Fotoserie: Even wandelen in Oirschot

Fotoserie: Even wandelen in Oirschot

Fotoserie: Even wandelen in Oirschot

Na het modderpad debacle van laatst was ik per direct genezen van dat gezellige gewandel in de natuur. Zeker met de sloot regen die er nog bijgevallen is, heb ik mijn les wel geleerd en leek het me een prima idee om een rondje om mensen slalommen te gaan doen in een charmant dorp als Oirschot. 

We parkeerden midden in het dorp bij de kerk waar je de fijne blauwe schijf moet gebruiken. Mwah een uur moet lukken. Met een flop mikte ik het ding in het raam keek om me heen en zag hoe rustig het was. Twee bankjes sierde dik ingepakte zonaanbidders en behalve een enkele verdwaalde ziel zag ik niemand. Prima begin hoe minder zielen hoe meer vreugd.

We kozen een kant en genoten de schoonheid van het stadje. Het was overduidelijk niet druk maar des temeer auto’s voor de deuren. Niet ideaal fototechnisch maar normaal in deze tijd. Oirschot is een mooi dorp behalve klompen en kazerne was hier ook een grote stoelenfabriek. Tijdens een wandeling kom je nog wel een herinnering daaraan tegen.

Toch genoot ik van de oude huisjes, idyllische straatjes, het fletse zonnetje en de harde ondergrond. Dat loopt toch fijner. Helaas is het niet alleen oud en idyllisch, een museum met moderne aanbouw en ook het nieuwe stadhuis doen grof afbreuk aan dit zo mooie dorp.

Met nog een kleine 10 minuten speling waren we terug bij de auto. De bankjes waren leeg en zelfs een verdwaalde ziel was niet meer te vinden. Oirschot is een mooi dorp, rustig ook ideaal voor een wandeling zonder laarzen.

 

29 thoughts on “Fotoserie: Even wandelen in Oirschot

 1. Hey bedankt voor je leuke reactie ik hoop Oirschot zeker vaker te bezoeken. Het is toch leuker als er wat levendigheid is.

 2. Hoi Liesbeth,

  Wat leuk dat jij ons mooie dorp Oirschot te voet hebt verkend! Je hebt er prachtige foto’s van weten te maken; een karaktervol erfgoeddorp, helaas nu in de stilte van corona.
  Oirschot beschikt over maar liefst 320 monumenten en 11 unieke natuurgebieden, waarvan 3 landgoederen. Misschien in het voorjaar of de zomer nog eens een keertje terug komen? Je bent van harte welkom.

  Groeten uit Oirschot,
  Visit Oirschot

 3. Mooie foto’s van mooie plekjes. Er is iets met Oirschot… iets met vroeger… Ik ga het mijn moeder vragen…

 4. Je weet de mooie hoekjes wél te vinden. Gelukkig laat je de moderne nieuwbouw voor wat het is, dit is allemaal zóveel mooier.

 5. Mooi dorpje hoor! Leuke wandeling.
  Ben je die reuzenstoel nog tegen gekomen? Staat een beetje buiten het centrum volgens mij. In 2005 nog een keer gefotografeerd met dochter erop!

 6. Echt zo’n plaatsje dat we eens op de lijst moeten zetten als de horeca weer open is. Anders wordt de plas-afstand wel erg groot. Beetje op tempo die kant op rijden vraagt toch goed 1,5 uur en dan nog lopen….We moeten ook nog terug.,…. Maar wel leuke beschrijving, dus zeker even meenemen op de Wishlist…

 7. Ik ben er vroeger wel eens vaker geweest, vooral in mijn diensttijd. We hebben een hele tijd meubels van die bekende fabriek gehad.

 8. Ik ben ooit een keer daar geweest. owh nee, wacht twee keer, maar dat was niet in het centrum, maar in de kazerne. Het is daar wel mooi, dat kun je van die kazerne niet zeggen.

  love As Always
  Di mario

 9. Een prachtige stad, soms voel ik me net of ik hier loop.
  Maar de foto’s zijn romantisch te noemen. Hans

 10. Da’s inderdaad wel heel erg rustig ja.. iedereen gaat tegenwoordig maar in de (bekende) natuurgebieden wandelen.. waardoor het dáár keidruk wordt en in de dorpjes lekker rustig blijkbaar. ;-)
  Prachtige sfeerbeelden.

 11. prachtige serie Liesbeth van dit mooie stadje
  auto’s voor de deur las ik , gelukkig 1 richting verkeer zo te zien
  mooie straatjes en laantjes , en moderne elektriciteit uit lang vervlogen tijd

Comments are closed.

Back To Top