8 dingen die je niet wist over Freddie Mercury
Actueel,  Boeken en films,  Muziek

8 dingen die je niet wist over Freddie Mercury

Mijn telefoon shuffelde bij toeval 3 nummers van Freddie voorbij, de laatste ‘The show must go on’ is altijd een bijzonder nummer voor mij gebleven. Wisten jullie dat Brian May twijfelde of Freddie het nummer wel op kon nemen omdat hij al zo ziek was? Freddie nam een paar slokken wodka en zong het nummer in één take in. Lees hier de 8 dingen die je niet wist over Freddie Mercury.

Love of my life gaat over Freddies ex Mary Austin. Hij liet haar het grootste deel van zijn vermogen, zijn huis en de rechten op zijn muziek na.

Smile was de band waar een deel van de leden al bijzaten toen Smile ophield kwam Freddie erbij en werd de band omgedoopt naar Queen. Voor toen was die naam zeer pompeus. Zodra John erbij kwam voelde de band echt compleet.

Freddie Mercury was dol op opera, dat hij nummers op kon nemen met Monserat Caballé was niet alleen een grote wens van hem, ook zijn stembereik kon dat aan. Barcelona werd gebruikt en geschreven voor de Olympische spelen van ’92 helaas mocht Freddie dat niet halen. Overigens is het nummer een ode aan Monserat niet aan Barcelona zelf. Vocaal besloeg hij bijna 5 octaven en dat is meer dat de meeste operazangers en zangeressen.

Freddie was dol op katten hij had er meerdere, zijn album Mr. Bad Guy (toevallig mijn favoriet) droeg hij aan zijn katten op. Ook schreef hij het nummer Delilah waar je pas bij het refrein te weten komt dat het over zijn kat gaat. Als hij aan het touren was belde hij regelmatig naar huis om met zijn katten te praten.

Freddie Mercury is niet alleen zijn artiestennaam, rond 1970 veranderde hij het officieel naar deze naam. Daarvoor heette hij Farrokh Bulsara. Ook was hij een kunstacademiestudent, wilde hij grafisch vormgever worden en heeft hij het logo van Queen ontworpen. Het logo bestaat uit de sterrenbeelden van de bandleden, waar de feeën voor zijn eigen sterrenbeeld, maagd, staan.

En dan nog een heel leuk feitje, binnenkort komt er een film over Freddie en Queen uit genaamd Bohemian Rhapsody. In de hoofdrol Rami Malek die we kennen als farao in Night at the Museum en ik vooral als Snafu in miniserie The Pacific. De film gaat de periode tot en met Live Aid beslaan zal eind dit jaar te zien zijn en ik kan niet wachten tot ‘ie uitkomt!

15 reacties

 • Leo

  Queen, wellicht wordt dat ooit nog eens de groootste rockband ooit! Ik maakte hun op- en ondergang mee. Tussendoor genoten van die geweldige zanger en showman Freddy Mercury toch was. Hij leefde twee levens, maakte van elk nummer een feestje en als ik Barcelona hoor krijg ik nog vochtige ogen. Maar dat zit ook in die stad waarover het nummer gaat. Heerlijke stad om te verkeren. Ik ben ook zo iemand die bij de Top2000 vindt dat Queen op nummer 1 moet blijven staan…

 • Harme van Kamp

  Heb trailer van de film gezien in de bios, De hoofdpersoon is echt goed gecast. Ben erg benieuwd naar de hele film.

 • John

  Ik zag de trailer van de film al. Ik denk wel dat ik ‘m uiteindelijk ga zien. Ik vond het echt een ras arties en performer.

 • Rietepietz

  Ik zag ooit op TV een heel mooi programma over hem maar daar zaten niet ;al deze weetjes in. De film zal ooit wel op TV komen daar wacht ik dan wel op want de bioscoop is niet zo mijn ding.

 • Trees

  Queen… ik was geen fan, maar ‘moest’ vaak naar de muziek luisteren. Toch een paar nummers leren waarderen en natuurlijk was Freddie Mercury een fenomeen. Dank voor het meedoen aan de 300e Zwijmelen op Zaterdag!