Balen

Balen 9

Een tweede lockdown en nieuwe kansen voor een rondje balen. Stelt uiteraard niets voor in verhouding tot mensen die echt reden tot balen hebben maar deze blogserie is dan ook opgezet om stiekem een beetje over te gniffelen. Veel plezier met balen 9.

De was in de wasmachine vergeten. En ik maar niet snappen waar m’n lelijke huisvest gebleven was.

Dat je eindelijk een boek van de bibliotheek te pakken hebt en dat het naar nicotine ruikt en dan dermate erg dat je het niet kan lezen.

Dat je een paar leuke sokken bij je boodschappen krijgt, dat er maat 41-46 opstaat maar dat ze te klein zijn. Ik heb maat 43.

Dat je je nieuwe trui aantrekt die je de dag ervoor een half uurtje aan hebt gehad en er meteen maar een vlek op maakt. In de was. Dat je vervolgens met je schone trui aan een blikje tonijn in water open trekt en zowel je trui, broek als sokken onder spettert. In de was. Dat je nu maar een vest aantrekt en die open laat hangen zodat je er buiten mee aan een boom kan blijven hangen. Zucht, in de was en hé de wasmand is vol hoe kan dat nou.

Dat je via de website een digitaal album met kerstmuziek koopt maar inmiddels hoopt dat de downloadlink voor de volgende kerst eens binnen komt.

Dat je na een iets te fanatiek fietsrondje even een tukje doet en je vriend de deur achter zich dichtgooit. Tot zover het tukje.

’s Morgens wakker worden met een droge bek en verstopte neus. En je meteen niet meer kan slapen, kak corona! Niks aan de hand hoor raam was dicht.

Dat kat Maria zit te kankeren en je vent het geluid na zit te doen. Echt heerlijk zo’n stel.

Afkickverschijnselen van de kringloop. Dat je nog half slapend ‘s morgens denkt o we kunnen wel een kringlooprondje doen. Nee dat kunnen we niet.

Dat je vent je heel lief een mandarijn voert die niet te vreten zo zuur is.

Maar dat was lang zo erg niet in verhouding tot dat halve partje sinaasappel wat verkeerd schoot. Ik zag niet mijn hele leven voorbij flitsen, zag ook geen wit licht ik was namelijk te druk bezig te zorgen dat ik weer adem kon halen.

Dat je vent met 1/3e van je Senseo voorbij komt lopen omdat dat ding na het spoelen helemaal niks meer wilde doen.

Dat de film waar je al maanden naar uitkeek toch zijn première doet en ik er voorlopig niet heen kan. Als in voorbij de lockdown en dan nog niet.

Van die mensen die voor de deur langslopen om half 11 ’s avonds voorbij praten alsof het overdag is. Zelfde soort volk belt om diezelfde tijd over iets wat kapot is en is dan verbaasd dat ik vraag of ze dat echt normaal vindt.

Boek verkopen en me helemaal de tring zoeken ernaar en als excuses aan het verzinnen bent naar de koper en dat het boek dan gewoon wel in de doos zit waar je als eerste gekeken had.

Handreiniger met alcohol gebruiken terwijl je even vergeten was dat je al dagen met Mickey stoeit. Fire!!!