7 redenen om naar Zooparc Overloon te gaan

Lees hier waarom je dit jaar nog naar de dierentuin in Overloon moet gaan

7 redenen om naar Zooparc Overloon te gaan

Met mooi weer in het verschiet besloot ik kaarten voor Zooparc Overloon te bestellen. Deze dierentuin is niet ver rijden bij mij vandaan en heeft me vorig jaar, toen ik er voor het eerst was, erg verbaasd. Lees mijn blog en aan het einde weet je de 7 redenen om naar Zooparc Overloon te gaan.

Goed betaalbaar
Zooparc Overloon behoord tot de kleinere dierentuinen en is daardoor in verhouding veel betaalbaarder. Bedenk maar dat Wildlands 30 euro p.p kost en de parkeerkosten 2 euro met uur zijn en op kunnen lopen tot 10 euro per dag! Met €16.95 aan de kassa en €14.95 is Zooparc samen met Avifauna de goedkoopste van Nederland. Overigens kun je met de Dagje Uit munten van Jumbo best een leuke korting bij elkaar sparen.

7 redenen om naar Zooparc Overloon te gaanOnderzoek
Veel mensen denken en vinden dat dieren in een dierentuin zielig zijn. Uiteraard begrijp ik dat, helaas zijn er ook zeer veel dieren met uitsterven bedreigt en is onderzoek nodig om deze dieren te behouden. Veel dierentuinen zijn tegenwoordig lid van European Endangered Species Protection (EEP) die als doel heeft dieren te behouden. Zo zijn przewalskipaarden uitgestorven maar door goed te fokken weer in kleine groepen in het wild aanwezig. Ook Zooparc Overloon is aangesloten bij het EEP.

Opvang
Helaas zijn er nog steeds mensen die wilde dieren als huisdier houden, deze dieren kunnen niet meer in het wild leven. Op diverse plaatsen in Zooparc Overloon staan borden die je vertellen dat deze dieren in de dierentuin zijn geplaatst om ze een beter leven te gunnen. Zo’n bord kom je onder andere bij de wasberen tegen.

Meer dieren dan je denkt
Zooparc is dan wel een kleine dierentuin, maar met 71 diersoorten is er genoeg te zien. Zo leven er tijgers, leeuwen en giraffen, kun je door verschillende verblijven heen lopen en hebben de meeste dieren een mooi verblijf met genoeg plaatsen om te schuilen.

Milieuvriendelijk
Het bezoek aan een dierentuin is milieuvriendelijk. Mits je niet het halve land doorrijdt om een dierentuin te bezoeken, is het echt milieuvriendelijk. Het park is toch open, entreekaarten hoeven vaak niet geprint te worden en om een hoop dieren te zien hoef je niet de halve wereld over te vliegen.

Rustig en ruim
Eén van de fijnste dingen aan Zooparc Overloon vind ik dat het park ruim is opgezet, je kan makkelijk even in een hoekje kijken en genieten van de rust. Op diverse plaatsen staan stoelen en bankjes waar je met prachtig uitzicht kan genieten van de dieren in dit fijne park.

Let op
Uiteraard zijn er ook nadelen aan Zooparc Overloon, in het weekend is het park niet met het openbaar vervoer te bereiken. Parkeren kost €5,- en zoals overal tegenwoordig is het restaurant best duur.

En heb ik jullie overgehaald Zooparc Overloon eens te bezoeken?

 

11 thoughts on “7 redenen om naar Zooparc Overloon te gaan

 1. Ja doen je kan best een leuke korting bij elkaar sparen als je jumbo munten hebt. Maar het is al een goed betaalbare dierentuin.

 2. O, da’s niet zover van Nijmegen, dus misschien gaan we daar eens naar toe. Leuke impressie in ieder geval. Soms rijd ik langs de A73 langs die gekke uitgeknipte ligusterheg Zooparc en vroeg me af of dat nou wat zou zijn.

 3. Das ook een leuke dierentuin en volgens mij ontworpen door Overloon.

 4. Een van de redenen om niet te gaan is dat het gewoon te ver weg is, Gaia Zoo ligt hier op 10 minuten vandaan…

 5. Het klinkt goed. Wie weet? Ooit? Het 2 uur rijden vanaf hier. Maar misschien een keer een combi met het oorlogsmuseum.

 6. Nee, niet overgehaald.
  Te ver om er zomaar even heen te rijden.
  Maar zal het zeker in gedachten houden, als we er eens in de buurt zijn.

 7. Nee, je hebt me niet overgehaald maar dat ligt niet aan jpuw verhaal, het is gewoon tever weg voor ons op dit moment. Behalve dat heb ik niet veel met dierentuinen. Diersoorten sterven uit omdat hun broodnodige habitat door de mensen wordt benut voor andere dingen, dan kun je dan gefokte dieren uitzetten maar dat werkt niet omdat hun leefomgeving niet terug gebracht kan worden tot oorspronkelijk.

 8. ja ze zijn er gelukkig mede om de met uitstervend bedreigde dieren in stand te houden
  en het lijkt ook leuk om zo’n dagje daar rond te lopen

 9. Volgens mij ben ik er nog nooit geweest. In mijn gedachten was ’t ook erg klein, maar dat is dus niet zo. En de ruime opzet klinkt als iets wat ik prettig vind, dus wie weet kom ik er ooit nog eens. Ik ben sowieso geen frequent dierentuinbezoeker, zit gewoon niet in m’n systeem.

Comments are closed.

Back To Top