Egelpension

Egelpension

Egelpension

Het begon een tijd geleden met één egel. Of nou ja vooral het gerommel van 1 egel. Al snel had egel 1 een vriendinnetje en van egels met vriendinnetjes weet je daar komen er meer van. Je zou denken dat we er daarom een kudde egels hebben maar voor zover ik kan zien zijn het geen lieve baby egeltjes het zijn allemaal grote mollige herrie schoppende pruttelende knorrende als varkens vretende en schijtende egels. Welkom bij ons egelpension.

EgelpensionVuilakken
En weet je nu het er al minstens 5 zijn denk ik dat die beesten stiekem gewoon de coördinaten doorappen naar elkaar. Water- en voerbak op 51.653113 x 5.047323. Allicht hebben ze nog een sterrensysteem waarbij een bakje vers en hoog kwalitatief kattenvlees 5 sterren krijgt en de cheapass kattenbrokjes die hier staan er hooguit 2 voor de moeite krijgen. Maar ondanks dat ze kattenblikjesvlees heel wat lekkerder vinden luister ik elke avond naar het geknor van een stel stekelige herrieschoppers die met een noodvaart de voerbak leeg vreten en een puinhoop van hun omgeving maken. Want wisten jullie dat egels vuilakken zijn? Ik niet ik ken alleen van die lieve opgerolde glimogige egelfoto’s en heb daarbij nooit aan egelpoep gedacht laat staan aan de hoeveelheid die uit die kleine lijfjes komt. Ze zijn maar een beetje groter dan cavia’s maar schijten zoveel als een kleine hond. En het niet even begraven hè stelletje vuilakken.

Egelfoto’s
En hoe die mensen die lieve egel foto’s gemaakt hebben mij moet je het niet vragen want ik hoor die schijtbakken alleen als het donker is want de rest van de dag leggen ze gewoon ergens uit te buiken. Volgens mij hebben die fotografen zo’n wandelend speldenkussen opgesloten en met handschoentjes aangepakt om die lieve foto´s te maken. Maar ik kan dat niet want ik weet niet of ik egeltjes nog wel zo leuk vind. Heb je ze wel eens weg zien lopen? Eerst zit er zo’n knabbelende bolletje en 2 seconde later kijk je naar een ronde vlek met lange poten die je tuin heeft verlaten, 7 meter verderop. Het lijkt wel een oude Citroën. Als het stilstaat legt de kont bekant op de grond maar als het in beweging komt krikt het zichzelf op en sprint weg als een malle. En je zou denken dat zo’n beest ook maakt dat ‘ie weg komt als je aan komt fietsen, voetgangers erkennen ze als hun meerdere, fietsbanden leggen het tegen ze af en dus blijven ze gewoon zitten. Niet heel slim maar tot nu toe zijn er geen ongelukken gebeurd. Ze maken namelijk meer dan genoeg herrie om die te voorkomen.

En ondanks al die vooral vieze ellende vul ik die voer- en waterbak elke dag want behalve Job hebben die egeltjes ook honger en dorst. Voor hun was die droogte levensgevaarlijk insecten waren er weinig en ook water was er weinig te vinden, als egeltje hang je niet ff makkelijk boven een slootje. Maar inmiddels is er weer genoeg te knagen voor die stekelvarkens en heb ik er zeker een stuk of 5 de zomer doorgeholpen. En hoewel ik eigenlijk van plan was dat stelletje de deur te wijzen kan ik het nu niet meer over m’n hart verkrijgen Spikey & Co niet te voeren want nu de zomer voorbij is en de temperaturen dalen, gaan ze in winterslaap en daarvoor moet ik hen nog wel even vetmesten.

24 thoughts on “Egelpension

 1. Mooi logje is dit. Ik had deze zomer ook twee egels op bezoek in mijn achtertuin. Maar mijn water- en voerbakje hebben ze niet eens aangeraakt.

 2. In onze tuin hadden wij vorig jaar ook een familie egels. leuk om hen bezig te zien.

 3. Mooi van jou dat Spikey en Co vetgemest zullen worden voor de winter.
  Wedden dat ze met hun ingeplante gps volgend jaar jouw pension zo weer gevonden hebben? :-)

 4. lang geleden dat ik nog eens een egel gezien heb Liesbeth…

  mogelijk zijn ze allen jouw kant op

  een mooie logje op Dierendag

  groeten

 5. Wat een komisch verhaal! Sorry, maar leedvermaak is ook vermaak. En soms mag het wel.

 6. Hey Wieneke, waarom heb jij %20griemmank.wordpress.com als website ingevuld? Ik denk dat het ergens mis gaat. Als je het goed invult in Gravatar en al je cookies en geschiedenis wist dan moet je 1 keer inloggen en blijft het goed staan. Als je op je gravatar bent moet er onder je profielfoto een kleine printscreen van je blog staan.

 7. Hahahaha, al tierend bleef ze de veel poepende en rotzooi makende egels vetmesten zodat ze de winter door moesten komen. Mooi logje op dierendag, Liesbeth.

 8. Pijnlijk aaibaar

  ze droeg diertjes in haar huis en hart
  en al was het tegen de regels
  ook egels
  die ze liefkoosde met af en toe smart

  Een prachtige én vertederende foto van een Dame met ook een warm hart voor beestjes.
  Lenjef

 9. Ik kan jammer genoeg geen kattebrokken voor ‘mijn’ egel neerzetten, want er lopen heel wat katten rond die dat dan opvreten. Leuk hè zo’n egeltje(s)? Ik vind het super leuk. Van mij mag er een kudde langskomen hoor.

 10. Goed bezig Liesbeth, 3 sterren Restaurant VillaSappho, aan de Egeltjesstraat in Brabant.

 11. Volgens survival-expert Ed Stafford zijn ze heerlijk als je ze klaarmaakt op de barbecue.. ooh, maar daar hield jij ook niet zo van..! :-P

 12. Bij mijn dochter komt ook een hele kolonne katteneten opsnoepen en de drinkbak bevuilen en de rest neemt ze er bij..Fijn dat je ze toch niet in de steek laat

 13. Ze maken holletjes genoeg plek buiten de deur ze komen niet binnen ik heb al katten en Frans.

 14. Hi hi, ziemhet weer hekemaal voor me en die kak ook. Wij hebben de laatste winter dat er zoveel sneeuw lag de vogels in de buurt in leven gehouden door ze te voeren.
  En wat dacht je, strond krijg je ervoor terug. Om de voerbak, om de waterbak. Het ws een zooitje niet te geloven. Heel herkenbaar dus en ja nj kun je ze niet meer de deur uit zetten. Maar waar blijven ze dan demhele winter? In jouw hokkie?

 15. Ik zou het ook niet over mijn hart kunnen krijgen, om ze aan hum lot over te laten hoor.

 16. Gevoerd heb ik ze niet echt maar soms gooide ik een appel op het gras. Kreeg er heel wat egelkeutels voor terug :-)

 17. Er was een tijd dat je egels vaak terugvond naast de weg, een platgereden stekelig matje. Ik denk dat Heugaveld daar zijn inspiratie vandaan heeft gehaald. Tegenwoordig zie je dat niet zo veel meer. Die beesten zitten natuurlijk allemaal in Brabant kattevoer te kanen. En geef ze eens ongelijk.

 18. ha die Liesbeth
  ja het zijn schatjes hé , op de foto hihi
  maar jij weet wel beter , maar je weet ook dat ze een plekje nodig hebben
  grote klasse meid

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top