13 herkenbare dingen die ik haat en anderen ook

13 herkenbare dingen die ik haat en anderen ook

13 herkenbare dingen die ik haat en anderen ook

Dat je gescheurde teennagel in je beddengoed blijft hangen

Vrijdagmiddagdrukte en dan zo’n bejaarde trol die zo slecht kan parkeren dat ik de neiging kreeg het voor haar te doen. Ik ja.

De postbesteller die met een onbeschofte tering gang door de straat kwam scheuren en daarna helaas voor hem toch bij mij moest zijn.

Vroege diensten

Geboorteborden met van die achterlijke namen erop.

One size fits all

Dat je maanden niets van iemand hoort en ze dan opeens hun levensverhaal inclusief foto’s delen.

Dat je amper kan bewegen van de pijn in je rug en de assistente dan zegt dat je moet gaan wandelen.

Dat je fruit eindelijk rijp is er prima uit ziet en het dan rot is van binnen.

Dat je naar een dierentuin wil en je een half dagloon kwijt bent inclusief benzine. Dat wordt dus de kinderboerderij.

Plaknachten.

Mensen die mijn advies vragen en er niets mee doen, prima tot daar. Maar niet komen klagen als ik dan gelijk bleek te hebben.

Van die mensen die alleen langs komen als ze wat van je nodig hebben en dan ook nog vreemd opkijken als ik niet meteen opspring.

24 thoughts on “13 herkenbare dingen die ik haat en anderen ook

 1. Ach je ként me hé! Ik erger me niet zo snel (meer) Voor die teennagels laat ik tegenwoordig de pedicure zorgen, dat scheelt lakens. Maar goed, áls ik me dan ergens aan moet ergeren dan aan voetgangers die ongezien op de knop voor het voetgangerslicht meppen en dan alsnog door het rode licht lopen…. waarna het afslaande verkeer voor Jan met de korte achternaam staat te wachten omdat het voetgangerslicht op groen staat maar er niemand staat te wachten.
  En ja dat ergert me als voetganger al laat staan als automobiliste ( ik vergeef je de bejaarde trol want ik ben van binnen nog piepjong natuurlijk . ;-) )

 2. Ja hoor, bingo, allemaal herkenbaar. En dat assistentes zeggen dat je moet gaan wandelen, is volgens mij de nieuwste ’trend’. Maakt niet uit waar je voor belt: wandelen. Is goed voor je. Zucht.

 3. Haha over one size fits all heb ik ook al eens geschreven. Vreselijk. Het is niet omdat het iedereen past dat het ook bij iedereen MOOI STAAT.

 4. Lekker dan brandblussers zijn voor brand, zitten middelen in die niet gezond zijn. Mocht net weer ‘genieten’ van varkens die werden ingeladen voor de slacht, ook zoiets.

 5. Mijn ergenissen zijn dierentuinen.

  Zag onlangs op tv, waar Treeske graag naar kijkt, dat ze twee hyena’s bij elkaar trachten te plaatsen. Dat werd ruzie tussen die twee! Zie ik ‘zo’n dierenvriend’ met een brandblusser rennen om het pleit te gaan beslechten!?!?!?!?

 6. Oh, brrrr! Die eerste! En ha, ha, ha! Was de postbesteller erg geschrokken van je?

 7. Ik heb het meer over de mensen die je alleen kennen als ze iets nodig hebben, niet over vrienden waar door wat voor reden dan ook even wat minder energie beschikbaar is.

 8. De toevoeging van peter past ook bij mij. Voor de rest, ik erger me niet meer zo gauw, zelfs niet in het verkeer.

 9. Hier dezelfde verschijnselen maar probeer er me minder van aan te trekken.Word wel boos als ik alle dagen lege drinkbusjes uit mijn plantenbakken voor het raam moet halen.De jeugd koopt ze in de straat in de krantenwinkel en duwt de lege blikjes tussen mijn bloemen

 10. Ik probeer me niet te veel te ergeren, zonde van mijn energie. Maar rondrennende kinderen in een winkel of restaurant, echt erg. Ik krijg altijd de neiging om de ouders daar op aan te spreken, maar doe het maar niet. Dit soort ouders zijn toch niet voor rede vatbaar.

 11. Mensen die tijden niets van zich laten horen en dan plots verschijnen en aannemen dat je voor hen subiet klaar gaat staan. Zulke mensen moet ik niet meer.

 12. Ja ja ik herken er een paar van je lijst!! 🤣
  Nog een aanvulling: dat je trek hebt in een overheerlijk schepijsje uit je eigen vriezer maar dat een van de heren maar twee happen voor je achter heeft gelaten 😑

 13. Over kinderen en hun misdragende ouders kan ik een aparte blog volschrijven!

 14. Ik erger me niet zo snel.. tenzij het kinderen zijn die zich misdragen in een winkel.

  Love As Always
  Dimario

 15. knap lijstje ergernissen
  gelukkig heb je een pracht van een slagers gevelsteen er boven staan
  dat maakt het toch nog een mooi blog :)

 16. OOOOO, die vroege diensten …………. zo herkenbaar!!
  Toen ik nog werkte en onregelmatig draaide vond ik werken heerlijk, tot ik weer eens om 6 uur moest beginnen………… dan ging ik ongeveer dood had ik het idee.

  Trouwens, was zeker wel even lekker alle ergernissen in een keer er achter elkaar uit te gooien ;-)

 17. Een bejaarde trol😆 O jee, dat word ik ook stilaan … vooral als mijn rug of nek opspeelt en ik mijn hoofd niet kan draaien bij het parkeren. En dan dat doktersadvies als je amper kan stappen.☹️

 18. Teennagels! Of dat je het nageltje van je kleine teen net niet helemaal goed hebt kunnen knippen en als je dan je sok aantrekt die blijft haken, ook als je je sok drie keer heen en weer schuift en hem dan ten einde raad helemaal moet uittrekken en opnieuw moet beginnen. (En dat je dat dan vergeet en die hele toestand de volgende ochtend wéér krijgt!)

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top