9 feiten over Bohemian Rhapsody de Film en Queen

20190227

9 feiten over Bohemian Rhapsody de Film en Queen

Al maanden zat ik er met smart op te wachten en vandaag is het eindelijk zover. De DVD van Bohemian Rhapsody is uit! En om dat te vieren deel ik met jullie de 9 feiten over Bohemian Rhapsody de film en Queen.

Die overbijt van Freddie is ontstaan door extra kiezen. Hij heeft het nooit aan willen passen omdat hij er makkelijker door kon zingen. Het lijkt allemaal wat overdreven in de film Bohemian Rhapsody, maar Rami Malek heeft dan ook een ander gezicht.

Golddust is de door Taylor genoemde tijd dat een studio vrij is buiten piekuren. De band Queen had enorm veel geluk dat ze gebruik konden maken van een studio. De tourbus werd dus niet verkocht zoals de film suggereerde.

Ray Foster, de producer in de film gespeeld door Mike Mayers, bestaat in het echt niet. Dat Bohemian Rhapsody nooit gespeeld zou gaan worden op de radio werd wel voorspeld. Capital Radio draaide het 14 keer in 2 dagen.

In de film lijkt het net of Mary na Freddies coming out van het toneel verdwijnt. In het echt bleef ze Freddie trouw tot aan zijn dood. Ze is zelfs de erfgename van zijn huis.

We Will Rock you is niet geproduceerd in de jaren 80 maar in 1977 en werd samen met We are the Champions een grote hit, juist omdat het publiek mee kon doen met het nummer.

John Deacon was niet de originele bassist, in 1970 versleten ze er drie. Pas in 1971 stond Deacon voor het eerst op het toneel.

Freddie wist gedurende Live Aid niet dat hij ziek was. Pas in april 1987, twee jaar na Live Aid, werd dit voor Freddie bekend. Ook was Live Aid geen reunie van de band. Ze zijn nooit uit elkaar geweest, kort voor Live Aid kwam album The Works uit.

Freddie lijkt in de film pas interesse in muziek te krijgen als volwassene. Dat hij op zijn 7e al in een koor zat en piano lessen nam als kind onderstrepen dat hij altijd al interesse in muziek had.

Crazy Little Thing Called Love werd door Freddie geschreven terwijl hij in bad zat, geniaal die vent, hij schreef het ook nog in maar 10 minuten. Overigens was hij ook een goede tekenaar het logo van Queen is van zijn hand en bevat de sterrenbeelden van alle leden.

17 thoughts on “9 feiten over Bohemian Rhapsody de Film en Queen

 1. De film vond ik echt geweldig. Ik wist niet dat er feitjes niet klopten overigens. Misschien maar goed ook, dat kijkt misschien toch anders.

 2. De muziek van Queen vindt ik geweldig, maar om naar de film te gaan ben ik nog niet toe gekomen, en ik moet bekennen, het trekt me niet zo ook ……. ik denk dat ik het alleen maar bij de muziek houdt.

 3. Op een of andere manier trekt de film mij helemaal niet. Terwijl ik de muziek van Queen toch wel echt goed vind. We zijn dus ook nog steeds niet naar de film geweest. Vriendje-lief wil wel heel graag. Misschien moet ik een vrijwilliger zoeken… Of de dvd kopen! :-)

 4. Mocht hij ooit op TV komen kijk ik natuurlijk wel maar een film over bijv. een boek waar je al veel vanaf weet is toch vaak even slikken als de feiten niet helemaal kloppen. Dan valt de film vaak een beetje tegen.

 5. Ik moet hem nog gaan zien. Jongste is samen met haar vader geweest en vond hem super. Binnenkort kan ik hem gratis gaan kijken, dus vooruit dan maar.
  Ik ben zo geen fan van Mercury.

 6. O wow, dat laatste (dat bad en dat logo) wist ik niet. Heerlijke film he, en – zucht – wat een talent die man…

 7. Leuke feiten. Wie voor John Deacon de bas hanteerde is van geen belang.
  Ik blijf van hun muziek houden, vooral die uit de jaren 70.

 8. Of ze nou voor de film wat feiten verdraaid hebben zal mij een zorg zijn. Ik blijf fan van Queen en Freddy.

 9. Leuke weetjes. Er wordt altijd zoveel gekletst en nu staan de feiten op een rijtje.

 10. Dus ze hebben de feiten ondergeschikt gemaakt aan het verhaal.. tja, gebeurt wel vaker neem ik aan. Wel leuk om het zo allemaal op een rijtje te zien. :-)

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top