All Stars 2 Old Stars
Boeken en films

All Stars 2 Old Stars

Het is jaren geleden dat ik de film All Stars op tv zag, een geweldige film die ik bijna meteen aan mijn collectie toevoegde. Ook is het inmiddels alweer even geleden (pff 2011 tijd gaat snel) dat All Stars 2 Old Stars uit kwam. Beide films gaan over een groep jongens die voetbalde bij de Swift Boys, in de eerste film zie je net als in de tweede film verschillende terugblikken naar die tijd. Al snel wordt duidelijk in de film dat de vriendschap wat verwaterd is. De voormalige aanvoerder woont in Barcelona en gaat trouwen maar pas als hij zegt kaarten voor een voetbalwedstrijd te hebben zeggen zijn vrienden te willen komen.

De vliegtickets zijn geregeld maar uiteraard gaat er niets zoals moet bij de Swift Boys en daar veranderd de film in de ultieme roadtrip waar van alles misgaat maar ook de vriendschapsbanden worden aangehaald. Gaandeweg vragen de vrienden zich af of hun leven wel loopt zoals ze zich jaren geleden voor hadden gesteld.

All Stars 2 Old Stars is een goudeerlijke, roadtrip film die schippert tussen komedie en drama. Vreemd is wel dat de film niet aansluit op de serie die er kwam door het succes van de eerste film. Het idee een tweede film 10 jaar na de eerste uit te brengen ontstond al bij het maken van de serie, wat toen niemand kon verwachten was de zelfmoord van Anthonie Kamerlingh. Er was zelfs sprake geen tweede film te maken maar uiteindelijk hebben de makers gekozen voor een prachtige eerbetoon. Ondanks dat de film verwijst naar de eerste film, is dit deel zeer goed zonder voorkennis te kijken.

De film is gratis te kijken op NPO.nl.

11 reacties