Fotoserie: Harige hartelijke hondjes

Fotoserie: Harige hartelijke hondjes

Fotoserie: Harige hartelijke hondjes

Opgewekt, harig, waaks, geïnteresseerd, nieuwsgierig, luidruchtig en in het begin wat gereserveerd. Typische karaktereigenschappen van de Sheltie en absoluut ook van deze twee. Maar die gereserveerdheid die verdween vlot en toen ik mijn kans schoon zag vleide ik mijzelf op een netjes bijgehouden grasmat en fotografeerde ik deze twee blije stuiterballen. Want zijn ze niet vreselijk knap? Gonzo, de lichte van het stel en Flyn, zijn half broertjes en beide volbloed Sheltie. Sheltie staat voor Shetland Sheepdog en dat is dan ook waar ze van oorsprong vandaan kwamen. Ze zijn gefokt voor werk rond de boerderij en je maakt ze dolgelukkig als ze bij de baas zijn. Behendigheidstraining en gehoorzaamheidsoefeningen zijn goed tijdverdrijf net als spelen met een balletje. Maar wel met de groene want die is fijner. Fotoserie: Harige hartelijke hondjes.

 

19 thoughts on “Fotoserie: Harige hartelijke hondjes

 1. Fotomodelletjes zijn het.
  En ik blijf het zeggen, maar meen het ook, gave foto’s weer!!!

 2. Prachtige beesten. Maar al die haren….. We hebben nu een 1-jarige Ragdoll-kat in huis. Harenproductie is echt ongekend….:)

 3. Wat fijn dat ze voor je wilden poseren. Je foto zijn erg mooi geworden in tegenlicht. Heb je hier ingeflitst ? of een reflectiescherm gebruikt ?

 4. Ze lijken wel iets op een Schotse Collie , je weet wel, de vroegere Lassie”honden maar deze zijn wat kleiner zo te zien. Heerlijke knuffelhonden lijken het, maar misschien valt dat tegen als het echte werkhonden zijn. Ik denk dat hun baasje héél blij wordt van deze fotoserie.

 5. Hele mooie foto’s van beide honden. Lijkt me leuk om daar mee om te gaan.

 6. Een hele fraaie serie Liesbeth, het zijn ook prachtige honden hoor.

 7. Ze voelde je direct aan en wat heb je een knappe en heel leuke foto van dit duo gemaakt

 8. O wat zijn ze prachtig Liesbeth
  het zijn echte lieverds , ken er 2 hier in de buurt , als ik ze zie komen ze ff snuffelen bij me :)
  je hebt ze mooi in beeld gebracht

 9. Jee Liesbeth! Wat een geweldige foto’s! Prachtig met de zon erachter. Op je buik in het gras. Dus die beestjes heten Shelties? Ik denk altijd dat het te heet gewassen Schotse collies zijn. Nee dus. Weer wat geleerd. :-)

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top