Fotoserie: Een lenteritje

Fotoserie: Een lenteritje

Fotoserie: Een lenteritje

Al een aantal dagen zag ik mooi weer aankomen, mooi genoeg om erop uit te trekken en van de lente te genieten. Meestal heb ik wel een reisdoel in gedachte en mijn ontembare verlangen naar het water brengt me meestal langs de Maas. Hoewel het de Maas niet is blijf ik zeggen dat ik van de andere kant van de Maas kom en ja dat eigenwijze komt er ook vandaan.

Met proviand, mijn camera en een vaag idee waar we heen gingen reden we richting Limburg. Noord-Limburg wel te verstaan. We zakten wat verder af en zodra ik maar een beetje in de buurt kom weet ik feilloos het water te vinden. Heb ik een neus voor of ik volg gewoon het liefste de kleine kronkelige weggetje die erlangs lopen al dan niet over een dijk. Het was een niet al te warme dag en op een handjevol fietsers na was het heerlijk rustig. Via Pannigen troffen we een veel te druk Kessel en volgden al snel de Maas stroomafwaarts. Ik zag koeien van hun boerderij naar het land lopen, door een tunnel onder de weg door. De stal was leeg geen beeldmateriaal helaas jullie moeten me maar gewoon geloven. We reden door Baarlo wat ik qua mooi wat tegen vond vallen daarentegen vergaapte ik me wel aan een schattig geplaatst kapelletje en bijbehorend landgoed. De stieren lagen schitterend te poseren, deden ze niet de hele dag een iets verkeerde afslag brachten ons er nogmaals en toen graasden ze elders.

Dwalend in de omgeving trof ik prachtig perfecte rijtjes fruitbomen, ze stonden er nog koeltjes bij maar de eerste bloesem was duidelijk zichtbaar. Het is maar een trage lente leek de hommel naar me te zoemen toen hij voorbij scheerde, lag ongetwijfeld aan hem want de andere zoemerts hadden boodschappentassen vol bij. Ik deed mijn ding tussen de bloesembomen en was maar wat blij dat ik daarna weer in een warme auto kon stappen. Ik mopperde op het weer als een echte Hollander en stapte even later uit voor alweer een kapelletje en terwijl ik op mijn kaart de locatie op wilde zoeken zag dit wonder der topografie opeens waar ze was. Spontaan vergat ik het andere kapelletje op te zoeken, stapte in de auto en wees Vriendjelief de weg naar een pontje. Want daar aan de overkant eindigde voor even ons lenteritje.

19 thoughts on “Fotoserie: Een lenteritje

 1. Prachtige foto’s weer. Je ziet helemaal niet dat het zo koud was. Maar ik geloof je. En ik ben ook lekker binnen gebleven.

 2. Mijn zus was pas in noord Limburg en zei dat het er prachtig was. Zelfs met mindere dag. Je foto’s laten dat goed zien.

 3. In augustus zijn wij een paar dagen in Noord Limburg.
  Wandelen met broertje en fietsen met Hans :)
  Zin in.
  Je foto’s zijn super.

 4. Doe het nou niét als je het daar rustig wilt laten blijven, door jouw prachtige foto’s hier nee te zetten gaat iedereen natuurlijk dié kant op

 5. Mooi trippie! De bovenste foto vind ik echt prachtig. In juli zal ik een paar dagen in noord-Limburg zijn. Ik kijk er nu al naar uit.

 6. Ik moest zeker die dag werken, want ik heb dat mooie weer gemist.
  Prachtige foto’s heb je gemaakt.

  Love As Always
  Dimario

 7. Wat een mooi tripje maakten jullie. Mooie beelden en de koetjes in de wei zijn gelukkige dieren.
  Eindelijk bloeien alle bloesems open.
  Wat hebben we daar lang moeten op wachten.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top