Lichtjesroute rijden
Actueel,  Brabant

Lichtjesroute rijden + zwijmel

Zodra het 18 september is geweest hou ik het weer en mijn vrije dagen in de gaten want dan wil ik met de Willys jeep de Lichtjesroute rijden. Hoewel ik het eigenlijk fris vond, besloten we vorige week te gaan. Bepaald niet warm was het en dus kroop ik onderin mijn kast en toverde mijn mandje handschoenen, mutsen en sjaals boven. Ik heb daar een leuke collectie van en dus zocht ik een setje uit. Opvallend genoeg waren mijn sjaals muf, wat is dat toch schoongewassen opgeruimd en toch…in de Jeep merk je er niets van trouwens daar ben je alleen maar blij dat je niet met koude klauwen zit te bibberen. Met een tas vol warmigheid, 2 shirts, 2 broeken en 2 vesten aan kwam ik bij de jeep:

Lichtjesroute rijdenWat moet je
Lichtjesroute jeep
Het is koud
Je kan wel pronken
Rijden die andere stinkerds ook mee?
Nee
Grml Grml
Start eens gewoon
Brmmmm

Een poosje later reden we Eindhoven binnen, na een rondje supermarkt, zagen we dat de lichtjes nog niet allemaal aan waren. De ene straat wel en de ander niet. De kleine ornamenten gaan mee met de straatverlichting maar die gaat niet in elke straat op hetzelfde moment aan. We bleven maar even aan de kant wachten en reden toen verder. Dat een deel van de route niet voor automobilisten zichtbaar is, dat wisten we. Maar dat we voor we het centrum maar naderen al 2 keer om moeten rijden, dat was ons niet bekend. Toch blijft het heerlijk die lampjes, zeker nu ik weet hoeveel werk de mannen van de Lichtjesroute eraan hebben.

Tussen opbreking en omleiding door tufte we verder, hele straten konden we niet zien omdat de straat was opgebroken en de route niet zomaar nieuwe kabels kan trekken. Ook de enorme drukte speelde ons parten de bepaald niet frisse lucht beneemt je niet alleen de adem maar ook het plezier. En ergens in die puinzooi van verkeer, opbrekingen en omleidingen moeten we een bordje gemist hebben want in plaats van het centrum in de rijden kwamen we via een paar andere wijken terug waar we begonnen waren. En hoewel we eigenlijk nog wel dachten aan een nieuwe poging, was ik het die zei; ‘anders rijden we naar huis?’. Alsof Willys het gehoord had, of ze rook haar garage dat kan ook. De koude lucht gaf haar in ieder geval vleugels en het was dan niet veel later dat ik met een zucht in mijn luie stoel zakte. Wil je de Lichtjesroute rijden? Ga dan met de fiets want zelfs in een Willys jeep is het niet leuk dit jaar.

14 reacties