Fotoserie: De schaapjes bij Poederoijen

Fotoserie: De schaapjes bij Poederoijen

Fotoserie: De schaapjes bij Poederoijen

Eens in de zoveel tijd touren Vriendjelief en ik door den landen. Liefst over dijken langs de wat grotere wateren met vrij weinig qua doel en destemeer genietend van de schoonheid die ons land ons bied. Met zo min mogelijk grote wegen en destemeer achteraf weggetjes, daar waar je meer fietsers dan auto’s treft en de liefste dorpjes die je je maar kan bedenken. En juist op dit soort achteraf weggetjes tref je mooie dingen aan, of lieve zoals deze keer. Mama schaap lag wat de suffen, oij wat moet jij nou leek ze me te vragen, maar schichtig was ze niet. Ze leek de hoogte vanwaar ze naar me keek wel amusant te vinden want ze spoorde zelfs haar lam aan me wat extra aandacht te schenken. Intelligente dieren maar we hadden geen appeltjes meer. Ook bij de rest van de kudde had ik geen appeltjes nodig, ze waren vooral heel fotogeniek die schaapjes bij Poederoijen en daar werkte die dijk lekker aan mee.

22 thoughts on “Fotoserie: De schaapjes bij Poederoijen

 1. Oh, wat een cuties! En die rode, doorschijnende oortjes. ;-)

 2. Koeien stoten meer uit, hun magen en ook wat eruit komt. De koeien zie je nog, varkens stoten per dier minder uit maar het zijn er afschuwelijk veel. Ik weet dat niet alle koeien buiten staan, deels komen ze nooit buiten.

 3. Ja leuk he, die kleine achteraf buurtjes en die kleine doodlopende stukjes land. Herkenbaar. En schapen zijn altijd leuk.
  De afgelopen dagen zoefde ik met een Belgische vriend door het Noord Hollands landschap, Het viel me mee hoe weinig koeien ik zag. En dat er hele weilanden waren waar alleen maar schapen op liepen. Eigenlijk dacht ik ook: het valt wel mee met die emissie. Of zouden er nog steeds veel dieren in stallen zitten?

 4. Mooi toch.. die beestjes blijf je naar kijken en zij ook naar jou natuurlijk.

  Love As always
  dimario

 5. Schapen doen het altijd goed. Lammetjes ook, al hebben de meeste geen lang leven.

 6. ja Liesbeth dat zijn de mooiste weggetjes
  zelf ga ik een stapje verder en wandel door de landen tussen die mooie weggetjes
  puur genieten van wat je zo al tegen komt , net als deze mooie schapen

  fijn weekend groet

Kom maar op met je reactie!

Back To Top