Paterkat
Dieren,  Fotoserie

Fotoserie: De katten die ik tegenkwam

Het is een beetje een tik als je nogal dol bent op katten, naar ze uitkijken als je onderweg bent of een stedentrip doet. Overal ben ik katten tegen gekomen, vaak schuw en soms zo tam dat ik onderdeel werd van hun spel tot en met uitsloven aan toe. Ze lieten me op de grond liggen, weigerde in de lens te kijken, renden hard weg of kronkelde spinnend in een raamkozijn waar ik ze niet kon aaien. Ze waren het enige wakkere in een nog slapend stadje, gaven leven aan Hollandse of nietszeggende straatjes, ze keken hoog van hun veilige plek op me neer maar waren vooral bijzonder, fotogeniek en met velen. Daarom een selectie uit mijn collectie van jaren. Fotoserie: De katten die ik tegenkwam.

23 reacties

 • Vera Wandelt

  Dag Liesbeth,

  Wat een leuke fotoblog. Ik ben helemaal gek van katten en fotografeer ze vaak tijdens mijn wandelingen.

  Groeten Vera

 • willyduvel

  Mooi kattenfeest Die zwarte komt niet zo elegant over bij mij :smalle kop en schouders of zie ik het verkeerd ? Ben zeker geen katten kenner Grts

 • meninggever

  Katten, altijd om me heen gehad. Van jongs af aan. Ook tijdens mijn volwassen leven, nooit zonder geweest. Ze geven me warmte, liggen tegen je aan bij verdriet of ziekte. Ze doen je ook verdriet. Als ze zelf ziek worden of zoals onlangs, dood gaan. Zo triest. Maar ook mooi en met een karakter dat ze als clown ook goed zou doen functioneren. Naast mij ligt de zwarte kater die nu de senior is van het stel, maar daarbij nog maar vier jaar oud is. Zwart, ik hoorde dat dit een latige kleur is voor een kat, maar deze is zoooo ongekend lief….

 • schrijfselsvanmij

  Prachtig! Ik hou van katten, maar krijg ze nooit goed op de foto. Dus dat laat ik over aan mijn jongste, hij maakt ook zulke super foto’s

 • Renesmurf

  Wat leuk zeg, dat je ze overal tegenkomt! Ik heb daar dus geen oog voor. Ik zie wel altijd alle smurfen, maar dat zijn er nooit zoveel, of ik mis een aantal natuurlijk. Katten zijn volgens mij overal wel.

 • fietszwerver

  geweldig idee Liesbeth
  en wat een mooie serie
  ik kom op m’n wandelingen er ook heel veel tegen , en wat dacht van in m’n reclame wijken , daar zijn er , waarvan ik denk dat ze me al kennen
  slaap wel groet

 • rietepietz

  Wat een lieverds, en allemaal tóch nog makkelijker te fotograferen dan onze helemaal zwarte en verlegen Beau!

 • Michel

  Mooi! Iedere kat is anders, qua kleur, vorm en karakter. Wij hebben weer een aantal dagen op Maria gepast, in Rotterdam. Jammer dat ik allergisch ben, maar anders hadden we ook vast een kat als huisdier.