Fotoserie: Even wandelen in Oirschot
Boeken en films,  Brabant

Fotoserie: Even wandelen in Oirschot

Na het modderpad debacle van laatst was ik per direct genezen van dat gezellige gewandel in de natuur. Zeker met de sloot regen die er nog bijgevallen is, heb ik mijn les wel geleerd en leek het me een prima idee om een rondje om mensen slalommen te gaan doen in een charmant dorp als Oirschot. 

We parkeerden midden in het dorp bij de kerk waar je de fijne blauwe schijf moet gebruiken. Mwah een uur moet lukken. Met een flop mikte ik het ding in het raam keek om me heen en zag hoe rustig het was. Twee bankjes sierde dik ingepakte zonaanbidders en behalve een enkele verdwaalde ziel zag ik niemand. Prima begin hoe minder zielen hoe meer vreugd.

We kozen een kant en genoten de schoonheid van het stadje. Het was overduidelijk niet druk maar des temeer auto’s voor de deuren. Niet ideaal fototechnisch maar normaal in deze tijd. Oirschot is een mooi dorp behalve klompen en kazerne was hier ook een grote stoelenfabriek. Tijdens een wandeling kom je nog wel een herinnering daaraan tegen.

Toch genoot ik van de oude huisjes, idyllische straatjes, het fletse zonnetje en de harde ondergrond. Dat loopt toch fijner. Helaas is het niet alleen oud en idyllisch, een museum met moderne aanbouw en ook het nieuwe stadhuis doen grof afbreuk aan dit zo mooie dorp.

Met nog een kleine 10 minuten speling waren we terug bij de auto. De bankjes waren leeg en zelfs een verdwaalde ziel was niet meer te vinden. Oirschot is een mooi dorp, rustig ook ideaal voor een wandeling zonder laarzen.

 

29 reacties