20190227
Actueel,  Boeken en films

9 feiten over Bohemian Rhapsody de Film en Queen

Al maanden zat ik er met smart op te wachten en vandaag is het eindelijk zover. De DVD van Bohemian Rhapsody is uit! En om dat te vieren deel ik met jullie de 9 feiten over Bohemian Rhapsody de film en Queen.

Die overbijt van Freddie is ontstaan door extra kiezen. Hij heeft het nooit aan willen passen omdat hij er makkelijker door kon zingen. Het lijkt allemaal wat overdreven in de film Bohemian Rhapsody, maar Rami Malek heeft dan ook een ander gezicht.

Golddust is de door Taylor genoemde tijd dat een studio vrij is buiten piekuren. De band Queen had enorm veel geluk dat ze gebruik konden maken van een studio. De tourbus werd dus niet verkocht zoals de film suggereerde.

Ray Foster, de producer in de film gespeeld door Mike Mayers, bestaat in het echt niet. Dat Bohemian Rhapsody nooit gespeeld zou gaan worden op de radio werd wel voorspeld. Capital Radio draaide het 14 keer in 2 dagen.

In de film lijkt het net of Mary na Freddies coming out van het toneel verdwijnt. In het echt bleef ze Freddie trouw tot aan zijn dood. Ze is zelfs de erfgename van zijn huis.

We Will Rock you is niet geproduceerd in de jaren 80 maar in 1977 en werd samen met We are the Champions een grote hit, juist omdat het publiek mee kon doen met het nummer.

John Deacon was niet de originele bassist, in 1970 versleten ze er drie. Pas in 1971 stond Deacon voor het eerst op het toneel.

Freddie wist gedurende Live Aid niet dat hij ziek was. Pas in april 1987, twee jaar na Live Aid, werd dit voor Freddie bekend. Ook was Live Aid geen reunie van de band. Ze zijn nooit uit elkaar geweest, kort voor Live Aid kwam album The Works uit.

Freddie lijkt in de film pas interesse in muziek te krijgen als volwassene. Dat hij op zijn 7e al in een koor zat en piano lessen nam als kind onderstrepen dat hij altijd al interesse in muziek had.

Crazy Little Thing Called Love werd door Freddie geschreven terwijl hij in bad zat, geniaal die vent, hij schreef het ook nog in maar 10 minuten. Overigens was hij ook een goede tekenaar het logo van Queen is van zijn hand en bevat de sterrenbeelden van alle leden.

17 reacties