Mickey in de sneeuw

Toen een paar weken geleden overal de eerste sneeuw viel en het hier al donker was eer de eerste vlokken bleven liggen, toen had ik er zwaar de balen in. Ik wilde namelijk heel graag Mickey in de sneeuw foto’s maken en kreeg daar met daglicht helaas de kans niet voor. En toen kwam van de week de melding dat er sneeuw verwacht werd, veel sneeuw. Met een diepe zucht diepte ik wederom uit diep weggestopte mandjes mijn winters gerief op en wachtte af.
Zaterdagavond begon het met sneeuwen en het is eigenlijk nog niet gestopt hier. En dus trok ik zondagochtend enigszins stuiterend al mijn lagen kleren aan en stond helemaal klaar om Mickey eerste stappen in de sneeuw te fotograferen. De sneeuw was er, maar heb ik van de zomer niet een tweede Doezel binnen gehaald? Die is op zijn zachts gezegd geen fan van sneeuw het leek dan ook uren te duren eer Mickey zijn eerste pootje in de sneeuw plantte.
En toen was het ook gebeurd met een drafje liep hij weg en het hele uur erna heb ik tot aan bevroren handen aan toe achter hem aan gelopen en genoten. Fotoserie: Mickey in de sneeuw.

29 Reacties

 1. Aaahw zijn eerste sneeuw… superschattig :D

 2. Met de binnenkatten die wij mogen bedienen was sneeuw en foto’s van hen dartelend door dat witte goedje geen optie. Onze Prins namen we even mee op de arm, die verwonderde zich, maar sneeuw op de koninklijke bol of aan de pootjes was echt te veel van het goede. In paniek vluchtte hij naar binnen. En vertelde de paleisgenoten dat het buiten koud was en akelig wit en plakkerig. De anderen zochten zuchtend hun mandjes op en sliepen gewoon tot de dag om was. Niks avonturen…..sneeuw is leuk voor mensen….

 3. Dat was even wennen voor hem Liesbeth..

  een leuke serie met de eerste foto als mijn favoriet

  prettige dag

 4. Prachtig! Ons Suske moet er niets van hebben. ;-)

 5. Mickey lijkt zich uit te leven in de sneeuw. Nieuwsgierig rondkijken zoals alle katten die nieuwsgierig zijn.

 6. Mooie foto’s van Mickey!

 7. Een fantastische reeks! Typische houdingen die ik ook bij mijn poezen zie. Zo schattig!

 8. De een na laatste. Kom maar op ik kan je hebben … Leuke serie.

 9. Ach ja, het was zijn eerste sneeuw natuurlijk. Even wennen;). Mooie foto’s!

 10. Wat kijkt hij verwonderd, prachtige foto’s Liesbeth.

 11. Toch gelukt, leuke foto’s Liesbeth.

 12. Wat een leuke foto’s. Onze hond Trixie keek niet op of om van de sneeuw. Het was net alsof er elke dag sneeuw ligt zoals ze er op reageerde.

 13. Geweldige serie foto’s!

 14. Sommige beesten vinden het heerlijk, al die sneeuw, een ander vind er niets aan. Het geeft wel leuke foto’s, dat is helemaal waar, maar het blijft bucht :lol:

 15. Wat een lieve foto’s wel wennen voor de katten.
  Telkens even hun pootje schoon schudden. Hans

 16. Hij heeft het reuze naar z’n zin, ziet van alles waar hij jacht op zou willen maken. Heerlijke plaatjes levert dat op.

 17. Hij moest natuurlijk eerst even wennen, de dot. ;-)

 18. Wat een heerlijke foto’s! Leuk die capriolen in de sneeuw. Onze Spike wilde pas naar buiten toen ik een stukje balkon sneeuwvrij gemaakt had. En hij ging echt de sneeuw niet in. Ach, 18 en een half. Laat ‘m maar, die lieverd!

 19. heerlijk toch, die van mij zijn de sneeuw niet in te krijgen…

 20. Mickey is tammer dan Doezel. Die eerste foto ja, maar daarna wilde hij binnen. Het luik is van het kattenhuis.

 21. Je bent er even mee bezig geweest, maar de foto’s mogen er zijn!

 22. Die foto van Mickey’s kop door het luik. Echt geweldig! Die blik…goud waard. Het lange wachten heeft je inspanning beloond. Helemaal niet bang, hè? Even lijkt het of hij in de sneeuw wilde gaan rollen.
  Je bovenste foto is de mooiste. Wat een schatje.

 23. Mickey is heel moedig, onze Beau krijgen we met geen stokken de sneuuw in :-)

 24. haha leuk toch zo’n eigenwijs dier , net het baasje denk ik dan :)
  ik zag de kinderen hier voor zo genieten van de sneeuw , enkelen ook voor het eerst dat je sneeuw zagen , schitterend mooi
  en ja aan de achtergrond kan je zien waar ik naar verlang hihi

 25. die eerste twee foto’s zijn schitterend, daar zou hij zelf ook wel trots op zijn.

  Love as Always
  DiMario

 26. Op dag 2 zag ik dat hij er na verloop van tijd beu van is en als hij dan niet binnen kan, dan kruipt hij onder het kattenhuis. Als ik hem roep dan rent hij zo hard binnen dat hij slipt onderweg. Maar hij wil graag naar buiten hoor, ik gaf en geef mijn katten de keuze.

 27. Geinig hè, als ze dat voor het eerst meemaken.. superleuke foto’s! Maar ook de volgende keren is het eerst effe wennen.. zie ik aan onze hond wel.. al wordt die er al snel best wild van. :-)

 28. Geweldig!
  Wat een knapperd 😻
  Hij is precies toch zo geen fan van de sneeuw 🤔

 29. Hij is nieuwsgieig en verwonderd maar schijnt het wel leuk te vinden
  ,.Erg mooie foto’s

Reacties zijn gesloten.