De thee tag

De thee tag

De thee tag

Van huis uit ben ik opgevoed met thee. Zodra ik de roosvicee ontgroeid was stond er thee op tafel. Daar klaagde ik overigens niet over ik vind roosvicee smerig. Maar na jaren van thee leerde ik vlot koffie drinken en toen ik eenmaal het huis uit was zwoer ik de thee helemaal af totdat dat veranderde. Lees er alles over in de thee tag.

De thee tag1. Losse thee of theezakjes?
Vroeger had ik allerlei soorten en smaken. Tegenwoordig drink ik alleen nog maar losse thee van Pickwick.

2. Sterke thee of slappe thee?
Sterke met een beetje suiker.

3. Wat voor lekkers eet je graag bij de thee?
Speculaas. Die van Aldi zijn erg lekker maar op dit moment ben ik groot fan van de speculaasbrokken van Action.

4. Wat zijn je favoriete merken thee?
Ik ben thuis opgegroeid met de English blend van Aldi tegenwoordig ondanks het gehannes losse thee van Pickwick.

5. Drink je op bepaalde tijdstippen een specifieke soort thee?
Nee. Ik ben opgegroeid met thee. M’n vader drinkt al jaren hele potten leeg uiteraard met een wolkje melk en zijn pink omhoog. Veel keus was er niet ik kreeg het ook en werd geacht het op te drinken. In de jaren dat ik net het huis uit was tot ik Frans leerde kennen heb ik welgeteld 1 doos thee opgemaakt. Ik dronk alleen thee als ik me hondsberoerd voelde en zelfs dan liever niet. Pas toen ik Frans zijn thee proefde ben ik er weer van gaan houden. Voor mij geen naar papier smakende theezakjes meer.

6. Noem je drie favoriete theesmaken op dit moment
Ik drink geen thee met smaakjes. Ik gebruik losse kamillethee (van Kruid.vat) als ontsmetting (tip!) en drink alleen de losse thee van Pickwick nog. Ik waardeer die smaakjes niet.

Theebekers ene en boek7. Uit welke kopje(s) of glazen drink je het liefst thee?
De inmiddels verkleurde theeglazen. We gebruiken geen kopjes, daar gaat niet genoeg in. En mocht ik de thee eens uit een andere beker drinken dan was ik die meteen uit en ten treuren af om te theevlekken te verwijderen.

8. Waar moet jouw ideale theekopje aan voldoen? (Denk aan groot, klein, dik/dun glas, dik/dun steen)
Ik ben zeer tevreden met de bepaald niet knappe theeglazen. Het moet allemaal niet te knap en fancy zijn mokken worden zwart en die dubbelwandige glazen zijn gemeen. Er gaat veel minder thee in en je brand je bek omdat je niet voelt dat de thee nog te warm is.

9. Welke thee vind je echt niet te pruimen?
Rooibos, ooit zette iemand hier in huis thee, de theepot is de glasbak ingegaan en de theezakjes gingen de vuilnisbak in. Wat een stank, wat een bocht, ze zuipen maar wat de pot schaft.

10. Wanneer geniet je het meest van een kopje thee?
’s Avonds in mijn stoel in mijn huispak onder een dekentje met een koekje en Doezel naast me.

31 thoughts on “De thee tag

 1. Wat een leuke tag! Ik drink ook graag thee, maar gebruik wel theezakjes. Ik drink vooral thee van Lipton en Lidl. Mijn favoriet van dit moment is de Lipton groene thee Intense Mint.

 2. Leuke tag! Misschien neem ik hem wel over. Zelf kan ik niet zonder koffie ’s ochtends, maar vanaf de middag schakel ik over op thee als ik een warme drank wil.

 3. Soms drink ik verse muntthee maar meestal warm water. (Zelfs in thee zit suiker…) En tweemaal per dag cafeïnevrije cappuccino.
  Wat een waanzinnige foto!

 4. Hier ook van huis uit thee. Met melk. Uit een plastic Tupperware-beker. En dat laatste vond ik een partij goor. Ik zat al jong aan de koffie. Nu drink ik weer regelmatig thee. Herfststorm, een zakje, in een theeglas.

 5. Ik drink ook altijd thee. ’s Ochtends na het wakker worden, en dan weer om 18 uur als de dag er op zit. Dan drink ik drie grote mokken. Kersenthee van Pickwick in een zakje.

 6. Da’s duidelijk.
  Als de keuken straks klaar is, wil ik een theepot met ingebouwd (los) filter en ga ik ook weer aan de losse thee. Thee uit een pot lurk ik makkelijker weg dan telkens een zakje.

  Ik vind rooibos wel lekker. Niet allemaal, maar de meeste wel.
  Earl grey heeft de voorkeur.

 7. Vroeger wel thee gedronken bij het ontbijt, eigenlijk nooit “voor het lekker” en ik drink nu al héél lang koffie bij m’n ontbijt. Thee is thee, als je vruchtensmaak wilt kun je daar genoeg andere drankjes voor vinden, is warm niet te drinken. Ooit was mijn oudere zus woedend dat ik haar theepot schoongemaakt had, alle aanslag eruit geboend met jiff. Ik vond het wel vreemd dat bij mijn kraakheldere zus de theepot zo “vuil was” , volgens haar was het beter de aanslag te laten zitten voor de smaak van de thee.

