Dat is Balen 7: Pech, corona en meer
Balen

Dat is Balen 7: Pech, corona en meer

Toen ik Balen 7 begon op te schrijven, had ik niet kunnen raden waar we nu zijn. Maar de blogreeks Balen is om te lachen al is het maar een grimas met wat leedvermaak en daarom deze keer dat is Balen 7: Pech, corona en meer. Maar het is uiteraard wel balen dat ik geen Balenbordjes meer mag gaan fotograferen in Balen.

Zit je lekker een blog te typen flappert er opeens iets vlak naast je tussen de muur en het gordijn. Mep het vervolgens dood of het een boze bosgeest is en eindig met een giga vlek op het gordijn. Zo’n grote vlek van zo’n klein irritant nachtvlindertje.

Dat je heel heel nodig naar de wc moet en de enige bezet is en dat de vrouw die eraf komt de bril omhoog laat staan en ernaast heeft gezeken. Nu tijdens corona is het openbaar toilet sowieso geen optie en dikke bomen, dat werkt niet bij mij.

Dat je een leuk fotolijstje met tekstbord koopt en als die geverfd is nog leuker is. Met foto’s erin geweldig en als je dan na 20 minuten kutten eindelijk de foto’s recht en het glas erin hebt. Dat ding van de koof flikkert waar ik hem opving maar dat ie nog net de rand van je ijzeren bed moet raken. Glasplaat kapot en glas in mijn nest.

Dat je opeens (met zijn allen!) klem staat in de winkel omdat 2 bejaarden staan te ouwehoeren terwijl mensen buiten staan te wachten en ze dat konden zien. Heb ze van een afstand aangesproken. Dat soort volk ik hou er over op…Afschieten, oké nu ben ik er klaar mee.

Dat je een blog zit te typen en er opeens een wesp op je shirt zit. Van me af gemept en doodgeslagen met m’n telefoon. Die is nog heel trouwens, de wesp niet meer. Leuk joh vrijaf wonen.

Dat Vriendjelief net gestofzuigd heeft en je je kater naar binnen ziet lopen die net uitgebreid heeft liggen rollen. Ga maar op het bed liggen die ik net verschoond heb of in de mand met schone was. Ik weet dat je het wil.

Dat er mensen gezellig samen blijven wandelen, te dichtbij ouwehoeren met kennissen en je gewoon dichtbij passeren omdat ze geen fuck om zichzelf en hun medemens geven. En ook nog over respect gaan praten als je hen er op wijst. Bijzonder feitje, dat geeft de kinderen uit mijn dorp les.

Dat Picnic niet hier bezorgd.

Trek je aan zo’n heel klein velletje naast m’n nagel, enorm gapend grote haal die bloedt alsof ik het hele topje eraf geknipt heb.

Dat al die velden hier volgepompt worden met tanks vol varkensshit. Leuk joh vrijaf wonen.

Dat het eindelijk bijna windstil is met waterig zonnetje maar je fietstocht met het kwartier vervelender wordt omdat het harder begint te waaien, het waterige zonnetje verdwenen is en je tegen de wind in op moet schieten omdat er regen aan komt van langer dan een uur aan één stuk.

Dat je net in bad zit en je kat op zijn bak gaat.

Dat je in de winkel staat en iemand letterlijk met je mandje bij je vandaan moet duwen omdat ze niet nadenken. Letterlijk gedaan omdat ik niet meer naar achteren kon.

Dat je de moeite doet een totaal onbekende op weg en vooruit te helpen en je daarna niks meer hoort, gewoon niks. Maar je wel kan zien dat de tips gebruikt worden.

Dat je heel gezond een mandarijntje neemt en het zo’n zuur kreng is dat je er kippenvel van krijgt tot achter je oren.

Dat je je buiten hebt geïnstalleerd met laptop, kabels, koffie, muziekje en dat er vervolgens een boer verderop vindt dat hij om 19:45 uur nog moet beginnen gieren. Leuk joh vrijaf wonen.

Dat je wederom heel gezond besluit een mandarijntje te nemen en dat kreng niet zuur is en er ook geen pit in zit maar er vervolgens zo’n wit velletje halverwege blijft hangen zodat je er de moord in stikt. Chocola is veel veiliger.

Dat je een dikke regenmelding krijgt terwijl je niet thuis bent en maar wel je was buiten aan de lijn hangt.

Dat al die tractoren met een bloedgang langsrijden en het zand tot in mijn nest ligt. Leuk joh vrijaf wonen.

27 reacties

 • BraCom

  ????dat is balen, wat een reeks
  Ik had er vanmorgen ook één voor de derde keer op rij werkte mijn site niet, Balen
  Leuk idee om dit zo op te schrijven in je blog.

 • Nicky

  En ik dacht nog wel dat ík een zwaar leven heb. Valt dus best mee. Bedankt! Ik voel me een stuk beter! ;-)

 • Audrey

  Ooo ja, die velletjes van nagels… En dat met dat fotolijstje is wel heeeeel frustrerend na al dat werk!

 • Karel

  balen , ja velen doen dat nu
  maar om daarom nachtvlinders en wespen door te slaan , vind ik toch wat te ver gaan :(

 • VillaSappho

  Thanks ik verzamel deze serie in een aantal maanden ik stak de moord al voor corona.

 • Rietepietz

  Ja balen voor jou, voor ons natuurlijk niet of nauwelijks;-)
  Zie dat je ook die houtsnippers gebruikt in de kattenbak, dat is zeker niét balen, ik ben er ook blij mee.

 • Di Mario

  Ik woonde in de binnenstad en nu in een woonwijk, dat is voor mij voorlopig al vrij genoeg. Mandarijnen in mei? Dan vraag je er ook om.

  Love As Always
  Di Mario

 • Hans

  Nou balen doe ik ook wel, niet van de regen, maar meer van het thuis zitten. Hans

 • Sjoerd

  Regen… Hoe ziet dat uit, de regentonnen zijn leeg en ik kan me niet meer herinneren wanneer het hier de laatste keer geregend heeft. En ach, er zijn ergere dingen dan balen. Wellicht kun jij balen van dingen waar wij over lachen. En andersom.

 • VillaSappho

  Vriendjelief heeft lijstje reeds gefixt. En ik schep de kattenbak dagelijks of vaker uit. Ik gebruik hout, dan mik ik het probleem in het toilet en de rest kan op de composthoop. Als je meerdere katten hebt moet je ook meerdere kattenbakken. Grote kans dat daarmee het probleem opgelost is of ander spul erin.

 • Mrs. T.

  Misschien balen voor jou allemaal, maar voor ons toch weer een leuke blogpost.

 • mizzD

  Ja, dat vrijaf wonen lijkt toch niet altijd een voordeel te zijn.. maar aaach, ook hier in de grote stad stinkt het vaak.. en dat zijn dan meestal nóg ongezondere zaken hè! ;-)

  Ik heb wel gemerkt dat de mensen die het het meeste over respect hebben het het minste hebben. :-)

  Oeh.. een zus van mij zette de kattenbak ook in de douche.. lijkt me zoooo goor! (die van haar deden het er ook nog weleens naast.. yuck!)

  Zonde van je lijstje.. nieuw glas zoeken bij de kringloopwinkel?