Even naar Eindhoven

Even naar Eindhoven onderweg in Nuenen

Even naar Eindhoven

Terwijl ik met plezier de blog over fietsen van laatst schreef, bedacht ik me dat dat eigenlijk best hypocriet was. Ik fiets namelijk zoveel minder dan vroeger. Veel liever ga ik samen met Frans op stap, reken daar genoeg werkuren bij en voor een gezond stukje fietsen blijft maar weinig tijd over. Rotsmoezen uiteraard en daarom besloot ik even naar Eindhoven te fietsen.

Dik ingepakt in een goed vest stapte ik op. Ik had mijn sjaal en handschoenen wel gepakt maar weer afgedaan. Eenmaal naast het huis twijfelde ik en vond Frans dat hij gelijk had. En dus fietste ik heerlijk warm gekleed het dorp uit om na 20 minuten bij de eerste stop mijn handschoenen uit te gooien. Overigens zijn ezeltjes altijd een goede reden om even te stoppen.

Niet ver van de ezeltjes keek ik naar het bos waar we laatst zo heerlijk wandelde, het fietspad loopt er helaas niet doorheen maar tot mijn grote plezier herkende ik achter het hek van een groot huis het kleine hondje wat laatst langs de grote weg die hier ook loopt, liep. Voor ik kon stoppen liep de kleine Jack Russel dieper de tuin in en zag ik hem niet meer.

Ik fietste vlot door, ontweek een grote dennenappel die uit de boom lazerde en kwam na het bos in een klein dorpje en al snel daarna in Nuenen. Nu is het daar nog rustig maar in de zomer bevolken vele groepen toeristen deze, door Vincent van Gogh, zo mooi vastgelegde omgeving. Ik passeerde het door hem geschilderde kleine kerkje, de watermolen en liet al snel het centrum achter me en reed Eindhoven binnen.

Ik liet mijn oude wijk links liggen en reed door richting het station. Even stopte ik in de Berenkuil waar ik de kunstig neergezette graffiti bekeek. En mijn weg vervolgde. Eenmaal in het centrum van Eindhoven merkte ik dat ik ondanks alle drukte genoot. Ik zag bekenden en zwaaide, ontweek behendig de voetgangers die hier overal lopen behalve op de stoep en keek verwonderd naar de straten die verbouwd werden zodat er helemaal geen auto’s meer door konden.

Verbaasd reed ik mijn rondje, haalde en deed de dingen waar ik voor gekomen was en hield het na een uur weer voor gezien. Eindhoven is een heerlijke stad, maar ook toen ik er woonde kwam ik zelden in het centrum. Alle eenrichtingswegen, omleidingen en niet afgenomen drukte maakte dat ik vlot de stad uit fietste, ik ging tenslotte maar even naar Eindhoven.

 

14 thoughts on “Even naar Eindhoven

 1. Eindhoven is voor ons vooral een stad op afstand. Komen we af en toe even voor eenn bakkie of een of ander museum. Vaak met de trein, enkele keer met de auto. Druk, maar niet als Amsterdam. Dus valt voor ons nog wel mee. Er heen fietsen zou me denk ik toch te ver zijn….:)

 2. Het is wel leuk winkelen in het centrum, maar al die mooie dingen die je laat zien in de omgeving ben ik nooit aan toe gekomen. Best een flink rondje gefietst maar dat is natuurlijk niét verplicht;-)

 3. In mijn hoofd de route gevolgd. Volgens mij ben je langs mijn oude middelbare school gefietst. Van daaruit was Nuenen maar een klein stukkie.

 4. Te lang geleden dat ik in Eindhoven was. En in die mooie dorpen kwam ik vroeger zowat wekelijks dankzij een honkballende zoon die met zijn team zowat overal in het Brabantse moest spelen

 5. Leuk toch weer even terug te zijn. Nog steeds geen spijt van hè.. Was niet bang dat je spijt zou krijgen van je beslissing om samen te gaan wonen, maar je huisje.. dat was toch wel echt jouw plekje! Maar goed, nu is je plekje waar je lief is hè!

 6. Ben ik toch even op zoek gegaan naar die schitterende watermolen en heb hem gevonden, De watermolen van Opwetten.

 7. Die fiets van u is een plaatje daar zal niemand het in zijn hoofd krijgen hem te jatten.Daar rij je niet ongemerkt mee weg

 8. ja dat is een mooi en goed fietsie
  ik herken de watermolen welke bekend is bij vele toeristen , ik wandelde er langs , maar trof alles dicht
  het is er een mooie omgeving en Eindhoven een aardige stad
  nee stoppen voor ezeltjes is niet erg , doe ik ook altijd
  het was vast en zeker een leuk ritje
  ik ga mijn karretje schoonmaken en ff alles goed nalopen , om ook weer leuke rondjes te maken
  fijne avond groet

 9. Nou ja wat geeft het, het was de laatste tijd ook niet echt lekker fietsweer. Maar er komen betere tijden.

 10. En dan maak je nog zoveel foto’s ook, met zoveel kleur! Ik zie trouwens ineens een heel groot voordeel van jouw fiets: Die vind je met dank aan zadel en bel overal terug.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top