Nieuw terras

Mijn overjarige klusjesmannen aan het werk

Nieuw terras

Alweer maanden keek ik er naar uit, maar slecht weer en veel ander werk zorgde ervoor dat de klusjesmannen pas deze week tijd hadden om mijn oude terrasvloer aan te pakken. Toen ik hier 3 jaar geleden alweer, kwam wonen was mijn terras al niet meer zo fantastisch. Beu van alle rompslomp met volk over de vloer, verhuisdozen, vuiligheid en onrust heb ik toen dat slechte terras veilig weggestopt onder een fijn stukje nepgras. Over de jaren werd mijn nepgras grauwer en toen de planken eronder echt begonnen te breken trok ik het er vanaf en aanschouwde de versplinterde ellende.

Een nieuw terras werd me beloofd en terwijl er nog even een paar schitterende dagen voorbij gingen, kwam daar toch het verlossende telefoontje. Of ik tijd had, ‘daar maak ik tijd voor’, olijkte ik door de telefoon en zo stonden donderdagmiddag de overbekende klusjesmannen voor de deur. Deze keer zonder te korte trap maar met een touw want ze zouden wel eventjes dat ’terrassie van mijn’ vervangen.
Dat viel ze vies tegen, want dat ’terrassie’ lag ik stukkies. Heul veul stukkies. Ik maakte dat ik weg kwam, hoewel 2 van de 3 klusjesmannen de term overjarig dragen zijn die 2 niet van het stilzitten en hebben ze ook mijn hulp nooit nodig. Begin van het jaar duwde de 1 de ander mijn dak nog op, nu stonden ze gezamenlijk te mopperen. Die 2 worden niet oud, die gaan alleen maar dood. En ruzie met moeder de vrouw krijgen ze ook niet want hoe ze het doen doen ze het maar die keurig gestreken overhemden worden ondanks het werk niet vuil. Ik daarentegen, verstapte me op mijn half verdwenen terras en zat tot aan m’n oksels onder de modder.

Een paar uur later ‘most ik maar effkes komme kaike’ en toen waren die aparte figuren weer weg. Ik tilde mijn terrasgarnituur weer over de rand en bekeek het resultaat. Voor even, want nu is het weer wachten op een beetje aangename temperatuur èn de zon.

16 thoughts on “Nieuw terras

 1. De serie heet het Schaep het eerste seizoen is een remake de seizoenen erna zijn geschreven en gevuld met Nederlandse liedjes.

 2. Mooi terras geworden, en ik vond de verwijzing naar Pastorale van Ramses en Liesbeth toch wel leuk. De TV-serie zegt me niets…

 3. Ja ik ook heerlijk kijk de dvds nog af en toe. Het Vrije Schaep is favoriet.

 4. Heerlijk lied en fijne serie. Soms absurd, maar lekker zwijmelen.

 5. Mooi stuk muziek en het pas prima bij weer een mooi terras. Ik hoop dat je er de komende warme dagen fijn van kunt genieten.
  Lieve groetjes

 6. Laat de zon maar komen, je ziet het Doezel denken! En jij denkt dat natuurlijk ook!
  Wat een geweldig nummer is dit toch, zelfs deze persiflage klinkt goed.

 7. Lekker bezig met terrassen. Het is aardig opgeknapt. Gezellig ziet eruit. Lekker genieten met mooie weer.

 8. Dat is de moeite waard!
  Mooi, die mannen. Zo heb ik ze ook in de familie.

 9. Zo, dat ligt er weer keurig bij. Wat een leuke uitvoering van de pastorale. Bedankt voor het delen.

 10. mogge Liesbeth
  nu de zon is er goed bij , dat je kan op je nieuwe terras aan de slag
  met lezen en luieren :)
  ziet er weer netjes en veilig uit
  geniet er van

Comments are closed.

Back To Top