Fotoserie: De hond met alle stokken

Fotoserie: De hond met alle stokken

Fotoserie: De hond met alle stokken

We hebben een prima rondje gelopen in een bos niet ver van hier. Het was eindelijk een beetje rustiger en voor het eerst sinds gister ook wat warmer, het riekt zelfs naar lente maar ik zag nog geen bewijs ervan.
Ik had dan ook wat foto’s gemaakt maar niet dermate veel dat ik het meteen online wilde zetten. Dat was tot ik een prachtige herder me opviel. Ik heb wel iets met de Mechelse herder, intelligente dieren die kan je nog eens wat leren. Grommen tegen de politie en zo. Dat deed deze dame, die Truus bleek te heten, niet. Die pakte er nog een tak bij maar liet ze voor een portret wel even liggen. Wat een karakter, ze liet zich ook welwillend aaien en liet duidelijk merken dat ik daar niet meer moest stoppen. Tot ze vond dat het tijd was om verder te wandelen. Fotoserie: De hond met alle stokken.

 

30 thoughts on “Fotoserie: De hond met alle stokken

 1. Je hebt het beest mooi op de foto gezet.
  Ik zou er zelf verre van blijven. Heilig ontzag voor herders. Iets van vroeger waarschijnlijk.

 2. Zo heb ik eens als 10-jarige een konijn met hok en zak voer op de fiets meegenomen. Mijn vader wist het eerder dan ik thuis was, ik onderbrak zijn preek. Konijn had de week ervoor geen eten gekregen had gewaarschuwd nu ging ik het meurende hok poetsen zodat het naar mijn buurmeisje kon. Konijn was lief, tam en beet nooit.

 3. Genieten, dat weer. En wat een prachtige foto’s van een prachtig dier! Ik heb ook een zwak voor Mechelse herders. Ik heb er zelf een gehad. Woonde bij een familielid in de garage. Ik vond haar altijd zo zielig. Toen ik een keer zag dat ze klappen kreeg, heb ik haar riem gepakt en ben ik gewoon met haar naar mijn huis gelopen. Ze was niet gewend om in een huis te wonen dus ze sloopte echt alles als ik naar mijn werk moest. Maar het wende. En ach, ze was zó lief! Ze liep altijd achter me aan. Liefst zo dicht mogelijk bij me. Was best krap met mijn baby en mijn hond in mijn mini-huisje, maar zo gezellig!

 4. Wat een beauty! Maar duidelijk niet naar de persconferenties gekeken over het feit dat je niet hoeft te hamsteren;).

 5. Ik ook! Vooral omdat ze me de hele tijd in de gaten hield of naast me stond voor knuffels.

 6. Een prachtige foto met de stok in haar bek.
  Grommen naar de politie, waar is dat voor nodig?
  Het schijnen brave dieren te zijn maar toch nodig om ze goed af te richten. Liever niet in huis zo’n grote hond.

 7. Die liet zich echt mooi op de foto zetten.
  Diegene waar hij niet met zijn kop in de lens kijkt, die vind ik het mooist.

 8. Het is een van mijn favo hondenrassen naast de Jack natuurlijk. Bentley ligt gelukkig te pitten dus die heeft het niet gelezen. Mooie foto’s.

 9. Het zijn wel echte honden maar als je meteen laat weten dat je niet bang bent en dat je de baas bent heb je er niets voor te vrezen.

 10. De Mechelse herder is zeker een prachtige hond, is er een die goed naar zijn baas luistert.
  Maar ook heel lief kunnen zijn, net als assertief als deze is getraind. Hans

 11. Het zijn inderdaad mooie en intelligente dieren. Mijn hond vroeger had ook altijd een stok in zijn bek onderweg.

 12. Een mooie hond! Ik vind Truus meer een naar voor een kip. Maar ze mag er zeker zijn.

 13. Het zijn geweldig mooie foto’s!
  Ben zelf geen fan van wat voor herderrassen dan ook.. maar dat terzijde. :-)

 14. Truus is beeldschoon. Logisch dat ze die fotoshoot zag zitten. Knap dat ze twee takken vasthoudt in haar bek. Rosa probeert dat met ballen. Dat loopt faliekant mis.
  De vioolbouwer van Auschwitz staat op mijn verlanglijst!

 15. Prachtige foto’s , de hond is hartstikke alert dat is wel te zien. Maar wel altijd oppassen met stokken gooien , het gaat wel eens mis met het opvangen van de stok en dan kun je zelfs de dierenarts nodig hebben.

 16. Sommige honden vragen er gewoon om, om te mogen werken. Op deze manier kende ik mijn Golden Retreivers ook…. altijd zeulend of slepend aan een stok (of een halve boom :-) ) Mooi vastgelegd Liesbeth.

 17. die stokken brengen als het ware de buit aan de baas Liesbeth

  prachtige foto’s van deze hond

  al zou ik die niet graag alleen tegenkomen

  prettige avond

Comments are closed.

Back To Top