Balen 9

Balen 9

Een tweede lockdown en nieuwe kansen voor een rondje balen. Stelt uiteraard niets voor in verhouding tot mensen die echt reden tot balen hebben maar deze blogserie is dan ook opgezet om stiekem een beetje over te gniffelen. Veel plezier met balen 9.

De was in de wasmachine vergeten. En ik maar niet snappen waar m’n lelijke huisvest gebleven was.

Dat je eindelijk een boek van de bibliotheek te pakken hebt en dat het naar nicotine ruikt en dan dermate erg dat je het niet kan lezen.

Dat je een paar leuke sokken bij je boodschappen krijgt, dat er maat 41-46 opstaat maar dat ze te klein zijn. Ik heb maat 43.

Dat je je nieuwe trui aantrekt die je de dag ervoor een half uurtje aan hebt gehad en er meteen maar een vlek op maakt. In de was. Dat je vervolgens met je schone trui aan een blikje tonijn in water open trekt en zowel je trui, broek als sokken onder spettert. In de was. Dat je nu maar een vest aantrekt en die open laat hangen zodat je er buiten mee aan een boom kan blijven hangen. Zucht, in de was en hé de wasmand is vol hoe kan dat nou.

Dat je via de website een digitaal album met kerstmuziek koopt maar inmiddels hoopt dat de downloadlink voor de volgende kerst eens binnen komt.

Dat je na een iets te fanatiek fietsrondje even een tukje doet en je vriend de deur achter zich dichtgooit. Tot zover het tukje.

’s Morgens wakker worden met een droge bek en verstopte neus. En je meteen niet meer kan slapen, kak corona! Niks aan de hand hoor raam was dicht.

Dat kat Maria zit te kankeren en je vent het geluid na zit te doen. Echt heerlijk zo’n stel.

Afkickverschijnselen van de kringloop. Dat je nog half slapend ‘s morgens denkt o we kunnen wel een kringlooprondje doen. Nee dat kunnen we niet.

Dat je vent je heel lief een mandarijn voert die niet te vreten zo zuur is.

Maar dat was lang zo erg niet in verhouding tot dat halve partje sinaasappel wat verkeerd schoot. Ik zag niet mijn hele leven voorbij flitsen, zag ook geen wit licht ik was namelijk te druk bezig te zorgen dat ik weer adem kon halen.

Dat je vent met 1/3e van je Senseo voorbij komt lopen omdat dat ding na het spoelen helemaal niks meer wilde doen.

Dat de film waar je al maanden naar uitkeek toch zijn première doet en ik er voorlopig niet heen kan. Als in voorbij de lockdown en dan nog niet.

Van die mensen die voor de deur langslopen om half 11 ’s avonds voorbij praten alsof het overdag is. Zelfde soort volk belt om diezelfde tijd over iets wat kapot is en is dan verbaasd dat ik vraag of ze dat echt normaal vindt.

Boek verkopen en me helemaal de tring zoeken ernaar en als excuses aan het verzinnen bent naar de koper en dat het boek dan gewoon wel in de doos zit waar je als eerste gekeken had.

Handreiniger met alcohol gebruiken terwijl je even vergeten was dat je al dagen met Mickey stoeit. Fire!!!

38 Reacties op “Balen 9

 1. ‘Dat kat Maria zit te kankeren en je vent het geluid na zit te doen.’
  Precies dat, ja! Niet zo irritant!

 2. Je in de was acties zijn zo herkenbaar… net als het als corona-patient wakker worden na een nachtje slapen met een dicht raam…

 3. Een literbak ijs halen tijdens de vakantie voor in de vriezer en dan ontdekken dat er in de koelkast geen vriezer zit.

 4. Ach zo wordt balen nog leuk ook. Heb het meest gelachen om het blikje tonijn. Maar goed dat in water was. Stel je voor dat het in olie had gedreven.

 5. Behoorlijke baalmomentjes dus en ik snap ze terwijl ik tegelijk best moet lachen om sommige acties. ;-)

 6. Zo’n dag ja, dat de kat op de bank zit te kotsen, en dán als een haas van de bank springt, had het kreng toch ook eerder kunnen doen?

 7. Dan hoop ik dat er bij jullie
  ook sneeuw valt en jij weer mooie foto’s maakt.

 8. Ooh die was.. wat een drama verhalen en het houdt maar niet op. Maar mensen die om half 11 ’s avonds kletsend langslopen? Ik weet al niet eens meer hoe de buitenwereld eruit ziet na 21:00….

 9. Een mens baalt wat af Liesbeth. Wat die was betreft baalde ik ook wel eens. En dat geknoei op kleding, ja dat kan mij dus ook gebeuren. Ach het hoort allemaal bij het leven!

 10. Naar nicotine ruikende (zeg maar gerust stinkende) biebboeken zouden echt verboden moeten worden! Boek stinkend ingeleverd? Abonnement afpakken. Hm, zal wel weer niet netjes zijn.
  Verder weer een lijstje waar ik stiekem om heb gegrinnikt.

 11. Haha ik verkocht deze week ook een boek, maar ze schilderen hier en dus ligt het hele huis wat overhoop. Moest ik dat boek nog zitten zoeken ook :D

 12. Eigenlijk hebben we eigenlijk niets te balen als er toch niets mag. Maar daar baal ik dan wel van.

 13. Oeh, dat van die mensen die zo hard praten als ze zo laat langs lopen.. héél herkenbaar! Hier soms nog wel wat later dan half 11.. echt niet normaal.. fluisteren kan niemand meer blijkbaar.

 14. Balen, dat begrijp ik wel, maar met humor is het een leuker.
  Ik laat het over me heen komen en heb de minste moeite om me aan te passen.
  Weet uit ervaring dat tijdens de corona het ziekenhuis aan zijn taks is. Hans

 15. Heerlijke beschrijving van ‘de grootste problemen van de moderne westerse mens’. Heb genoten!

 16. Heb inmiddels mijn geld terug, lang leve paypal, maar het is gewoon belachelijk dat ze de muziek niet gestuurd hebben.

 17. Uit de auto gefotografeerd net voor we wegreden bij het stoplicht. Het ging net! Laatste Balenbordjefoto ook. Eind van de zomer.

 18. Een heleboel, waarvan sommige dingen toch wel weer goed gaan komen, je hebt zo van die dagen. Kerstmuziek downloaden snap ik niet zo, dat lijkt me toch wel voorradig genoeg overal.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Mijn blog draait op cookies en koffie!

Cookiebanner country

Categorieën

Leesvoer:

Boek Cleo

Archief: