6 Levenslessen van je kat
Actueel,  Katten

6 Levenslessen van je kat

Het spint, mauwt, krabt, blaast en bijt. En toch houden we van ze, de Egyptenaren wisten het al, katten zijn bijzondere dieren en zo moet je ze ook behandelen. En dat weet jouw huiskat ook, lang geleden werden zijn voorvaderen al als goden behandeld en dat wensen ze nu niet anders te zien. En ondanks dat arrogante karakter hebben ze gelijk, 6 levenslessen van je kat.

Hij ligt pontificaal op je plek op de bank, of gaat op je stoel zitten zodra je je hielen even licht. Opstaan zit er niet meer in, tenzij je besluit gewoon te gaan zitten, maar ja nou ligt kattenbeest zo lief te slapen…
-Eis je plek op.

Je aait je kat terwijl je een boek leest, opeens klinkt er een duidelijk gemiauw en verschrikt trek je je hand terug, oef net op tijd geen gekrabbel. Of je koop eens nieuw en heel wat duurder voer. Je feline is er niet van gediend en gaat in hongerstaking die ’s nachts tot op een hoogtepunt komt.
-Nee is nee.

6 Levenslessen van je kat

Je sleurt jezelf uit bed doet je ding en je gaat werken. Op jouw warme plekje ligt je haarbal heerlijk te slapen en straks als je terug komt is hij of zij er nog niet af geweest zo lijkt het.
-Rust is heel belangrijk.

Er komt iemand langs die dol is op katten, jouw exemplaar geeft de desbetreffende persoon geen blik waardig en loopt parmantig weg.
-Besteed geen tijd aan mensen die je niet aardig vind.

Expres dingen van het raamkozijn gooien, ’s nachts over je heen lopen en je eten snaaien als je even niet oplet. Die mormels doen het, we pikken het en ze weten het.
-Je hoeft je niet perfect te gedragen, mensen houden toch wel van je.

Je hebt een ongelofelijke baaldag en als je sikkeneurig op de bank hangt kruipt je kat in je armen en knuffelt je dood.
-Denk ook eens aan een ander.

Het dopje van de fles schiet weg en je kat schiet er de hele keuken mee door, je stuitert een tennisbal weg en je kat vangt hem als een echte keeper.
-Zoek het kind in je en speel!

En als dat mormel niet slaapt dan draait hij zich wel in de vreemdste posities om zich te wassen. Uitgebreid en tot in detail elk plekje wordt gepoetst.
-Zorg goed voor jezelf en voor je huisdier. Ook als het geen dierendag is.

17 reacties