Minibieb Batalaan 1 Best

Net boven Eindhoven ligt de gemeente Best een niet al te grote stad die vooral bekend is geworden door de klompenmakerij en later de schoenenfabriek van Bata. Ik ken de gemeente vooral door de kringloop die we regelmatig bezoeken en het was dan ook tijdens één van die ritten dat ik opeens een minibieb spotte. Ik had geen ruilboeken bij me en het regende en dus reden we door. Wel besloot ik het adres te noteren en zocht de mooiste minibiebs van Best op. Een paar weken geleden had ik weer een stapel boeken over en besloot die eens weg te gaan brengen.

Populier 
We begonnen ons rondje in een bekende hoek van de gemeente. Minibieb de Populier is te vinden op Populier 56 en zou je eigenlijk moeten bezoeken als het donker is want de minibieb is verlicht. Ik trof een mooi boekenaanbod maar niet direct iets voor mij. Ik schoof er wat boeken bij en we reden verder.

Notermansstraat
Aan de Burgemeester Notermansstraat tegenover nummer 22 staat een mooie zeer opvallend geschilderde minibieb. Tot mijn grote vreugde haalde ik uit die minibieb een boek die ik al lange tijd wil lezen, maar steeds niet te pakken kreeg in de bibliotheek. Ook hier liet ik boeken achter om daarna verder te rijden.

Monsieur Zwijsenstraat
De kleine minibieb aan een groot grasveld ter hoogte van Monsieur Zwijsenstraat 67 viel me op. De inhoud was niet geweldig en ondanks de nabijgelegen school en de spelende kinderen was het aanbod (kinder)boeken bedroevend. Ik zette er wat kinderboeken bij in de hoop dat het nog iets gaat worden.

Buurtbieb Steltlopen
Aan het einde van de straat, tussen 24 en 26, staat in een mooi begroeide wijk de Mini Buurtbieb aan de rand van een wandelpad. Hoewel ik ook hier niet direct iets vond, zag ik aan de boeken die er stonden (en die ik allemaal al heb (gelezen)) dat dit een goede minibieb is om af en toe te bezoeken.

Dauwheuvel
Een mooi donkergroen kastje siert de straat aan Dauwheuvel 6. En ook de inhoud hoorde daarbij. Ik zette er wat boeken bij en haalde er ook 1 uit die inmiddels alweer naar de volgende op reis is omdat ik het boek toch al had gelezen.

Pootvelden
In de wijk Heivelden staat aan de straat Pootvelden een blauw witte minibieb heerlijk vol met boeken. Ook hier vond ik niets naar mijn gading maar nog wel een plekje om wat boeken achter te laten.

Batalaan
De laatste minibieb die we aandeden was nabij de schoenenfabriek. Aan Batalaan 1 vind je een prachtige witte en vooral grote minibieb. Ook hier liet ik boeken achter de mooie boeken en titels waren niet voor mij maar de grootte en de locatie zorgen dat ik deze minibieb vaker zal bezoeken.

Het was een flinke rit en hier en daar ook wel zoeken om de mooiste minibiebs van Best te vinden. Maar het delen van – en het beschikbaar maken van boeken voor iedereen is iets wat ik graag uitdraag. Dus deel je boeken, breng ze naar een minibieb ze zijn overal te vinden.

31 Reacties

 1. Die kringloopwinkel daar heb ik ook een paar maal op doortocht bezocht. Daar ken ik Best dan van….en van een paar mede-blogsters uit vroeger jaren die altijd schreven vanuit die omgeving. Overigens nooit IRL ontmoet…

 2. volkstuinvanbemar

  Heel leuk al die mini bybs, in ons dorp zie je ze niet zo veel……..Of ik let er misschien niet zo op, dat kan ook.

 3. Wist dat er zoveel mensen hier aan meedoen, wat een geweldig leuk serie van die minibiebs
  zitten geweldig mooie tussen, vind die eerst er gelijk uitspringen, heel mooi gemaakt

 4. Vraag op een bordje om nieuwe boeken zodat je wat te wisselen hebt. Als het aanbod verandert komen ze wel kijken.

 5. Dat zijn mooie minibiebjes, zeg! Dan is die van mij maar een strakke bedoeling. Maar ja, hij staat wel droog. En ik zie dat er – heel voorzichtig – in gerommeld wordt. Mijn buren durven nog niet zo goed, denk ik.

