Drie Wijze Koningen
Actueel,  Verhaal

Drie Wijze Koningen

“Hadden we nou niet een stal eerder kunnen betrekken?” “Wat een teringeind, we hadden toch die kaart op Google Maps kunnen gebruiken? “Daar stonden er heel veel op aangegeven”. ‘Zie je die ster daar? Zei een ander, ‘die wijst degene aan waar we moeten zijn en daarbij, we komen uit het oosten ei, de meeste van die stallen staan verder naar het zuiden en zuidwesten’. ‘Loop er zelf heen, ik neem deze grot van formaat’.f

Het waren de woorden die ik hoorde toen ik vanmorgen met enige moeite Doezel probeerde te vinden. Meestal laat hij van verre weten dat hij er geen zin in heeft, maar zijn hoge gemiauw gaf aan dat hij iets gezien had. En terwijl ik het geluid volgde zag ik sporen en kreeg spontaan een Epifanie. Eenmaal bij de MiniMariagrot zag ik waar die sporen vandaan kwamen en glimlachte. Ah de Drie Wijze Koningen zijn er. Nou welkom bij de babyshower hoor, bedankt voor de cadeautjes.

Goud, wierook en mirre
Alhoewel bedankt voor de cadeaus, oké dat goud en en wierook das wel goed, dat is een koninklijk en een goddelijk cadeau maar die mirre zit er steekje los wijze koning 3? Voorspel een ander zijn dood. Fijn hoor dat we het in huis hebben om Hem te zalven, Hij is er net! Snap opeens waarom jullie tegenwoordig maar gewoon de Drie Koningen genoemd worden. Fijne reis gehad?

Herodes
Koning 1 glimlachte vriendelijk naar me, ‘vergeef hem het is de leeftijd’, en bukte net op tijd om de oorvijg van koning 2 en 3 te ontwijken. “We hadden je vader kunnen zijn snotaap’. Hun vrome blikken kwamen wonderlijk snel terug, “we moeten ons natuurlijk wel aan de Bijbel houden hè”. We hebben de weg gevraagd aan koning Herodes, die moeten we straks nog even de onze locatie appen, die wil ook nog even langskomen. Een beetje verbaasd over al die moderniteiten en zo, vroeg ik hem; Is dat niet die blonde heerser met dat rare tintje van een eind verder? Niet jouw soort tintje Koning 3 anders bel je Sylvana maar. Waren jullie niet met zijn vieren, moet ik hem even tegemoet fietsen of…?

Russische Koning
Koning 3, duidelijk de oudste van het stel keek me schuin aan, “heb je het verkeerde boek gelezen?” “Dat is Russisch joh dat er nog één was, die nam edelstenen mee en deed daar allemaal goede dingen mee maar raakte achterop en verdwaald en daarom heeft hij het boek niet gehaald”.

Ik begon inmiddels een beetje een rotte rug te krijgen van die rare houding bij de MiniMariagrot. Nou vermaak jullie met die Kleine en terwijl ik ietwat verbaasd over mijn eigen opmerking omhoog kom bedenk ik me dat ik nodig wat snoep in huis moet gaan halen.

De kerst tag

20 reacties