Een stempel voor in de boeken

Al enige tijd zat ik te verzinnen op een stempel. Met de hoeveelheid boeken die ik in minibiebs achterlaat vind ik het wel leuk als deze boeken ook voor minibiebs blijven. Meer dan eens worden minibiebs leeggeroofd om de boeken te verkopen en de beste manier om dat tegen te gaan is op een vriendelijke manier een boek onverkoopbaar maken. En die vriendelijke manier die zag ik in een stempel die nog wel even ontworpen moest worden.

En zodra het om ontwerpen gaat en om digitaal aanleveren dan denk ik meteen aan Ilona van Studio Ludic die ook mijn logo en visitekaartjes ontwierp. Op mijn gemak keek ik eens rond naar stempels en zoals met alles heb je die in verschillende maten. Ik won zelfs tips en informatie in bij ervaringsdeskundige en trok daarna alsnog mijn eigen plan. Ik hou niet zo van moderne dingen en dus viel de stempel met ingebouwd kussentje af. Ik dacht nog even aan een preegstempel die eigenlijk een vormpje in het papier maakt, maar lonkte al snel naar iets bekends en ouderwets.

Milieuvriendelijke stempel 
Omdat ik wist dat mijn cameralogo op de stempel moest komen viel ook degene met kenmerkend houten handvat af maar al snel vond ik wat ik zocht. Een houten stempel van gerecycled hout wat bovendien afstamde van gezond gewonnen hout. Sterker nog dat resthout hoeft niet ver te reizen de stempelmakers van Karakter Prints huizen boven een meubelmaker.
In een mailtje schreef ik steeds wat ideeën en doeleinden voor mijn stempel en uiteindelijk verzond ik die in de hoop dat Ilona er iets van kon maken. Dat ze dat kan werd al snel duidelijk, een zestal digitale schetsen kwamen mijn kant op. Kiezen vond ik lastig maar al de dag erna stuurde ik mijn beslissing en een kleine aanpassing door. De definitieve schets volgde en na mijn ‘oké’ ging mijn stempel naar zijn maker. Daar merkte ik overigens niets van, dat is het werk wat Ilona voor mij doet en ik wachtte dan ook in spanning af.

Daags erna lag de stempel al in de brievenbus en tegen de tijd dat jullie dit lezen heb ik waarschijnlijk al gelukzalig tientallen boeken zitten stempelen, boeken die jullie misschien nog eens tegenkomen als jullie een boek uit een minibieb halen.

34 Reacties

 1. Tja, nu ga ik natuurlijk her en der boeken controleren op dit stempel. Want of het de ware boekendief tegen houdt?

 2. En een klein stempeltje op de bladranden. Maar ik maak me geen illusies hoor eikels hou je.

 3. Ik zou wel een boek met zo’n stempel willen (-:
  Zet je de stempel aan de binnenzijde op de kaft? Veel mensen scheuren de titelpagina uit een boek als daar een naam op staat.

 4. O, wow ……… wat een mooi idee! En ja, Ilona maakt mooie dingen. Dankzij jou ben ik ook bij haar gekomen voor mijn bedrijfslogo :-)

 5. Wat een goed idee! En wat is-ie mooi geworden!

 6. Wat een slim idee! En wat erg dat er mensen zijn die de boeken uit minibieb jatten om ze voor geld te verkopen zeg…

 7. Wat een goed idee! Stempel past goed bij je!

 8. Wat gaaf! En wat mooi gemaakt door Ilona!

 9. Wat een goed idee, mooi hoor.

 10. Nieuw verzamelobject, boeken met jouw stempel. De verkoop zal wel gekelderd worden hoop ik. Tof gedaan.

 11. Mooi ontwerp! Ik ben al tijden van plan om een preegstempel aan te schaffen, wie weet ook met ontwerp van Ilona

 12. Een schitterend idee vind ik het.

 13. Wat een leuk idee zeg… als je daar de illegale minibiebboeken-handel mee kunt tegenhouden zou leuk zijn!
  En ook heerlijk dat het allemaal zo snel geregeld kon worden!

 14. Gaaf idee zeg. Ik hoop dat het helpt, zou heel mooi zijn.

 15. Heel mooi, deze stempel. En hoe gaaf om je eigen stempel in een boek te kunnen zetten! Supertof.

 16. creatief gemaakt stempel, leuk idee, zal wel niet tegen diefstal van de boeken helpen ben ik bang

 17. Goed idee en mooi uitgevoerd.

 18. Jammer dat men de minibied leeg gaat roven.
  Wel een heel slimme oplossing om er een stempel voor de oorsprong van het boek te gebruiken.
  Wie weet welk leuk contact je straks benaderd. Hans

 19. Heel goed idee !
  Maar of die stempel snode dieven zal weerhouden ??

 20. Een super idee om te doen. Ik moet ook eens een stempel gaan maken, maar dan met een ander doel.

 21. Je zou haast op zoek gaan naar boeken met zo´n stempel.

  Love As Always
  Di Mario

 22. Een goed idee zo’n stempel. Die is inderdaad mooi gemaakt.

 23. Echt een supermooie stempel!

 24. een goed idee en al zo snel dus gerealiseerd , klasse

 25. Allang een doosje gebracht bij dat blauwe kastje.

 26. Goed idee, daarmee krijg je zelf ook bekendheid.

 27. Wat leuk zeg. Hier in de straat is sinds kort ook een minibieb, dus wie weet … ;-)

 28. Ja dat was mijn oude nog waar ik meestal iets bijschreef. Onder andere de 2 dozen aan de straat voor oud papier waarvan 1 zelfs in de regen. Er zullen meer boeken volgen met mijn nieuwe stempel.

 29. Ik zet nog een andere stempel op de bladranden. En ja ik schrijf ook minibieb in het boek. Maar ik koop wel een stempel die voor meerdere doeleinden geschikt is, vandaar.

 30. Jaaaa!
  In mijn minibieb (Kinderzwerfboekstation &minibieb Boeking) al boeken met jouw stempel gespot 😁

 31. Goed idee maar of het echt zal beschermen tegen verkoop weet ik niet zeker. Kocht verleden jaar bij de Sleghte wat oude boeken en in sommige stond ook een stempel.. Aan de balie vertelde ze me dat ze overal boeken opkopen en dat daar soms stempels instaan van vroegere eigenaren. .
  Maar maakt het wel moeilijker.

 32. Echt kicken!
  En mooi gemaakt door Ilona!

 33. Wat een leuk idee al zal het niemand tegenhouden die eropuit is om boeken te gappen. Maar het is leuk om te kunnen zien dat die boeken er niet zomaar vanzelf heen zijn komen wandelen.
  Toevallig was ik vandaag ook bij de minibiep in de buurt. Waar ik alleen bracht en niets haalde.
  Zou het wel héél grappig vinden als ik er ooit een boek tegenkom met jouw stempel al is dat niet heel waarschijnlijk.

Reacties zijn gesloten.