 8. Ik ben het volledig met je eens dat dubbelwandige theeglazen gemeen zijn! :O
  Mijn favoriete theesmaak is Earl Grey. Het liefst in losse vorm, maar in een theezakje is ook prima. Een favoriet theemerk heb ik eigenlijk niet, hoewel ik van huis uit Pickwick gewend ben en dat merk heeft daarom bij mij nog steeds een streepje voor.

 9. Ik ben een echte theeleut.
  Ook van smaakjes.
  Raspberry en mint is mijn favoriet. (Fairtrade)
  Op dit moment.
  Rooibos, bah!!
  Verse muntthee met honing, heerlijk.
  Koffie, bah!!

 10. Ik heb geen thee in huis. Op vergaderingen is het vaak koffie of thee en omdat ik ’s avonds geen koffie drink haal ik zelf vaak water uit een kraan. Thuis drink ik ook liever water dan thee en doe dat in een grote glazen theemok. Die gebruik ik ook voor m’n ochtendkoffie. Als ik thee moet drinken, dan liever groene zonder citroentroep.

  Ooit heb ik dagelijks Oloong thee gedronken in een Taiwanese fabriek. Die was zeker goed te drinken en voor mij hoefde er niet eens suiker in. Een van de bedieningsmensen verbouwde zelf die thee. Als je even wacht dan zit je glas vol met een soort thee-heg. Je kan een keer of 3 opnieuw heet water inschenken. En omdat het er beroerd warm is heb ik veel van dat dure spul gedronken.

 11. Hier ook geen thee, maar koffie of kruideninfusion (mag je geen thee noemen schijnt). Als ik ’thee’ drink, drink ik uit een grote mok. Iedere avond een bak slaap’thee’ in de grootste mok die ik heb.

 12. Misschien heb je er iets aan..
  Hier door de waterontharder geen thee aanslag in mokken en glazen. Maar toen we dat nog wel hadden: een spons met een beetje zout of bakingsoda erop wou nog wel eens 99,98% de vlekken eraf poetsen die met spons gewoon bleven zitten.

  Hier veel Duitse thee. Picknick komt er niet in. Losse thee, altijd in voor een nieuwe kersen thee, earlgrey en een citrus in groene thee.
  Ook leuk zelf kruiden en specerijen mengen met groene of zwarte thee.
  Rooibos is geen thee, dat is gif. Euhm een kruideninfusies, net als salie of kamille.

  Hier gaat thee in mokken van 400ml. Of in glazen theekopjes van 250ml.
  Enkel melk in de chai die ik zelf meng. Suiker gaat nergens in.

  Meest gedronken hier is kruideninfusie uit de tuin, salie, munt, Marokkaanse munt, citroenmelisse, tijm. Soms met groene thee erbij in.

 13. Was inderdaad heel normaal, kwam je uit school was moeder er met thee.
  Je boft, de spuculaasbrokken zijn weet te koop.
  Een grote glazen mok is heerlijk drinken.
  Een gezekkig onderwerp. Hans

 14. Ik ben een echt thee-mens, Een English Blend is prima, maar mijn voorkeur gaat duidelijk uit naar een Darjeeling. En als ik echt wil genieten van thee moet het een Oolong thee worden. En uiteraard niet in een theezakje. Volgens mij gebruiken we dezelfde thee glazen. Ik vind ook dat je, vooral als het koud is de temperatuur van de thee moet kunnen voelen… Thee altijd zonder melk en suiker.

 15. Leuk om te lezen voor een theedrinker! Ik drink altijd earl grey met bergamot die ik los koop in een koffie- en theezaak in België. Zondag kocht ik losse earl grey in de theefabriek in Groningen. Eigenlijk neem ik nooit een andere smaak. Die valt me meestal tegen. Ben sterk gehecht aan deze smaak. ‘s Morgens drink ik een halve liter uit een grote mok. Voor de rest van de dag verkies ik een klein, stenen kopje – met de pink omhoog ?

 16. Ik ben een koffiedrinker. Geen theedrinker. Het is jaren geleden dat ik nog eens thee gedronken heb.

 17. Ik drink vooral thee op mn werk, als ik al teveel koffie heb gedronken. Meestal theezakje earl grey, maar citroen kan ook. Thuis drink ik alleen thee als ik speculaas in huis heb, heerlijk speculaasjes dopen in de thee.

 18. Dubbelwandige glazen moeten ze echt verbieden! En grappig; ik drink thee juist wel graag uit een mok en stiekem vind ik theevlekken wel charme hebben. Nee, dan gebruik ik zo’n mok niet meer voor visite. Maar ja, wat wil ’t geval? Mijn afwasmachine is zo goed dat ik geen theevlekken krijg. Nouja, dan niet.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top