Fotoserie: Nuenen in de sneeuw

Fotoserie: Nuenen in de sneeuw

Fotoserie: Nuenen in de sneeuw

Als ik aan winters van vroeger denken, dan komen de beelden van dikke lagen sneeuw en schaatsen voorbij. Aan koek en zopie en ijsvrij voor iedereen. Des temeer genoot ik de volgende dag hoe heerlijk ouderwets ijssterren op de ramen en een achterdeur die niet meer open wou.
Toch dacht ik pas ’s middags aan het al jaren dichtbij gelegen dorp Nuenen en kreeg Frans zover dat we de Vitara zouden ontdooien om een ritje te rijden. Niks houdt mij binnen als er sneeuw ligt. En dus kroop ik uiteindelijk via de bestuurderskant de auto in, schoof door en met geen slakkengang, four wheel drive weet u, stuurde Frans naar Nuenen.
Onderweg was de sneeuw allang plat gereden, wandelden de mensen ondanks de sneeuwstorm en kreeg ik complimenten toen ik de molen fotografeerde. Het rondje Nuenen was kort maar koud en lang genoeg voor een glimp van de winters van vroeger. Fotoserie: Nuenen in de sneeuw.

 

25 thoughts on “Fotoserie: Nuenen in de sneeuw

 1. Lang geleden dat ik in Nuenen was.
  Er lag toen ook sneeuw, en ik was op de fiets. We hebben het dus over de vorige eeuw… ;-)

 2. Haha. Ik probeerde ook via de bestuurderskant de auto in te gaan, maar het slot werkte tegen.
  Sfeervolle kiekjes, Lies!

 3. heerlijk een paar dagen kunne genieten van uitzonderlijk winter weer voor onze begrippen
  dit hebben we al jaren niet meer gehad zoveel sneeuw en ijs. prachtige foto’s Liesbeth

 4. ja het zonnetje krijgt al kracht , als je uit de wind bent is het puur genieten
  morgen nog zo een dag , geniet er van

 5. Ja, dit onthouden mensen, want dit ziet er leuk uit. En is natuurlijk vervelend voor het verkeer. Gelukkig komt het vanzelf en gaat het ook weer vanzelf.

 6. Kleine dorpjes en stadjes zouden gewoon altijd onder de sneeuw moeten liggen. En dan niét platgereden of tot blubber gepekeld natuurlijk.

 7. Mooie winterplaatjes en ik kan me de ijsbloemen nog herinneren maar met dat dubbel glas in de huizen komen de ijsbloemen nooit meer terug. Fijn weekend

 8. Het is nu heerlijk winterweer, vorst en een heerlijke zon.
  Het is voor iedereen een welkome tijd even iets positiefs. Hans

 9. Oké! Je hebt prachtige sneeuwfoto’s gemaakt. Echt heel mooi.
  Maar mag die bende weg nu?

 10. Wat een mooie winterse plaatjes Liesbeth.
  Ik kan mij nog goed herinneren, dat vroeger de ijsbloemen op de ramen zaten, en je adem op de dekens bevroren was.

 11. Ja, die sneeuwstorm hield niemand tegen.. eindelijk échte sneeuw! dan ga je toch naar buiten! :-)
  Prachtige sfeerbeelden.. het lijkt inderdaad wel wat op die winters van ’toen’..!

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top