Van kringloopwinkel naar kringloopwarenhuis

Van kringloopwinkel naar kringloopwarenhuis

Van kringloopwinkel naar kringloopwarenhuis

Alweer een jaar zit het Goed Nijmegen in een mega groot pand. Waar ze eerst aan het einde van de winkelstraat in het centrum te vinden waren, zijn ze nu neergestreken op een goed bereikbaar industrieterrein in Nijmegen-West. De kleinere winkel in het centrum lijkt dan wel de goede locatie maar parkeren was er niet gratis en het magazijn van deze winkel zat ook op een andere locatie. Niet ideaal maar dat is allemaal opgelost want Het Goed Nijmegen ging van kringloopwinkel naar kringloopwarenhuis.

Alweer maanden geleden zocht ik het pand van deze kringloop op en zag tot mijn verbazing een prachtig groot pand. Whoa, daar wil ik heen en hoewel ik vaker in Nijmegen en omgeving kom, moest ik er nog even op wachten. Ik wilde namelijk de tijd nemen voor deze kringloop. Het is namelijk niet alleen een mooi pand, maar ook een grote. Met twee verdiepingen en 2200 vierkante meter is het niet een winkel waar je even doorheen loopt.

De eerste aanblik op het pand is al goed. Het is modern en de etalage is leuk ingericht. Dan valt me al meteen op dat er veel kassa’s zijn een stuk of 4 maar het is nu rustig. Toch staat er meer personeel en hoef je niet lang te wachten. Rechtsom loop ik door de winkel en zie leuk ingerichte hoeken met tweedehands kleding. Het zijn mijn maten niet maar ik denk dat iedereen hier kan slagen. De collectie is groot en in een aparte hoek hangt kleding in Nina’s Dag. Een apart boutiekje met eigen paskamer. Van de kleding en de tassen loop ik al snel tussen een flinke collectie stoelen en tafels. De prijzen zijn lager dan ik gewend ben. Een enorme paarse hoekbank vult de ruimte en ook het aantal mooie kasten in verschillende stijlen valt me op. Goed spul wat ik niet nodig heb. Ik struin nog even tussen de keukenspullen op zoek naar een vervangende soepkom, helaas, en loop dan via de dvd’s naar boven.

Eenmaal boven loop ik meteen het Smaaklokaal in, een kleine Fairtrade koffietent met lokale lekkernijen. De sfeer is er goed maar ik kom er deze keer niet voor. Ik snuffel verder en kom een enorm schap met dvd’s tegen. Uiteraard vind ik er een paar maar het valt me vooral op dat er steeds meer series liggen, hele seizoenen ben ik tegen gekomen. Netflix rukt op en dan kan er meteen opgeruimd worden. Ook de boeken laten me niet ongemoeid maar ik vind niets van mijn gading. Of laat ik het zo zeggen de boeken die ik vond heb ik geleend in de bilbiotheek, want ook mijn kast raakt vol.

Veel sneller dan ik wil is het sluitingstijd, om me heen zie ik mensen met kleding, speelgoed, boeken en servies in hun handen en verbaas me steeds over de prijzen. Kringloop Het Goed Nijmegen is niet duur, goed bereikbaar en groot. Het is dan ook een kringloopwarenhuis, geen kringloopwinkel.

 

Publicatie kringloop Nijmegen

 

18 thoughts on “Van kringloopwinkel naar kringloopwarenhuis

 1. Oh was er maar zo’n kringloopgrootwarenhuis bij mij in de buurt.
  Zaterdag ga ik nog eens naar de gewone kringloopwinkel en wie weet kan ik wat op de kop tikken :-)

 2. O, heerlijk hè om in zo’n winkel rond te snuffelen naar verborgen schatten :-)

 3. Zo’n kringloopwarenhuis mogen ze hier ook wel oprichten :-)
  Lijkt me heerlijk om daar rond te lopen snuffelen ;-)

 4. Hoi Liesbeth,

  heerlijk… zo’n kringloopwarenhuis!
  Ik zou er wel kunnen slagen denk ik! Ik hou van snuffelen en rommelen. Ja, echt een winkel voor mij.

  Prettig weekend!
  Dasja

 5. Ik loop ook regelmatig met lege handen weg. Maar rondkijken is nog steeds leuk.

 6. Ik koop een boek alleen als die er niet is in de bibliotheek. En ook films ben ik streng in.

 7. En toch vind ik de keren dat ik kan slagen in een kringloopwinkel minder worden.
  Jammer.

 8. Altijd leuk om in zo’n winkel te snuisteren. Maar het is vaak door de lage prijzen wel erg verleidelijk om iets te kopen wat je niet nodig hebt. Daarom heb ik een soort van koopstop ingelast voor boeken en DVD’s, daar heb ik er inmiddels genoeg van ;-) En wat je zegt, de bibliotheek is dan ideaal.

 9. Een kringloopwarenhuis hebben we jn Hilversum nog niet, maar het blijft heerlijk om af en toe binnen rond te kijken. Ook handig als je iets maar 1 of 2 keer nodig hebt. Leuk verslag!

 10. Het is hier ook een kringloop warenhuis……van de Plus naar de tafel dan de rest naar de afvalbak en dan naar de stort…. das pas kringloop…

 11. Veel kringloopwinkels worden goed bezocht, de stap naar een kringloopwarenhuis is misschien wel een gat in de markt. Hans

 12. Ik loop ook al wel eens langs een kringloopwinkel men vindt er dingen die men ergens anders niet meer vindt

 13. ja, wellicht slaat het aan! Ik vind het ook wel eens leuk om ergens te kijken en dan niks te kopen.

 14. Klinkt voor mij als kringloopliefhebber als een paradijsje ?

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top