Beestjes en bloesem in Zooparc

Beestjes en bloesem in Zooparc

Beestjes en bloesem in Zooparc

Met de komst van het mooie weer vond ik tijd voor een wandeling door Zooparc. De trage lente van dit jaar maakte dat ik al weken uitkeek naar een dag als dit. Ik had het dan ook wel wat drukker verwacht, Zooparc zelf ook want ze hebben de parkeerplaats vergroot.

Het park zelf is zeer groen, veel diverse bomen en struiken en elk jaar geniet ik ervan als de bloesem bloeit en de dieren door de eerste zonnige dag uit hun warme nesten kruipen. Doe ik zelf uiteindelijk ook, het was zonnig maar nog niet zo heel warm, eigenlijk ideaal voor een wandeling. Had de dierentuin vorige keer dino’s stonden er nu van lego gefabriceerde evenbeelden. Geef ik zelf vrij weinig om, ik vroeg me alleen af of ze die steentjes vast hebben gelijmd.

Hoewel ik het een stuk drukker had verwacht wandelde we dus heerlijk rustig door het park. Ik geniet niet alleen van de dieren maar ook van de natuur. Het is een groen park, alleen het nieuwste gedeelte wat een paar jaar geleden nog een boerenweiland was, is geheel open wat prima bij de dieren past. Zo zijn eigenlijk alle verblijven inmiddels opgebouwd, zo hebben de kamelen alleen een dun schrikdraadje ter hoogte van hun poten. O en een kleintje die om mijn vriendelijke verzoek even kan poseren. Puur toeval natuurlijk.

Ringstaartmaki’s
Bij de ringstaartmaki’s blijven we nog het langste hangen. De dieren hebben een ruim verblijf en hoewel niet altijd zijn ze vandaag nogal op de mens gericht en heel levendig. Ze kruipen bij ons en op mijn rug om maar zoveel mogelijk zon op te kunnen vangen. Eigenlijk voelen ze niet anders dan één van mijn katten, behalve die handjes die zijn toch wel wezenlijk anders zo zonder nagels.

Met een laatste ommetje vind ik behalve bloesem ook wat meer mensen. Ik heb sterk het idee dat veel gezinnen en abonnement nemen om van de speeltuin gebruik te maken. Een abonnement heb ik niet, ik haal goedkopere entreekaarten via ticket-veiling of scoor de kortingsbon uit de voordeel.agenda, maar het park is sowieso goed betaalbaar. Overloon is maar een dorp maar behalve een heel mooi oorlogsmuseum hebben ze ook een hele fijne dierentuin voor een middagje beestjes en bloesem kijken.

16 thoughts on “Beestjes en bloesem in Zooparc

  1. Zo heerlijk, die beestjes in het zonnetje! Dat was genieten geblazen, zo te zien.

  2. 2 Jaar terug ben ik voor het eerst in deze dierentuin geweest en was inderdaad verbaasd over de opzet van het park. Jammer dat ik niet dichterbij woon, want het is echt een mooi park en het bezoeken waard.

  3. Overloon ben ik één keer geweest voor het museum. Die maakte wel indruk. De dierentuin ben ik nooit geweest.

    Love As Always
    Dimario

  4. Hier in het zuiden hebben we een dierenpark in Born. Een beetje op dezelfde wijze, fijn om te wandelen, maar ook een speeltuin voor de kinderen. het levert in ieder geval mooie foto’s op.

  5. O wauwwww, die bloeiende prunus, wel laat dit jaar maar een mooie toegift. Ik ken het park niet, ga eens zoeken waar overloon ligt maar klinkt niet als een makkelijke OV plaats. ;-) Oeps, is al bijna Limburg, zelfs met de auto al 2 uur en met OV kunnen ze niet berekenen. ;-) Gaat er dus niet van komen denk ik.

Kom maar op met je reactie!

Back To Top