijf heeft in de wei om wat te rusten. Zo zou het overal moeten zijn,.

 7. Ik heb inderdaad naar de Kune Kune gekeken, maar dat ras is een beetje hangbuikzwijnerig en dat zag ik niet in hun.

 8. prachtig Liesbeth
  kan hier geen link kwijt , maar kijk eens bij varkensrassen .nl varkens in nood
  ik denk dat jullie het Kune Kune ras aantroffen

Reacties zijn gesloten.