Niet op mijn platenspeler: Mark Nieuwenhuis
Muziek

Niet op mijn platenspeler: Mark Nieuwenhuis

We leven vorig jaar, corona had inmiddels ook de rest van Nederland in zijn greep en vakantie was nogal uitgesloten voor iedereen. Op TV keek ik Floortje Dessing die ook thuis bleef en met enige moeite shazamde ik één van de nummers uit een aflevering. Het bleek het nummer Waantje van Mark Nieuwenhuis.

In de maanden erna luisterde ik het nummer soms uren op repeat en met uren kun  je rustig invullen dat ik het nummer hele dagen luisterde en het me nu nog niet verveelt. Toen bracht het nummer me tot rust, zorgde dat ik kon schrijven en lezen en nu nog zet ik de muziek met liefde aan en denk aan de eerste lockdown aan foto’s die ik maakte en ritten die we reden. Toen de wereld stil stond, het nieuws overweldigend was maar ook toen de cijfers daalden en weer stegen, dit nummer was er. Ik deelde het al eerder maar toen ik eind vorig jaar de maker opzocht op fakebook vroeg ik of hij de cd met dat nummer nog had. Ik betaalde en hij stuurde het persoonlijk op. Geen tussenhandel of strijkstok ook Mark gelooft in de directe weg en heeft weinig op met streamingsdiensten die vooral voor de mainstream winstgevend is.

Behalve het nummer Waantje staat de cd vol met nummers in zo diverse stijlen dat het me duizelde. Mark zei via Facebook al dat het album zijn eerste is en bedoeld was om te laten horen wat hij kan. Het grootste deel van album is in twee weken gecomponeerd in een Frans resort en later aangevuld met nog wat werk. Waantje, hoe mooi is de titel niet, werd allereerst niet in Frankrijk maar in een studio in Nederland geschreven. Een poging die dag 5 nummers met een groep muzikanten te schrijven liep op niets uit maar in Franse sferen herinnerde hij wat nu Waantje is. Hoewel de trompet uiteraard heerst op het album hoor je ook drums, cello en piano.

Dit voorjaar verschijnt een nieuw album, volg Mark vooral op zijn site en mailinglijst dan luister ik nog een keer naar Waantje.

Voor het hele album volg deze link.

26 reacties