Eindelijk september en waarom ik daar zo blij mee ben

Eindelijk september en waarom ik daar zo blij mee ben

Eindelijk september en waarom ik daar zo blij mee ben

Zeker na de extreem warme zomer die we hebben gehad ben ik ontzettend blij dat het september is. Niet alleen de hete dagen en plaknachten zijn voorbij maar er is meer. Het is eindelijk september lees hier waarom ik daar zo blij mee ben.

Het nieuwe tv seizoen is begonnen. Eindelijk is het gedaan met sneue BN’ers en de herhalingen ervan.

Eindelijk september en waarom ik daar zo blij mee ben

De tijd van prachtig licht is weer aangebroken.

Pompoenen, kalebassen en ander heerlijk herfstspul.

Paddenstoelen fotograferen.

De eerste kruidnoten smaakten ook dit jaar weer heerlijk.

De scholen zijn weer begonnen, eindelijk weer rustig een museum bezoeken.

Of een bos of een strand of park en dat allemaal zonder overbevolking en geschreeuw.

Eindelijk genieten van thee en koffie omdat het ’s avonds zo lekker fris optrekt.

Eindelijk weer eens tegen Frans aan kruipen zonder dat het meteen zo’n vies hete bedoening is.

Ik krijg spontaan zin in zuurkool als het kouder wordt. Na de zuurkool kruip ik even niet tegen Frans aan trouwens.

Die vreselijke zomerse kleding of het gebrek eraan een vestje is toch wat aangenamer voor mijn uiterlijk.

Mijn normale eetlust is na al die salade en makkelijke maaltijden ook weer helemaal terug. Toedeledokie met die sla.

Eindelijk september en waarom ik daar zo blij mee benBuiten zitten kan eindelijk zonder zonnesteek of die kutwespen.

Het ruikt ook weer lekker naar petrichor, regen en rottende blaadjes. Mmmm.

Er is ook weer een reden om ’s morgens op tijd op te staan, mistige vergezichten en de zon die opkomt bijvoorbeeld.

Met een dekentje op de bank als ik de katten eraf krijg tenminste.

En sloffen waar zijn mijn sloffen?

En hoewel heus leuk en gezellig ook nog even geen verplichte feestjes waar ongetwijfeld weer gezeur over komt.

Maar de reden waarom ik echt blij ben met september is dat er alle dagen dat we met Willys de jeep op pad gaan om te herdenken, vieren en genieten. Want zodra de maand september nadert neemt de spanning toe. Ik tel de dagen af en kijk soms wel drie keer per dag alle websites na op zoek naar informatie over evenementen, ritten, sprongen en samenkomsten. Van het zuiden tot boven Arnhem gonst het, want het is eindelijk september en daar ben ik ontzettend blij mee.

19 thoughts on “Eindelijk september en waarom ik daar zo blij mee ben

 1. Maar alweer véél vroeger donker en ’s morgens juist weer w;el te donker om de kran makkelijk te kunnen lezen. Maar oke, ieder jaargetijde heeft z’n charme wat mij betreft en er is altijd wel iets te genieten. De kinderen gaan weer naar school , de school op de hoek van de straat , 4 huizen terug, heerlijk dat ze er weer zijn, het was stil in de vakantie.

 2. Ach en zo heeft ieder zijn/haar voorkeuren. Van mij had augustus en de lange avonden buiten nog wel even mogen duren. TV kijk ik meer niet dan wel en dan nog pas laat in de avond. En met pompoenen heb ik echt helemaal niets. Maar gezien je hobby wat betreft fotograferen snap ik het wel, mooie lichtinval enz.

 3. Ieder seizoen heeft zijn eigen charme Dat hebben mensen ook en toch voel je meer voor de een dan voor de ander.

 4. Nou, er staan aantrekkelijke zaken in jou lijstje hoor, maar ik prefereer toch liever de zomer en dan neem ik die plaknachten op de koop toe :-)

 5. de zomer was bijzonder mooi

  en daar heb ik van genoten

  op september zat ik toen niet te wachten

  prettige dag Liesbeth

 6. ik at al 2 x zuurkool , en het was zeker niet zuur hihi
  ik zal ook weer gaan genieten van wat de natuur ons in deze tijd van het jaar brengt
  toch vreemd dat ik niet ook maar 1 van jou nare herinneringen hier boven beschreven herken
  neem het weer en het seizoen zo het komt

  slaap wel groet

 7. Ik hou ook van de sfeer in september. Je begint de herfst te proeven. Een prachtig seizoen!

 8. Ik ben ook véél meer een herfstmens dan een zomer mens.. dus ja, ik leef ook op. Vooral om de mooie kleuren en de paddenstoelen en.. en.. nou ja, véél hetzelfde van wat jij schrijft.. alleen dat laatste natuurlijk niet, maar ik kan me wél voorstellen dat dát leuk is..! :-)

 9. September is een heerlijke maand, de eerste 10 dagen geen klagen gehad want af en toe een regenbui is zo lekker verfrissend.
  Afgelopen donderdag tot op mijn hem natgeregend op mijn kleine fietsje. Van de Pyramide naar huis. En ik heb er gewoon van genoten!
  Geniet lekker van jullie mooie ritten binnenkort!

 10. Hete bende samen met Frans?
  Jouw Lief is toch een hele koele kikker?
  De tv is niets voor mij.

  Maar lekkere noten zoeken en lekkere dingen met pompoen maken.
  Ja, dan houd ik ook van september.

  Zonnige groet,

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top