Fotoserie: De nog onbekende paarse bloem

Fotoserie: De nog onbekende paarse bloem

Het gebeurd me vaker, door bepaald lichtval zie ik opeens foto’s in wat bloemen. Ik fotografeer ze en met een beetje gelukt loopt er iemand voorbij die de naam weet. Deze keer niet, ik fotografeerde de bloemen ging naar huis en kon ze niet vinden. Ik had de moed al bijna opgegeven tot ik via één van mijn zoekopdrachten een nieuwe app tegen kwam. Ik ben niet van apps als het om natuur gaat maar na een half uur zoeken was ik het beu. Ik downloadde de app Plantnet, fotografeerde de foto op mijn beeldscherm en in een paar tellen stond daar de naam van de bloem. Oké das fantastisch.
Deze paarse bloem heet Camassia leichtlinii en is in Nederland bekend onder de naam Prairielelie. Camassia komt van het woord quamash, wat de indianen gebruiken voor een soort waarvan de bollen worden geroosterd en gegeten. De tweede naam is de achternaam van een Duitse plantenverzamelaar. De Prairielelie bloeit in mei en juni, komt uit Noord-Amerika en is in mijn ogen vooral fotogeniek tegen de zon in. Fotoserie: De nog onbekende paarse bloem.

 

18 Reacties op “Fotoserie: De nog onbekende paarse bloem

  1. Wat een schitterende foto’s! ? Prachtige bloem ook. Ideale app zeg. Die ga ik onthouden!

    Groet Jeanine.

  2. Verder dan de Sanseveria kom ik niet wat betreft plantenkennis (dat is die gedrongen plant met lichtgele bloempjes in de vorm van kroonluchtertjes. Geloof ik.) Een plant echter met de schitterende achternaam Leichtlinii (twee i’s!) moet worden gekoesterd. Mooie bloem ook! En geweldig gefotografeerd.

  3. Prachtig hoe je deze ‘Prairielelie’ [Camassia leichtlinii] heb vastgelegd, Liesbeth!!
    Zo mooi met die lichtval…
    Lieve geniet groetjes van Anna ?

Reacties zijn uitgeschakeld.

Mijn blog draait op cookies en koffie!

Cookiebanner country

Categorieën

Leesvoer:

Boek Cleo

Archief: