Minibieb Batalaan 1 Best
Boeken en films

De mooiste minibiebs van Best

Net boven Eindhoven ligt de gemeente Best een niet al te grote stad die vooral bekend is geworden door de klompenmakerij en later de schoenenfabriek van Bata. Ik ken de gemeente vooral door de kringloop die we regelmatig bezoeken en het was dan ook tijdens één van die ritten dat ik opeens een minibieb spotte. Ik had geen ruilboeken bij me en het regende en dus reden we door. Wel besloot ik het adres te noteren en zocht de mooiste minibiebs van Best op. Een paar weken geleden had ik weer een stapel boeken over en besloot die eens weg te gaan brengen.

Populier 
We begonnen ons rondje in een bekende hoek van de gemeente. Minibieb de Populier is te vinden op Populier 56 en zou je eigenlijk moeten bezoeken als het donker is want de minibieb is verlicht. Ik trof een mooi boekenaanbod maar niet direct iets voor mij. Ik schoof er wat boeken bij en we reden verder.

Notermansstraat
Aan de Burgemeester Notermansstraat tegenover nummer 22 staat een mooie zeer opvallend geschilderde minibieb. Tot mijn grote vreugde haalde ik uit die minibieb een boek die ik al lange tijd wil lezen, maar steeds niet te pakken kreeg in de bibliotheek. Ook hier liet ik boeken achter om daarna verder te rijden.

Monsieur Zwijsenstraat
De kleine minibieb aan een groot grasveld ter hoogte van Monsieur Zwijsenstraat 67 viel me op. De inhoud was niet geweldig en ondanks de nabijgelegen school en de spelende kinderen was het aanbod (kinder)boeken bedroevend. Ik zette er wat kinderboeken bij in de hoop dat het nog iets gaat worden.

Buurtbieb Steltlopen
Aan het einde van de straat, tussen 24 en 26, staat in een mooi begroeide wijk de Mini Buurtbieb aan de rand van een wandelpad. Hoewel ik ook hier niet direct iets vond, zag ik aan de boeken die er stonden (en die ik allemaal al heb (gelezen)) dat dit een goede minibieb is om af en toe te bezoeken.

Dauwheuvel
Een mooi donkergroen kastje siert de straat aan Dauwheuvel 6. En ook de inhoud hoorde daarbij. Ik zette er wat boeken bij en haalde er ook 1 uit die inmiddels alweer naar de volgende op reis is omdat ik het boek toch al had gelezen.

Pootvelden
In de wijk Heivelden staat aan de straat Pootvelden een blauw witte minibieb heerlijk vol met boeken. Ook hier vond ik niets naar mijn gading maar nog wel een plekje om wat boeken achter te laten.

Batalaan
De laatste minibieb die we aandeden was nabij de schoenenfabriek. Aan Batalaan 1 vind je een prachtige witte en vooral grote minibieb. Ook hier liet ik boeken achter de mooie boeken en titels waren niet voor mij maar de grootte en de locatie zorgen dat ik deze minibieb vaker zal bezoeken.

Het was een flinke rit en hier en daar ook wel zoeken om de mooiste minibiebs van Best te vinden. Maar het delen van – en het beschikbaar maken van boeken voor iedereen is iets wat ik graag uitdraag. Dus deel je boeken, breng ze naar een minibieb ze zijn overal te vinden.

31 reacties