Een stempel voor in de boeken
Boeken en films,  Product

Een stempel voor in de boeken

Al enige tijd zat ik te verzinnen op een stempel. Met de hoeveelheid boeken die ik in minibiebs achterlaat vind ik het wel leuk als deze boeken ook voor minibiebs blijven. Meer dan eens worden minibiebs leeggeroofd om de boeken te verkopen en de beste manier om dat tegen te gaan is op een vriendelijke manier een boek onverkoopbaar maken. En die vriendelijke manier die zag ik in een stempel die nog wel even ontworpen moest worden.

En zodra het om ontwerpen gaat en om digitaal aanleveren dan denk ik meteen aan Ilona van Studio Ludic die ook mijn logo en visitekaartjes ontwierp. Op mijn gemak keek ik eens rond naar stempels en zoals met alles heb je die in verschillende maten. Ik won zelfs tips en informatie in bij ervaringsdeskundige en trok daarna alsnog mijn eigen plan. Ik hou niet zo van moderne dingen en dus viel de stempel met ingebouwd kussentje af. Ik dacht nog even aan een preegstempel die eigenlijk een vormpje in het papier maakt, maar lonkte al snel naar iets bekends en ouderwets.

Milieuvriendelijke stempel 
Omdat ik wist dat mijn cameralogo op de stempel moest komen viel ook degene met kenmerkend houten handvat af maar al snel vond ik wat ik zocht. Een houten stempel van gerecycled hout wat bovendien afstamde van gezond gewonnen hout. Sterker nog dat resthout hoeft niet ver te reizen de stempelmakers van Karakter Prints huizen boven een meubelmaker.
In een mailtje schreef ik steeds wat ideeën en doeleinden voor mijn stempel en uiteindelijk verzond ik die in de hoop dat Ilona er iets van kon maken. Dat ze dat kan werd al snel duidelijk, een zestal digitale schetsen kwamen mijn kant op. Kiezen vond ik lastig maar al de dag erna stuurde ik mijn beslissing en een kleine aanpassing door. De definitieve schets volgde en na mijn ‘oké’ ging mijn stempel naar zijn maker. Daar merkte ik overigens niets van, dat is het werk wat Ilona voor mij doet en ik wachtte dan ook in spanning af.

Daags erna lag de stempel al in de brievenbus en tegen de tijd dat jullie dit lezen heb ik waarschijnlijk al gelukzalig tientallen boeken zitten stempelen, boeken die jullie misschien nog eens tegenkomen als jullie een boek uit een minibieb halen.

34 reacties