Doezel Katten

5 dingen die de harem wel wil en Doezel niet

Dat Doezel een beetje een nukkig prinsje is dat weten we allang. Dat ‘ie een eigen willetje heeft dat is met alle katten en toch zijn er dingen die de harem wel wil en Doezel niet.

Buikkriebelen
Marion mag je ervoor wakker maken, zodra ik maar in de buurt komt rolt ze op haar zij. En spinnen dat ze doet, soms gaat ze er enorm ordi voor liggen als ik nog niet eens in de buurt ben. Zeer verleidelijk en in tegenstelling tot elke andere kat die ik ooit geaaid heb, bijt zij alleen als je haar kietelt en dan heel zachtjes. Bij Doezel kan ik het proberen…meestal blijft het erbij.

Blikvoer
De harem en aanwaaikat Job komen meteen aanlopen als je met de vork tegen het blik tikt. Dol zijn ze op zo’n goedkoop blik voer. Doezel beweegt zijn snorhaar nog niet voor dat ondermaatse spul. Overigens ook amper voor het dure. Verwend loeder.

Dozen
Doezel heeft een doosperiode gehad maar inmiddels na een half jaar van geen interesse heb ik zijn doos weggehaald. Tegenwoordig ligt hij of boven op zolder of op een kussen onder een dekentje op de bank. In tegenstelling tot Marion en Mora die altijd een doos willen. Maria wil wel een dekentje maar niet over zich heen net zoals Kitty. Kitty is heel aanhankelijk en schuw die heeft graag warme plekjes in mijn stoel op een dekentje bijvoorbeeld.

Buitenbak
Hier hebben de buren niets te klagen, alle dames gaan fijn in één van de perken ‘op de bak’. En ze zijn zeer netjes met kuiltjes en het dichtgooien ervan. Doezel moet er niets van hebben. Met zijn neus en staart uit de wind loopt hij zo naar de tuin van de buren. Tenzij het koud is, dan waagt hij zijn poezelige pootjes niet aan de koude grond en kuiert zo zijn bak in.

Kattenbak
De kattenbak die moet dicht zijn. Ik kan er een oude krant in gooien, die zal hij vrolijk versnipperen en zijn ding erop doen. Het zal hem jeuken wat erin ligt, als de bak maar dicht is. Meneer wenst zijn privacy, zit ik zelf toevallig even dan kijkt hij me zo de deur uit. Tenzij hij nodig moet.

Jagen
Jaren geleden bracht Doezel eens een vleermuis mee en ook een stuk stokbrood heeft hij me al cadeau gedaan. Gevangen en gevonden op het terras. Nu hij meer ruimte tot zijn beschikking heeft had ik stiekem gehoopt dat er iets meer kattengedrag boven zou komen, maar hij ligt als vanouds het liefste binnen te snurken. Zelfs het jagen op vliegen en muggen heeft hij achter zich gelaten. De muizen steelt hij van de meiden maar toch als hij dan buiten is, dan doet hij graag of hij jaagt en rent bomen in waar hij niet altijd meer uit komt. Dat in tegenstelling tot de harem, Kitty jaagt elke dag en ook Mora kan er wat van. Hoewel Maria en Marion ook graag binnen slapen, willen ze graag buiten en liggen dan zalig ergens te slapen.

Welke typische kat-dingen doet jouw kat niet? Hebben jullie een doos-kat?