5 dingen die de harem wel wil en Doezel niet
Doezel,  Katten

5 dingen die de harem wel wil en Doezel niet

Dat Doezel een beetje een nukkig prinsje is dat weten we allang. Dat ‘ie een eigen willetje heeft dat is met alle katten en toch zijn er dingen die de harem wel wil en Doezel niet.

Buikkriebelen
Marion mag je ervoor wakker maken, zodra ik maar in de buurt komt rolt ze op haar zij. En spinnen dat ze doet, soms gaat ze er enorm ordi voor liggen als ik nog niet eens in de buurt ben. Zeer verleidelijk en in tegenstelling tot elke andere kat die ik ooit geaaid heb, bijt zij alleen als je haar kietelt en dan heel zachtjes. Bij Doezel kan ik het proberen…meestal blijft het erbij.

Blikvoer
De harem en aanwaaikat Job komen meteen aanlopen als je met de vork tegen het blik tikt. Dol zijn ze op zo’n goedkoop blik voer. Doezel beweegt zijn snorhaar nog niet voor dat ondermaatse spul. Overigens ook amper voor het dure. Verwend loeder.

Dozen
Doezel heeft een doosperiode gehad maar inmiddels na een half jaar van geen interesse heb ik zijn doos weggehaald. Tegenwoordig ligt hij of boven op zolder of op een kussen onder een dekentje op de bank. In tegenstelling tot Marion en Mora die altijd een doos willen. Maria wil wel een dekentje maar niet over zich heen net zoals Kitty. Kitty is heel aanhankelijk en schuw die heeft graag warme plekjes in mijn stoel op een dekentje bijvoorbeeld.

Buitenbak
Hier hebben de buren niets te klagen, alle dames gaan fijn in één van de perken ‘op de bak’. En ze zijn zeer netjes met kuiltjes en het dichtgooien ervan. Doezel moet er niets van hebben. Met zijn neus en staart uit de wind loopt hij zo naar de tuin van de buren. Tenzij het koud is, dan waagt hij zijn poezelige pootjes niet aan de koude grond en kuiert zo zijn bak in.

Kattenbak
De kattenbak die moet dicht zijn. Ik kan er een oude krant in gooien, die zal hij vrolijk versnipperen en zijn ding erop doen. Het zal hem jeuken wat erin ligt, als de bak maar dicht is. Meneer wenst zijn privacy, zit ik zelf toevallig even dan kijkt hij me zo de deur uit. Tenzij hij nodig moet.

Jagen
Jaren geleden bracht Doezel eens een vleermuis mee en ook een stuk stokbrood heeft hij me al cadeau gedaan. Gevangen en gevonden op het terras. Nu hij meer ruimte tot zijn beschikking heeft had ik stiekem gehoopt dat er iets meer kattengedrag boven zou komen, maar hij ligt als vanouds het liefste binnen te snurken. Zelfs het jagen op vliegen en muggen heeft hij achter zich gelaten. De muizen steelt hij van de meiden maar toch als hij dan buiten is, dan doet hij graag of hij jaagt en rent bomen in waar hij niet altijd meer uit komt. Dat in tegenstelling tot de harem, Kitty jaagt elke dag en ook Mora kan er wat van. Hoewel Maria en Marion ook graag binnen slapen, willen ze graag buiten en liggen dan zalig ergens te slapen.

Welke typische kat-dingen doet jouw kat niet? Hebben jullie een doos-kat?

19 reacties

 • Nicky

  Wel grappig, zo’n apart heerschap. Onze Spike heeft twee dozen. Bij vlagen zijn die favoriet. Naast twee proeven, een opbergbox, een bankje en een enorm kussen om op te liggen, we zijn een tikkie doorgeschoten. En hij doet alle typische kattendingen. Heel standaard eigenlijk, dat beest van ons. Maar zoooo lief!

 • Mrs. T.

  Wij hebben twee heerlijke katten. En vooral met meneer kan alles gedaan worden, hij vindt echt alles goed.

