Eindelijk een rondje gefietst

eindelijk een rondje gefietst

Eindelijk een rondje gefietst

Net voor mijn vakantie mopperde ik er al over, dat ik veel en veelte weinig gefietst had de laatste maanden en dat er van conditie niet meer gesproken kon worden. Zwaar van plan daar verandering in te brengen besloot ik vorige week op een mooi en nog niet al te warme avond eindelijk weer eens een rondje te fietsen.

Ik vertrok een half uur voor het gouden uur zou beginnen wat zo rond 10 voor 8 ’s avonds was. Met een rondje in gedachte maar nog niet veel kennis van de fietspaden besloot ik maar gewoon een kant op te rijden. Moet zeggen dat het in deze omgeving niet altijd handig is want hoe mooi de langweggetjes ook lijken, een paar keer hield de verharding op alsof dat de normaalste zaak van de wereld is. Wat er overbleef was een zandpad waar ik fijn mijn slingerskills kon oefenen want de gemiddelde emmertaler is jaloers op die hoeveelheid gaten.

Het duurde niet lang eer de goudkleurige zonnestralen over het land schenen en ik stopte dan ook regelmatig om het vast te leggen. Nooit te lang uiteraard want ik wil fietsen, dat fotograferen was maar een bijzaak. Via een paar dorpen wilde ik langs het water uitkomen maar ik vond maar geen geschikte afslag en reed best een eind verder door. Naast Laarbeek, de gemeente waar ik woon, ligt gemeente Meierijstad. Leuk zo’n gemeente maar wel 5 kilometer de verkeerde kant op, uiteindelijk vond ik een mooie afslag reed richting het water volgde het eindje en toen hield de weg op. Er bleef zelfs geen zandpad over en dus keerde ik om reed van het water weg. Aan de rand van het daarbij gelegen bos lagen nog wat huizen en een manege, hoewel rustig gelegen was het zo zonder daglicht vooral een kille plek.

Het bos snel achter me latend sloeg ik links af een mooie brede asfalt weg strekte zich voor me uit, voor me lag een mooi stuk bos, waar nog wat licht op scheen en naast me niets dan kilometers landerijen. Nog voor ik bij het bos was hield, hoe kan het anders, het asfalt weer op, hadden we nog niet gehad vandaag. Het bos en zandpad achter me latend reed ik de bewoonde wereld weer in, ik nam op goed geluk een afslag en herkende de omgeving weer. Na zo’n 100 minuten en 22 kilometer was ik weer thuis en had ik eindelijk een rondje gefietst.

eindelijk een rondje gefietst

18 thoughts on “Eindelijk een rondje gefietst

 1. Altijd leuk: een nieuwe omgeving verkennen. En je foto’s zijn prachtig. Vooral de laatste. Er zit zoveel sfeer in.

 2. Hoi Liesbeth,

  klinkt helemaal niet gek!
  Ik had nog niet eerder van het “gouden uur”, maar kan me er zeker wel wat bij voorstelnne.

  “de gemiddelde emmertaler is jaloers op die hoeveelheid gaten” dat vind ik een komische zin!
  Je schrijft hartstikke leuk!

  groetjes van Dasja

 3. Ergens toch wel leuk om de “bebouwde” wereld even helemaal kwijt te zijn. Maar ja, dan moet het wel even licht blijven natuurlijk. Evengoed heb je vast wel genoten én een prachtige foto gemaakt.

 4. Heerlijk, die rondjes :-) en vooral altijd je fototoestel meenemen; prachtig hoor!

 5. Ik geloof ik zeg maar niets, kan ik ook niets verkeerd zeggen. De foto’s waren zoals het hoort, prima.

 6. Heerlijk toch. Ik vind die zon door dat gebladerte zo mooi.

 7. Wél een mooie omgeving daar als ik het zo een beetje kan beoordelen. En ach, zandpad of niet, het is/was schitterend weer, wat kan ons gebeuren.

 8. Ik vond dwalen op de fiets nooit erg als ik goed getraind was. ?
  Ik vind jou een dappere meid!

 9. mooie opnamen van het gouden uur
  en met die zandpaden fietsen bouw je snel conditie op :)
  fijne avond groet

 10. Die laatste foto is mooi. Ook al ging het om het fietsen blij dat je je foto toestel bij je had. Anders hadden we deze foto moeten missen.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top