 6. Haha! Ik dacht dat ik leuk bezig was met mijn verzameling foto’s van drie minibiebs (-: Ik weet er eentje die wordt verlicht met kerstlampjes (het jaar rond) maar ik ben steeds te lui om af te stappen tijdens het fietsen. En stel dat ik een wil-ik-hebben-boek zie: ik kan het niet meenemen. Voorbijrijden is maar het beste.
  Mensen maken er werk van. En daar heb jij weer profijt van!

 7. Wat leuk… Ooit heb ik twee jaar in Best gewoond. Mijn schoonzus is er geboren, mijn broer woont er ook al een eeuwigheid en de populier, die weet ik te vinden. Als ik weer een keer die kant op ga…

 8. Goed waterdicht maken, botenverf gebruiken en een dakje wat goed dicht is en overhangt. En dan natuurlijk boeken regelen.

 9. Je doet me er zin in krijgen Liesbeth !
  Deze week mijn timmergerief eens bij elkaar snuffelen en een werk-plannetje maken om ook een mini-biebje in elkaar te knutselen. Wordt vervolgd… :-)

 10. een mooie collectie Liesbeth

  die eerst valt me het meest op

  groeten

 11. Leuk verslag Liesbeth!!
  En je hebt er een hoop weten te vinden.

 12. Die bovenste minibieb is wel heel bijzonder. Fantastisch dat mensen de moeite nemen om een minibieb te maken en er zoveel aandacht aan besteden.
  Ik hoop eigenlijk dat hij onder een afdak staat.

 13. Dat zijn er veel! Die eerste is erg leuk!!

 14. Het blijft een leuk fenomeen. Maar wat zijn het er veel! Ik heb toch de indruk dat er hier in de buurt echt niet zoveel te vinden zijn als bij jou.

 15. De variatie in kastjes is al een blog waard.

 16. Wat een boel zeg! Geweldig. En ze zijn inderdaad prachtig!

 17. Hier zijn volgens mij niet zoveel van die minibiebs, dat mogen ze ook wel eens uitbreiden.

 18. Zo leuk een dagje minibieb’s bezoeken. Het blijft echt een geweldig initiatief!

 19. Als ik een minibieb tegenkom maak ik er ook altijd een foto van. Vaak is er best wel wat werk van een kastje gemaakt. Boeken neem ik er nooit uit mee. Ik heb een e-reader en ik luister naar luisterboeken.

 20. De minibieds vind ik echte persoonlijke creaties, ze vertellen ook iets over de eigenaar. Hans

 21. Dat is nog Best een opgave, maar je hebt je Best gedaan en het allemaal gevonden. ;-) Best knap.

  Love as always
  Di Mario

 22. Ze zijn prachtig. Hier vind je ze ook wel, maar minder en niet zo mooi opgetut.

 23. Veel biebjes daar, Ziet er lief en gezellig uit.

 24. Wat véél deze keer keer. Maar die van de bovenste foto vind ik de mooiste , ze zien er ook allemaal zo goed onderhouden uit.

 25. mooie kastjes zitten er bij zeg
  jij kan weer ff toe met wat boeken

 26. Het zijn echte juweeltjes, ik wou dat ze hier ook bestonden.

 27. Vind die kastjes op zich al echt leuk om allemaal bij elkaar te zien.. de mensen maken er toch vaak wel echt wat moois van hè! En dan kun je er nog gratis boeken uithalen ook! :-)

 28. Ik vind minibibs erg leuk. In België zijn ze zeldzaam

 29. Ik vind het fantastisch die minbibs Bij ons in België zijn ze zeldzaam.In, Sint Truiden zag ik er ooit één

 30. Hier mogen er ook veel van die biebs komen. Hier en daar beginnen ze ermee.

 31. Wel een leuke manier om van je oude boeken af te komen, en je ziet nog eens wat nieuws. Leuk dingen voor de liefhebber. Ik heb liever een schoon nieuw boek uit een winkel dan een gebruikte.

Reacties zijn gesloten.