Kattenvrouwtje

Zijne Koninklijke Zeikerd Prins Doezel drijft zijn kattenvrouwtje tot wanhoop

Kattenvrouwtje

Zodra de lente in de lucht hangt wordt Doezel strontvervelend, excuseer mijn taalgebruik. Waar hij normaal de hele dag moeiteloos van tukje naar tukje leeft begint hij dan oeverloos te zeiken. Nogmaals mijn excuus maar daar komt het echt op neer. Zodra de eerste zonnestraal doorkomt gooi ik de deur naar mijn dakterras open en mocht het me iets te koud worden dan nog zet ik er een brede haak op zodat Prins Mopper kan gaan en staan waar of dat hij wil. Maar hij wil niks en gek als ik ben loop ik dan achter Zijne Zeikerigheid aan met speelgoed, snoepjes, schone waterbakken, verse kattengrasjes en weet ik niet hoe snel ik op moet schuiven op de bank of in bed. Het zou prachtig zijn als het zou werken, maar nee Zijne Koninklijke Ouwehoer drijft zijn kattenvrouwtje tot complete wanhoop met chagrijnig geklauw aan toe, jup die zo lief ogende Prins Doezel heeft nukken.

Onder de dekensEn die nukken die ben ik vrij vlot beu. Want als spelen, zonnestralen vangen op het dakterras en een overdaad aan lekkers niet meer goed zijn dan weet ik het niet meer, maar heb je wel zeurende zeikkater die de hele dag moppert in mijn toch al niet grote huis. Nou is Doezel een jumjum kater en heeft hij in de lente niet bepaald veel meer te doen dan de rest van het jaar, toch zit er nog iets in wat we allemaal wel hebben. En het was Frans, overduidelijk een kattenmannetje, die zei dat ik Doezel eens op straat moest laten. Je zou denken dat Doezel inmiddels wel geleerd heeft me dingen duidelijk te maken. Bij de voerbak mauwen is duidelijk, nee als zijn vreten op is gaat hij als een malloot rondrennen. Als hij op het terras wil gaat hij als een malloot rondrennen. Als zijn water- of kattenbak niet goed zijn gaat hij als een malloot rondrennen. Als er helemaal niks is gaat hij óók als een malloot rondrennen en meestal met dito geklaag en ik mag ruiken waarom hij nou weer voor rond rent.

Anyway ik ga sinds een aantal weken dagelijks met Doezel naar buiten en nu rent hij alleen nog als een malloot rond als hij naar buiten wil. Fijn dat Frans het begrijpt maarre sinds wanneer hebben kattenmannetjes gelijk?

17 thoughts on “Kattenvrouwtje

 1. Ook “jeweetwelkaters” hebben érgens nog het besef dat er in het voorjaar “iets is” , ze willen in ieder geval wél zoeken” waar de actie is” om uit te vogelen wát ze er nog mee kunnen. Nou ja dat dénk ik want ik heb eigenlijk zo’n zelfde verhaal straks;-)

 2. kattenstreken van Doezel…

  en twee heerlijke foto’s Liesbeth….

  groeten

 3. Ochja doen ben benieuwd. Hoe irritant ze ook kunnen zijn, ze kruipen wel in je hart he

 4. ach die lieve Doezel, ik hoop dat zijn malle geren seizoensgebonden is en dat er niets mis is met hem.
  Mijn prachtige zwarte kater Robbie leeft niet meer, daar was van alles mee mis ik zal er eens een logje aan wijden.

 5. Heb eens ergens gelezen dat beestjes zich aanpassen aan de omgeving (hihi!) Mooi verhaal met foto’s Grts

 6. Prachtig die benamingen die je aan je kat geeft. Als de lente straks voorbij is, is de ellende weer over moet je maar denken.

 7. Als je zo mooi bent kun je je wel wat gezeik permitteren, zal hij denken ;)
  Maar ik snap wat je bedoelt. Onze kater mocht loslopen, die van de buren ook, toch waren ze af en toe niet te harden. Verderop zaten de poezen op ze te wachten, zo mogelijk nog vervelender.☻

 8. mogge Liesbeth
  dus Doezel is wat vervelend af en toe , ach ik denk dat jij er wel al aan gewend bent toch

  ja ik wandelde door een mooie omgeving , zal straks zien of de fototjes wat zijn geworden , warm was het ja , nu daar kan ik gelukkig goed tegen en op de vlakte stond redelijk wind

 9. Oh zo lief die foto’s! En herkenbaar, vooral het deel van achter de kat aanlopen met speeltjes, eten, drank en plaats maken op bed voor Hare Majesteit in ons geval :)

 10. Doezel was vervelend. Katten kunnen ook wel eens vervelend doen. Komt wel goed met Doezel. Apart hoor is Doezel.

 11. Hier hetzelfde met Storm. Hij rent niet als een malloot, maar jankt bij de deur en kijkt me daarbij indringend aan tot hij zijn zin krijgt. Net een kind…

Comments are closed.

Back To Top