Keigrote kunst: Aardbeienrotonde

De Aardbeienrotonde bij Uden

Keigrote kunst: Aardbeienrotonde

In de serie Keigrote kunst kwam ik laatst langs de Aardbeienrotonde. Deze rotonde gevuld met enorme aardbeien zijn in opdracht van een aardbeienkweker gemaakt door plaatselijke kunstenaar.

De smakelijke aardbeienrotonde in UdenHet idee achter de 2 meter hoge aardbeien is de aandacht trekken van de mensen die van en naar de naastgelegen A50 rijden. Want al jaren ligt daar een aardbeienkwekerij waar gedurende het seizoen aardbeien verkocht worden. Das op zich niks vreemds maar bij het zien van die knalrode aardbeien op die rotonde krijg je toch echt de neiging er je tanden in te zetten. Geen goed idee want deze zijn van polyester. Rij een klein stukje verder en je rijdt zo de meest unieke drive-in van Nederland in. Geen Mac of andere obesitasketen, nee hier haal je zomerkoninkjes en alle bijbehorende producten zo vanuit je auto. Kom je als fietser of voetganger dan kan je zo terecht bij de al langer bestaande aardbeienautomaten.

Toen er bekend werd dat het onderhoud van de rotonde naast de snelweg naar de Gemeente Uden ging en niet langer van Rijkswaterstaat was, wist Jan de eigenaar van de kwekerij niet hoe snel hij de rotonde moest claimen. Niet ver daarvandaan zit namelijk die hotelketen. Maar hoewel ik niets tegen het hotel heb zie ik liever deze aardbeien dan een gigantische toekan. Al is het maar omdat het seizoen voorbij is en deze Keigrote kunst aardbeien de enige Hollandse zijn die we voorlopig zullen zien.

12 thoughts on “Keigrote kunst: Aardbeienrotonde

  1. Heel lucratief bedacht van de kweker. Leuk ok het verhaal achter de aardbeien te lezen. Mocht ik er ooit langs rijden, dan denk ik aan deze blogpost :-)

Comments are closed.

Back To Top