Willys jeep wassen

Willys jeep wassen

Willys jeep wassen

Alhoewel Willys jeeps gemaakt zijn voor vuil, ongelijk, vies, blubberig en zanderig terrein, geniet ik meer van een rit als niet al het zand van het matje me in de neus slaat. Ook is het vliegenkerkhof op de ruit redelijk vol aan het raken en dat kijkt toch wat minder gezellig naar de ondergaande zon. Romantisch joh met het sputterende wegstervende gebuzz van een vlieg flikvlooien tot de zon onder is. We moesten dus de Willys jeep wassen. Ik dacht aan een emmer met sop, Frans aan een hogedrukreiniger en we vonden beide de wasstraat geen goed idee.

Willys jeep wassenGroot nadeel aan een Willys jeep is toch wel dat er geen garage is waar dat ding nog gefixt kan worden. Die garage das bij Frans thuis inclusief al het onderhoud. Bij toeval ontdekte Frans dat de accu gelekt had. Nou kan je dat prima thuis afspuiten, maar echt goed voor het milieu is dat niet. Dus werd het de hogedrukreiniger at the car wash. En nou ken ik de speelde aard van Frans inmiddels en dus naaide ik er een meter of 15 uit. Haha nope heb een wit t-shirt aan. En fotografeerde van een veilige afstand. En terwijl de motor blonk van bubbelgumsop spoot Frans de wielen even schoon en lette niet goed op. Toen waren het interieur, de stoelen en mijn tas ook meteen gedaan. Daar en toen wist ik overigens wel dat mijn nieuwe cameratas waterdicht is. En kon ik even later op een lekker niet ademend antidoorlekzeiltje genieten van de rest van de rit.

Anyway bepakt met een emmer heet sop, grote spons en mijn oude nare onderbroek zette ik mij aan de poets. Een vermoeiend en zeker niet bevredigend klusje. Want daarna wilde ik als dank een ritje en een beetje flikvlooien bij de ondergaande zon en koos Frans een vuil ongelijk vies blubberig en zanderig weggetje want daar zijn Willys jeeps voor gemaakt.

22 thoughts on “Willys jeep wassen

  1. Ja dat ga ik toch niet doen, hooguit om hier en daar een smeerklauw weg te krijgen.

  2. Ooit was ik vertegenwoordiger voor een Japans automerk met 4×4’s in het gamma. En die blubberden ook altijd lekker door de modder. Maar altijd wel afspuitbij en met die zelfde hoge druk i.v.m. zand in de aandrijflijn en zo meer. Aardig was dat bij 4×4 evenementen veel van die dingen bleven steken in een diepe modderpoel en dan gered moesten worden. Door UNimogs die overal doorheen gingen en gaan. In Oost-Europa hadden ze Tatra’s, 8×8’s die overal doorheen ploegden. Dan stond je met je ‘Jeepie’ toch een beertje voor pias. En zeker in je fraaie merkoutfit die bestond uit rood met witte kleuren…

  3. Bericht was weer te vroeg weg.Wilde nog zeggen dat je best een plastiekhoes over het open gedeelte had getrokken want nu zal het wel even duren eer alles terug droog is

  4. Ik vind een auto wassen een beetje onzin, ik heb wel ruitensproeier en als ik alles goed kan zien vind ik het wel prima.

  5. Haha, schoonmaken om hem meteen weer door de modder te sturen… Je moet wel erg van poetsen houden, ook al is die voor het terrein gemaakt.

  6. Ik weet wel uit mijn diensttijd dat de Jeeps met benzine gewassen werden… Heerlijk voor de wassers en het milieu, maar het werd er wel schoon van.

  7. Een open auto wassen lijkt me inderdaad lastig als je de binnenboel droog wilt houden., trouwens… een beetje flikflooien in een open auto lijkt me óók niet alles;-)

Comments are closed.

Back To Top