Niet op mijn platenspeler: Mark Nieuwenhuis

Niet op mijn platenspeler: Mark Nieuwenhuis

Niet op mijn platenspeler: Mark Nieuwenhuis

We leven vorig jaar, corona had inmiddels ook de rest van Nederland in zijn greep en vakantie was nogal uitgesloten voor iedereen. Op TV keek ik Floortje Dessing die ook thuis bleef en met enige moeite shazamde ik één van de nummers uit een aflevering. Het bleek het nummer Waantje van Mark Nieuwenhuis.

In de maanden erna luisterde ik het nummer soms uren op repeat en met uren kun  je rustig invullen dat ik het nummer hele dagen luisterde en het me nu nog niet verveelt. Toen bracht het nummer me tot rust, zorgde dat ik kon schrijven en lezen en nu nog zet ik de muziek met liefde aan en denk aan de eerste lockdown aan foto’s die ik maakte en ritten die we reden. Toen de wereld stil stond, het nieuws overweldigend was maar ook toen de cijfers daalden en weer stegen, dit nummer was er. Ik deelde het al eerder maar toen ik eind vorig jaar de maker opzocht op fakebook vroeg ik of hij de cd met dat nummer nog had. Ik betaalde en hij stuurde het persoonlijk op. Geen tussenhandel of strijkstok ook Mark gelooft in de directe weg en heeft weinig op met streamingsdiensten die vooral voor de mainstream winstgevend is.

Behalve het nummer Waantje staat de cd vol met nummers in zo diverse stijlen dat het me duizelde. Mark zei via Facebook al dat het album zijn eerste is en bedoeld was om te laten horen wat hij kan. Het grootste deel van album is in twee weken gecomponeerd in een Frans resort en later aangevuld met nog wat werk. Waantje, hoe mooi is de titel niet, werd allereerst niet in Frankrijk maar in een studio in Nederland geschreven. Een poging die dag 5 nummers met een groep muzikanten te schrijven liep op niets uit maar in Franse sferen herinnerde hij wat nu Waantje is. Hoewel de trompet uiteraard heerst op het album hoor je ook drums, cello en piano.

Dit voorjaar verschijnt een nieuw album, volg Mark vooral op zijn site en mailinglijst dan luister ik nog een keer naar Waantje.

Voor het hele album volg deze link.

26 thoughts on “Niet op mijn platenspeler: Mark Nieuwenhuis

 1. Het is zeker mooi. Vooral om lekker bij te mijmeren. Het nummer waar ik rustig van word moet overigens nog uitgevonden worden, denk ik.

 2. Het programma van Floortje vond ik heel ontroerend en dat gold ook voor de muziek die er vaak in te horen was. Ik vind dit ook mooi. Het ‘pakt’ op de één of andere manier, waardoor je blijft luisteren.

 3. IK kende het nog niet. Leuk! Maar lk luister nu naar heerlijke jazzmuziek op deze zaterdagmiddag. Kijk uit over de natte daken en straten en wacht op de door Poetin uitgevonden sneeuwstormen…. Best lekker en comfortabel…

 4. Dit is echt prachtige muziek waar je rustig van gaat worden als je heel druk bent in je hoofd.
  Ik wens je een mooi weekend, pas op en blijf gezond.
  Groetjes Irma

 5. Ik zou het best af en toe kunnen luisteren. De gistaar had wat rustiger gemogen.

 6. Gelukkig is er muziek waar je mee kunt weg dwalen.
  Deze muziek geeft toch een beter gevoel dan piekeren. Hans

 7. Een mooi stukje trompetmuziek zonder direct weggeblazen te worden. Ik ga de rest ook eens beluisteren.

 8. Volgens mij heeft hij meer albums al. Maar hij doet meer met muziek hij is ook producer en stadsmuzikant van Zaanstad.

 9. Wauw Liesbeth, dit is een goeie. Ik begrijp helemaal dat je deze dag en nacht luistert. Die komt op mijn You-tube lijst te staan.

 10. Altijd aardig om nieuwe muziek (en muzikanten) te horen. Dank ook voor de youtube link! Daar hoor je dat zijn composities inderdaad (zeer) divers zijn. Hij is een uitstekend trompettist. Ik begrijp dat hij wil laten horen wat-ie allemaal kan, maar ik ben nu wel benieuwd naar zijn eigen stijl. Naar de tweede cd ga ik zeker luisteren.

 11. goede trompetist , mooi nummer ook
  zelf kies ik voor rust en stilte om m’n koppie leeg te maken
  hoogwater is mooi om te zien , maar het kan ook niets ontzienend zijn

 12. Ik luister met je mee, koop toch zelden muziek en zeker niet online. Maar je hebt gelijk, het is muziek om rustig van te worden. Je hoort een trompet zelden zo teder en melancholisch.

Comments are closed.

Back To Top