Mijn overjarige klusjesmannen aan het werk
Thuis

Nieuw terras

Alweer maanden keek ik er naar uit, maar slecht weer en veel ander werk zorgde ervoor dat de klusjesmannen pas deze week tijd hadden om mijn oude terrasvloer aan te pakken. Toen ik hier 3 jaar geleden alweer, kwam wonen was mijn terras al niet meer zo fantastisch. Beu van alle rompslomp met volk over de vloer, verhuisdozen, vuiligheid en onrust heb ik toen dat slechte terras veilig weggestopt onder een fijn stukje nepgras. Over de jaren werd mijn nepgras grauwer en toen de planken eronder echt begonnen te breken trok ik het er vanaf en aanschouwde de versplinterde ellende.

Een nieuw terras werd me beloofd en terwijl er nog even een paar schitterende dagen voorbij gingen, kwam daar toch het verlossende telefoontje. Of ik tijd had, ‘daar maak ik tijd voor’, olijkte ik door de telefoon en zo stonden donderdagmiddag de overbekende klusjesmannen voor de deur. Deze keer zonder te korte trap maar met een touw want ze zouden wel eventjes dat ’terrassie van mijn’ vervangen.
Dat viel ze vies tegen, want dat ’terrassie’ lag ik stukkies. Heul veul stukkies. Ik maakte dat ik weg kwam, hoewel 2 van de 3 klusjesmannen de term overjarig dragen zijn die 2 niet van het stilzitten en hebben ze ook mijn hulp nooit nodig. Begin van het jaar duwde de 1 de ander mijn dak nog op, nu stonden ze gezamenlijk te mopperen. Die 2 worden niet oud, die gaan alleen maar dood. En ruzie met moeder de vrouw krijgen ze ook niet want hoe ze het doen doen ze het maar die keurig gestreken overhemden worden ondanks het werk niet vuil. Ik daarentegen, verstapte me op mijn half verdwenen terras en zat tot aan m’n oksels onder de modder.

Een paar uur later ‘most ik maar effkes komme kaike’ en toen waren die aparte figuren weer weg. Ik tilde mijn terrasgarnituur weer over de rand en bekeek het resultaat. Voor even, want nu is het weer wachten op een beetje aangename temperatuur èn de zon.

16 reacties