De 10 van 10 jaar geleden 2013

De 10 van 10 jaar geleden 2013

De 10 van 10 jaar geleden 2013

Eens in het jaar kijk ik door mijn oude fotomappen van 10 jaar geleden en ga even terug in de tijd. Vaak kijk ik zuchtend door alle slechte foto’s maar af en toe kijk ik blij verrast. In de 10 van 10 jaar geleden 2013 kijk ik terug op het jaar, wissel persoonlijke feiten af met nieuws en deel 10 foto’s die ik toen maakte.

Tijdens de marathon van Boston ontploffen nabij de finish twee bommen met honderden gewonden en enkele doden tot gevolg. Voor het eerst werd sociale media gebruikt om zoveel mogelijk over de aanslagen te weten te komen. De Tweede Maasvlakte wordt in gebruik genomen, maar er is ook sinds een aantal jaar weer een hittegolf en in de herfst herinner ik me zelf de zware storm die over raasde met windstoten van 152 km/u. De Paus treedt af, Obama blijft nog een termijn en Beatrix geeft het stokje door aan Willem Alexander. Ik zing mee met Avicii – Wake me up en Stromae – Papaoutai en waarschijnlijk heel vals ook nog met Bastille – Pompeii

Ik ben aan het samenwonen in Valkenswaard halverwege vorig jaar is Doezel gebracht en ik ben dan ook dol op hem. Van hetgeen waar ik mee samenwoon mag hij niet in de slaapkamer maar om de zoveel weken heb ik op een maandagochtend vrij en ben ik alleen thuis met Doezel, het is ons moment en we nemen het ervan. Ik fiets voor de lol naar Vlaardingen, ook ploeter ik met mijn fiets door 12 centimeter sneeuw naar werk maar ook voor foto’s van de heide, een paar weken erna brandt die heide af. Ik doe heel veel fotoshoots waaronder een trouwerij (kansloos wist ik, binnen het jaar uit elkaar). Ik ga eindelijk naar het Anne Frankhuis, maar ook naar Scheveningen, Antwerpen, Utrecht, Breda, de Apenheul en het openluchtmuseum. Van een weekend Valkenburg leer ik vooral heel veel. Maar ik ga ook heel gewoon naar de herdenking in Valkenswaard en koop een nieuwe tweedehands fiets.

20 thoughts on “De 10 van 10 jaar geleden 2013

 1. Goed idee om het zo te doen. Op de mobiel wordt je geholpen met de plaatsnamen waar iets ook weer was. Voor mij wel goed want ik ben slordig met opslaan.
  Erg leuk om 10 jaar terug te kijken. Ik had soms iets van: alweer tien jaar geleden? Zo snel?
  Mooi blogje dus.

 2. Wat leuk zeg, om op zo’n manier herinneringen op te halen. Ik moet gelijk denken : wat deed ik toen???
  Inderdaad mijn oude fotomappen eens na lopen.

 3. Heel leuk dit.
  2013 werd ik voor het eerst oma maar kreeg ik ook mijn 1e K
  Jeetje, wat verandert er snel veel!

 4. Terugkijken is leuk, vooral als je daadwerkelijk iets hebt om op terug te kijken. En het kan helpen bij het vooruit kijken.

 5. Wat een leuke terugblik zo. Met goede en slechte dingen. 2010 was goed voor mij, geloof ik. Jouw foto’s ook trouwens. Prachtig!

 6. Goed verhaal en foto’s waar je zeer terecht blij van opkeek!

 7. Terugkijken in mijn foto voorraad doe ik ook wel eens om dan de constateren dat ik gewoonlijk nog heel goed weet waar ik een bepaalde foto genomen heb. We groeien ook in het fotograferen. En echt slechte foto’s toon je hier niet. Misschien zou je het nu anders aanpakken maar daar is niks mis mee.
  Ik vind je foto’ altijd fijn om te bekijken.

 8. O, wauw, die foto met de mist in dat laantje vind ik geweldig. Ik ga nú mijn externe harde schijf pakken en kijken naar de foto’s van tien jaar geleden. (En me waarschijnlijk ergeren aan hoe ik toen fotografeerde.)

 9. Die sneeuwfoto is dan wel de mooiste vind ik. Ik zie ook wel eens oude foto’s”s terug.

Kom maar op met je reactie!

Back To Top