 • rietepietz

  Beau heeft ook niets met dozen, echt bij hoge uitzondering wil hij wel eens in een laag doosje kruipen. Hij ligt bij voorkeur op de bank met bergen kussens of kruit in zijn eigen stoel onder het dekentje dat over de zitting en de rug hangt. Op de rug liggen heb ik Beau nog nooit zien doen en op schoot kroelen alleen als hij er zelf voor kiest om op schoot te springen. Blikjes van gourmet vind hij prima en met de brokjes voor een gevoelige maag van Royal Canin gaan erin als koek.

 • Karel

  ja dat is voor jou een bekende omgeving hé
  ik ga er nog eens terug , trof het museum net een dag dicht hihi
  ja verwacht je niet hé kamelen langs de Rijn in de wei :)
  ik leer langzaam maar zeker :)
  ja Zaltbommel een prachtig oud stadje in ook een mooie omgeving
  alvast een fijn weekend groet

 • Wendy

  Hahaha, mijn ouders hebben ook zo’n kat die soms enorm ordinair op haar rug gaat liggen! “Paint me like one of your French girls… of aai me op mijn buik, nog beter.” :P

 • Ferrara

  Voor de kattenliefhebber weer een gezellig blog. Mijn Tukker was ook een eigenwijs exemplaar. Meneer F. en huisdieren gaan niet samen.

 • Ilona Wielinga

  Ik vind het dus zo leuk dat dieren ook zo’n eigen karakter hebben. Ik heb verschillende hamsters gehad en merk ook dat elke weer echt zijn/haar eigen karaktertje heeft.

 • logbankje

  Wat leuk, ik had ook twee katten en honden.
  Allemaal hun eigen karakter.
  Eten is belangrijk voor ze, even rammelen en ze hangen in je broek. Hans

 • AnneMarie

  Ik heb ooit een kat gehad die vertoonde honden gedrag.
  Onze katten waren ‘s-nachts altijd binnen. De rode kater was meestal buiten en de grijze (net geen) blauwe rus was meestal al binnen
  Als we van plan waren naar bed te gaan dan floot ik een paar maal bij de achterdeur. Na een klein kwartiertje zat hij meestal op de vensterbank te kijken of hij naar binnen mocht.
  Tot aan zijn dood heeft hij gereageerd op het fluiten en kwam netjes binnen.

 • natuurfreak2

  Zelf heb ik geen huisdieren meer maar zorg wel voor hun katten als ze op reis zijn.
  De grote ligt graag binnen en de kleine wil altijd buiten en komt met muizen aandraven.

 • Bertie

  Alle katten die ik kende hadden gelijke eigenschappen maar ook iets eigens.
  De een bracht zijn vangsten naar binnen en legde het voor je neer.
  De ander wilde alleen slapen op ons bed.
  De derde was lui. Enzovoorts.

 • Sjoerd

  Ik heb een kater die altijd binnen ligt en een poes die altijd buiten in de serre ligt. De poes brengt de muizen en de kater loopt er voor weg…

 • Matroos Beek

  Mijn ene kat wordt graag opgepakt en gewiegd als een baby. De andere moet ik overdag met rust laten. Die durft ook niet in je ogen kijken, kijkt steeds weg. Maar ‘avonds en/of ‘s nachts.. dan komt hij op bed en spint hij zo luid als een brommer met een kapotte knalpot. Dan laat hij zich aaien en tutten en geeft hij constant likjes. Eens het daglicht is, is hij niet meer benaderbaar. Vreemd manneken…

 • Karel

  nee geen huisdier hier
  maar ik ken er genoeg uit de buurt
  dus ik tref ze enkel buiten zonder doos :)
  laatst zag ik er 1 in de uiterwaarden bij Oosterbeek een muis vangen , pracht gezicht

 • Naomi

  Grappig; ik heb geen huisdieren, maar iedere kat die ik online voorbij zie komen, is gek op dozen. Doezel heeft zo z’n eigen willetje. Dat van die privacy snap ik trouwens wel;).