eindelijk een rondje gefietst
Fietsen

Eindelijk een rondje gefietst

Net voor mijn vakantie mopperde ik er al over, dat ik veel en veelte weinig gefietst had de laatste maanden en dat er van conditie niet meer gesproken kon worden. Zwaar van plan daar verandering in te brengen besloot ik vorige week op een mooi en nog niet al te warme avond eindelijk weer eens een rondje te fietsen.

Ik vertrok een half uur voor het gouden uur zou beginnen wat zo rond 10 voor 8 ’s avonds was. Met een rondje in gedachte maar nog niet veel kennis van de fietspaden besloot ik maar gewoon een kant op te rijden. Moet zeggen dat het in deze omgeving niet altijd handig is want hoe mooi de langweggetjes ook lijken, een paar keer hield de verharding op alsof dat de normaalste zaak van de wereld is. Wat er overbleef was een zandpad waar ik fijn mijn slingerskills kon oefenen want de gemiddelde emmertaler is jaloers op die hoeveelheid gaten.

Het duurde niet lang eer de goudkleurige zonnestralen over het land schenen en ik stopte dan ook regelmatig om het vast te leggen. Nooit te lang uiteraard want ik wil fietsen, dat fotograferen was maar een bijzaak. Via een paar dorpen wilde ik langs het water uitkomen maar ik vond maar geen geschikte afslag en reed best een eind verder door. Naast Laarbeek, de gemeente waar ik woon, ligt gemeente Meierijstad. Leuk zo’n gemeente maar wel 5 kilometer de verkeerde kant op, uiteindelijk vond ik een mooie afslag reed richting het water volgde het eindje en toen hield de weg op. Er bleef zelfs geen zandpad over en dus keerde ik om reed van het water weg. Aan de rand van het daarbij gelegen bos lagen nog wat huizen en een manege, hoewel rustig gelegen was het zo zonder daglicht vooral een kille plek.

Het bos snel achter me latend sloeg ik links af een mooie brede asfalt weg strekte zich voor me uit, voor me lag een mooi stuk bos, waar nog wat licht op scheen en naast me niets dan kilometers landerijen. Nog voor ik bij het bos was hield, hoe kan het anders, het asfalt weer op, hadden we nog niet gehad vandaag. Het bos en zandpad achter me latend reed ik de bewoonde wereld weer in, ik nam op goed geluk een afslag en herkende de omgeving weer. Na zo’n 100 minuten en 22 kilometer was ik weer thuis en had ik eindelijk een rondje gefietst.

eindelijk een rondje gefietst

18 reacties